Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 10-02-12, 23:47   #1
viorel2011

Stage 1

Default ajutor aeroterma

va salut.am un e36 cu clima manuala si de ceva timp ventilatorul de la aeroterma a inceput sa scoata niste sunete ciudate rau.am demontat bordul,dar pana la urma am scos motorasu prin fata pe la motor,intr-adevar pe bucatele.pe celalalt cum as putea sa il bag la loc fara sa desfac conductele de freon si cele de apa?exista vreo varianta?va multumesc
viorel2011 is offline   Reply With Quote
Old 11-02-12, 04:54   #2
e_emu3

Stage 5

Default Re: ajutor aeroterma

Tot prin fata pe la motor,e varianta cea mai simplă,dar trebuie rabdare,o sa te chinuiasca clema de fixare a motorasului,adik tre sa ai răbdare de chinez.bafta
Old 11-02-12, 15:41   #3
viorel2011

Stage 1

nu asta ar fi o problema,rabdarea.partea proasta e ca nu imi intra motorasu inapoi la locul lui.sa zicem ca un ventilator intra,dar celalalt sigur se sparge.nu il pot baga din cauza la tabla aia de sub parbriz.oricum motorasu l-am scos cu tot cu suportul ala cu siguranta aia.
Old 11-02-12, 22:35   #4
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

Quote:
Originally Posted by viorel2011 View Post
nu asta ar fi o problema,rabdarea.partea proasta e ca nu imi intra motorasu inapoi la locul lui.sa zicem ca un ventilator intra,dar celalalt sigur se sparge.nu il pot baga din cauza la tabla aia de sub parbriz.oricum motorasu l-am scos cu tot cu suportul ala cu siguranta aia.
OK, stiu ca o sa sune radical, insa asta e cam singura solutie (cealalta ar fi sa petreci cateva ore bune tot incercand, rupandu-ti pielea de pe maini si tot ai 90% sanse sa spargi elicea).
Motoarele noi vin cu palele detasate si se monteaza direct in suport.
Motorul tau fiind SH e deja asamblat. Ca sa il bagi pe pozitie trebuie sa indoi ceva metal. La propriu. Iei un patent si tragi inafara tabla de deasupra, acea margine pe care se prinde masca de la parbriz. Stiu, suna urat, si eu am fost socat cand am citit pe toate DIY-urile pasul asta, dar dupa ce am rupt palele unuia, am trecut la obiect. Dupa ce indoi destul acea margine, o sa ai loc sa bagi motorasul, nu foarte mult, dar destul cat sa nu mai rupi nimic. Tot cu atentie trebuie sa-l bagi si poate nu va intra chiar din prima, dar intr-un final va intra.
Atentie insa! Dupa ce faci asta trebuie sa ai pregatita ceva vopsea. Indrepti metalul cat mai bine (altfel nu ti se va mai alinia corect masca), apoi smirgheluiesti zona si o vopsesti - nu conteaza cum iese, nu o vede nimeni. Daca o lasi nevopsita va rugini garv (prostia asta am facut-o eu.
Bafta!

Last edited by rdy4ever; 11-02-12 at 22:38.
rdy4ever is offline   Reply With Quote
Old 12-02-12, 01:35   #5
viorel2011

Stage 1

ms mult de informatie.partea cea mai proasta e ca am dat jos si bordul.am vb si cu baietii de la dezmembrari si au zis ca e foarte naspa sa il fortez acum pe vremea asta,ca se intareste de la frig si se poate sparge.astept sa mai treaca un pic frigu si incerc sa ma apuc de montat.
Old 12-02-12, 21:13   #6
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

Quote:
Originally Posted by viorel2011 View Post
ms mult de informatie.partea cea mai proasta e ca am dat jos si bordul.am vb si cu baietii de la dezmembrari si au zis ca e foarte naspa sa il fortez acum pe vremea asta,ca se intareste de la frig si se poate sparge.astept sa mai treaca un pic frigu si incerc sa ma apuc de montat.
Tot cam pe vremea asta am facut si eu operatiunea acum 2 ierni. Da, este adevarat ca plasticul devine mai casant pe gerul asta, insa in cazul meu aveam nevoie neaparat de masina si nu mai puteam astepta caldura. Si fara caldura... e imposibil de mers cu masina pe vremea asta. Nu doar ca faci frigul dar nu vezi absolut nimic prin parbriz.
rdy4ever is offline   Reply With Quote
Old 12-02-12, 23:27   #7
viorel2011

Stage 1

nu ma grabesc.am masina de la munca.o sa ma apuc sa montez la loc bordul si toate cele pe acolo si la urma ramane ventilatorul.nu stiu cum se face ca la mine toate se strica numai iarna.pivoti,rulmenti,bucsi,aeroterma si multe alte maruntisuri.salut
Old 14-01-13, 02:29   #8
BaiatBun

Stage 5

BaiatBun's Avatar

va salut,stie cineva motorasul asta se poate unge cu ceva spray fara sa il dai jos de pe masina.Am clima cu doua rotite
BaiatBun is offline   Reply With Quote
Old 27-06-15, 20:16   #9
Alin_KIR

Stage 4

Alin_KIR's Avatar

Salutare! De ceva vreme aeroterma a inceput sa faga un zgomot urat ca si cum ar freca paletii de ceva plastic. Am observat ca uneori in timp ce iau viraj spre stanga se aude cum freaca de ceva. Tin sa precizez ca imi baga aer doar pe treapta 4 si fluctueaza ca si cum ar fi in scurt.
In decursul a aprox. 3 ani am schimbat doua piese cu tepi, iar pe cea care o am acum am cumparat-o noua. E posibil ca ventilatorul sa fie de vina si sa arda piesa cu tepi?

Last edited by Alin_KIR; 27-06-15 at 20:19.
Alin_KIR is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -