Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 21-07-07, 19:32   #1
c00lzer0

Stage 3

c00lzer0's Avatar

in primul rand va salut pe toti
in al doilea rand respect pt. cei care au BMW si pe cei care ne ajuta cu infromatii

As avea si eu o intrebare....am un bmw 316 din 1978 si in ultima excursie in care am fost cu masina iam gripat motoru...

intrebarea mea este....pot sa pun un motor de pisicuta pe rechinu meu ?

am un prieten care are o pisicuta cu motor de 1,6 pe injectie, as cumpara aceea masina ca mio vinde ieftin numai ca ma costa prea mult inmatriculatul si as vrea sa stiu daca pot sa pun acel motor pe masina mea !

sau daca aveti alte ideei ce as putea face ?

Respect!

mai am inca o intrebare....daca iau pun acel motor de pisicuta pe masina mea trebuie facut si altceva in plus.....inafara ca il montez si il prind in suruburi......trebuie lucrat ceva la electricitate ? trebuie facut ceva la injectoare.....?

Last edited by Alex-Rahova; 21-07-07 at 22:03.
c00lzer0 is offline   Reply With Quote
Old 21-07-07, 22:17   #2
Alex-Rahova

Stage 5

Alex-Rahova's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
Default Re: Transfer de pe o pisicuta pe un rechin ?

o sa ai nevoie de destule 'modificari'
in principiu depind de motorul la care te-ai gandit sa-l urci inapoi in schimbul micutului 1.6..
vad ca tot pe ' micutz ' mergi , si anume tot un ...1.6
de ce nu alegi altceva? decat sa cumperi o masina intreaga, dai banii pe un motor bun , un 2.0 / 2.5 care s-a pus tot pe 'pisicuta'
macar stii ca investesti in ceva bun
in principiu ..motoarele sunt de generatie diferita.. unul e injectie altul carburatie.
parerea mea e ca iti trebuie .. motorul cu totul , cu tot cu anexe, cu tot cu radiator bun ( macar sa stii ca faci o treaba , chiar daca si al tau ar fi potrivit ) , cu instalatie electrica, calculator , debitmetru, o pompa de benzina electrica si putina rabdare, pentru ca totusi e un proces ce dureaza ceva timp..cateva zile..si pot aparea diferite probleme
in principiu ar fi de modificat prinderea motorului pe caroserie, posibil si prinderea cardanului, posibil si sa nu mai ai loc pentru baterie in fata sub capota, si sa fi nevoit s-o duci in portbagaj ( ca la unele modele de e30 - ursulet) , trebuie sa umblii si pe la instalatia electrica a masinii, sa legi o pompa de benzina electrica...
sunt destule modificari iar eu mi-am pierdut ideile ..un mecanic priceput sau cineva care a mai facut asta, te-ar rezolva in cateva zile ( 2-3) ..
succes !
Old 22-07-07, 14:14   #3
c00lzer0

Stage 3

c00lzer0's Avatar

mam interesat si se pare ca e cam mult de lucru sa pun un motor pe injectie....asa ca am dat un anunt pe forum daca are cineva de vinzare un motor mai mare (pe carburator) . . . daca are cineva de vinzare poate sa lase un mesaj si pe acest topic...

ms mult !
Old 16-09-07, 00:40   #4
c00lzer0

Stage 3

c00lzer0's Avatar

am gasit eu un motor la mine in oras, de 2L este de pe un ursulet si este pe injectie......problema e ca nu are numai motorul.....pot sa pastrez cutia mea de viteze ? e cu 5(4 in fata 1 in spate), cardanul trebuie si ala schimbat si diferentialul ?......daca stie cineva daca a facut asa ceva ramin recunoscator daca imi poate oferii informatii !
Old 11-10-07, 13:22   #5
erbol_83

Stage 2

Am eu un motor m10,1,8 66kw pe carburator,motorul e in stare buna...si il dau ieftin.
ma gasesti la 0740864281 doar daca esti interesat
erbol_83 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -