Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 19-11-13, 15:52   #1
Bobye36

Stage 1

Bobye36's Avatar

Unhappy AJUTOR!!!! PROBLEME ASC BMW E39 2.0i STA MEREU APRINS

De curand mi-am achizitionat un BMW e39 2.0i, problema este ca ASC sta aprins, deci este dezactivat, problema este ca nu se activeaza, apas pe butonul asc dar degeaba sta tot aprins...stie cineva care este problema? sau daca a mai patit cineva ceva de genu va rog sa ma ajuta'ti! Multumesc
Bobye36 is offline   Reply With Quote
Old 19-11-13, 17:05   #2
piesedevanzare

Stage 3

Default Re: AJUTOR!!!! PROBLEME ASC BMW E39 2.0i STA MEREU APRINS

te duci la un tester unde iti va spune de unde este problema.(senzori / unitate abs...)
piesedevanzare is offline   Reply With Quote
Old 19-11-13, 22:05   #3
JustinCase

Stage 5

JustinCase's Avatar

Member of:
[BMW]

Am avut si eu martorul aprins, initial am crezut ca este de la vre-un senzor ABS murdar sau defect.
Pana la urma era unitatea ASC si la service mi-au cerut 300 ron manopera sa mi-o schimbe la care se adauga si piesa din dezmembrari inca vreo 100 de euro. Totusi pana sa ma duc in service am zis sa desfac unitatea sa ma holbez in ea... avea doua conexiuni uscate pe placa electronica, in 10 minute cu un letcon am rezolvat problema singur iar banii de reparatie i-am baut

Apropo, ai testat daca intra ABS-ul?
"Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you."

Last edited by JustinCase; 19-11-13 at 22:08.
JustinCase is offline   Reply With Quote
Old 19-11-13, 22:48   #4
Bobye36

Stage 1

Bobye36's Avatar

Quote:
Originally Posted by JustinCase View Post
Am avut si eu martorul aprins, initial am crezut ca este de la vre-un senzor ABS murdar sau defect.
Pana la urma era unitatea ASC si la service mi-au cerut 300 ron manopera sa mi-o schimbe la care se adauga si piesa din dezmembrari inca vreo 100 de euro. Totusi pana sa ma duc in service am zis sa desfac unitatea sa ma holbez in ea... avea doua conexiuni uscate pe placa electronica, in 10 minute cu un letcon am rezolvat problema singur iar banii de reparatie i-am baut

Apropo, ai testat daca intra ABS-ul?

Salut!
Nu am incercat, nu imi sta nici aprins abs, frana cand pun se pune normal nu imi franeaza roata sa alunece...deci cred ca abs este ok, doar asc sta aprins, apas pe buton sa il activez dar degeaba nici o sansa nu se stinge nu se intampla nimic, am mai citit pe aici pe net si la fel zicea cineva trebui curatata nuj ce...imi poti pune o poza cu zona unde trebuie curatat sau ce anume? ca nu prea ma pricep...Multumesc mult!
Old 20-11-13, 15:35   #5
JustinCase

Stage 5

JustinCase's Avatar

Member of:
[BMW]

Daca spui ca iti intra ABS-ul atunci nu cred ca sunt senzorii murdari sau defecti deci nu ai ce curata in prima faza.

Revenind la ABS, spui ca nu sa aprins dar cand pui contact martorul confirma ca functioneaza? (clipeste becul de la ABS?)

Daca stii engleza vezi aici ultimul post din thread, este o colectie intreaga pe tema E39 ABS ASC DSC etc. Este un punct bun de plecare sa te informezi, ia-le pe toate una cate una si citeste-le.
http://www.bimmerfest.com/forums/sho...d.php?t=419121
Old 20-11-13, 19:03   #6
Bobye36

Stage 1

Bobye36's Avatar

Quote:
Originally Posted by JustinCase View Post
Daca spui ca iti intra ABS-ul atunci nu cred ca sunt senzorii murdari sau defecti deci nu ai ce curata in prima faza.

Revenind la ABS, spui ca nu sa aprins dar cand pui contact martorul confirma ca functioneaza? (clipeste becul de la ABS?)

Daca stii engleza vezi aici ultimul post din thread, este o colectie intreaga pe tema E39 ABS ASC DSC etc. Este un punct bun de plecare sa te informezi, ia-le pe toate una cate una si citeste-le.
http://www.bimmerfest.com/forums/sho...d.php?t=419121
Salut! Am pus contactul iar abs merge normal se aprinde si se stinge cand trebuie, asc ramane aprins
Old 20-11-13, 21:13   #7
tek

Stage 4

verifica mufa de la clapeta de asc,vezi daca cele 3 fire sant ok.
tek is offline   Reply With Quote
Old 21-11-13, 00:36   #8
JustinCase

Stage 5

JustinCase's Avatar

Member of:
[BMW]

Oricum fa-i si o diagnoza si vezi ce cod iti da
Old 21-11-13, 09:27   #9
Bobye36

Stage 1

Bobye36's Avatar

Quote:
Originally Posted by tek View Post
verifica mufa de la clapeta de asc,vezi daca cele 3 fire sant ok.
Salut! Am mai citi pe net ca si cum ar fi clapeta ASC trebuie curatati pini aceeia...Multumesc
Old 22-11-13, 23:05   #10
JustinCase

Stage 5

JustinCase's Avatar

Member of:
[BMW]

ti-am trimis PM
- Copyright 2024 4Tuning -