Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW |
17-02-13, 09:55
|
|
Stage 5
|
DIY inlocuire emblema capota bmw e36
Se stie ca emblemele originale se cojesc in timp de la soare ,apa si alti factori exteriori,asa s-a intamplat si in cazul meu,motiv pentru care am hotarat sa montez o emblema aftermarket cu strat de silicon pentru a nu se mai coji.In primul rand aveti nevoie de o emblema de 82 mm pt capota motor.Pasii sunt urmatori.1.sub emblema introducem un cutit sau surubelnita dreapta subtire sub care bagam o carpa sau hartie in cazul meu.(mi-a fost la indemana)pt a nu zgaria capota si pt a putea face parghia.2 apasam cutitul sau surubelnita pe hartie facand parghie,emblema se va ridica,se poate repeta operatia in mai multe locuri pt a ridica emblema din cele doua gauri.3 scoatem emblema,stergem de praf capota in locul ei.4 asezam noua emblema cu tijele pe gauri sa se apasa,intra fortat.Atasez si poze pt a se vedea mai bine operatiile facute.Timp de lucru 5 minute cu tot cu pozele facute In service au vrut 40 de lei pt aceasta "munca" deci evitati service-ul pt atat.Bafta.
|
18-02-13, 18:49
|
|
Stage 5
|
Re: DIY inlocuire emblema capota bmw e36
Buna treaba .Chiar ma gandeam sa schimb si eu emblema si nu prea stiam cum .In spate e aceeasi treaba ?
|
|
|
18-02-13, 18:52
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by tm 63 flo
Buna treaba .Chiar ma gandeam sa schimb si eu emblema si nu prea stiam cum .In spate e aceeasi treaba ?
|
Da ,in spate e la fel,in cazul meu am mutat amblema asta cojita in spate ca cea din spate nu mai avea chiar deloc vopseaua pe ea,se procedeaza exact la fel
|
|
|
18-02-13, 20:51
|
|
Stage 4
|
BaiatBun ii un baiat bun
Multumim pentru DIY-uri.
|
|
|
19-02-13, 09:16
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by dutzurel
BaiatBun ii un baiat bun
Multumim pentru DIY-uri.
|
Mersi dutzurel...daca aveam la mine camera foto de cate ori am mesterit cate ceva la masina ..... faceam multe DIY,chiar saptamana trecuta am instalat o inchidere centralizata cu cheie diamant de e36 cu butoane pe cheie,acum imi para rau ca nu am avut camera la mine sa arat cum se monteaza o inchidere in 20 de minute pentru care un electrician la un service taxeaza 100 de ron
|
|
|
19-02-13, 21:46
|
|
Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by BaiatBun
Mersi dutzurel...daca aveam la mine camera foto de cate ori am mesterit cate ceva la masina ..... faceam multe DIY,chiar saptamana trecuta am instalat o inchidere centralizata cu cheie diamant de e36 cu butoane pe cheie,acum imi para rau ca nu am avut camera la mine sa arat cum se monteaza o inchidere in 20 de minute pentru care un electrician la un service taxeaza 100 de ron
|
Punem mana de la mana si cumparam pe datorie o camera performanta sa ai
|
|
|
20-02-13, 10:53
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by dutzurel
Punem mana de la mana si cumparam pe datorie o camera performanta sa ai
|
Nu,mersi am camera doar ca nu o port cu mine tot timpul,mersi oricum
|
|
|
20-02-13, 20:52
|
|
Stage 5
|
Vă salut!
Am mai pus aceeași întrebare pe alt topic, dar nu am primit răspuns. Sper să nu deranjez cu off-topicul prea mult. Emblemele au aceeași mărime/diametru?Această emblemă, de exemplu, se potrivește și la alte modele BMW? Mă refer la un E24.
Last edited by Gorby; 20-02-13 at 20:54.
|
|
|
21-02-13, 11:22
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Gorby
V salut!
Am mai pus aceeai întrebare pe alt topic, dar nu am primit rspuns. Sper s nu deranjez cu off-topicul prea mult. Emblemele au aceeai mrime/diametru?Aceast emblem, de exemplu, se potrivete i la alte modele BMW? M refer la un E24.
|
Eu chiar ieri am citit o discutie pe alt forum si cei de acol nu stiau dimensiunea emblemei pt diferite modele si concluzia a fost ca pe capota motor toate modelele au 82mm,difera doar la portbagaj,mie de ex pe fata mi-a mers cea de 82mm si cea veche de pe fata mi-a mers la fix pe portbagaj.
|
|
|
24-02-13, 20:04
|
|
Stage 5
|
|
|
|