Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 31-12-12, 12:31   #1
BaiatBun

Stage 5

BaiatBun's Avatar

Default sunet enervant zona curelei cu accesori 318is

salut prieteni,de 1 an am masina asta si tot de atunci a aparut un sunet gen cureaua uzata transmisie,am cumpara atunci rola de ghidare,rola intinzatoare,ambele ina,cureaua noua,sunetul tot nu a disparut,ulterior am schimbat pompa servo ca oricum trebuia si zilele astea si alternatorul si tot asa suna.Solutia gasita sa opresc sunetul e sa pun f putin praf de calc pe cureaua,sunetul dispare 3 zile dupa reapare,daca dau cureaua jos si invart de role si fulii toate par ok,intinzatorul de intins intinde.O sa fac si o filmare zilele astea,aveti idee ce ar mai putea fi si de ce daca pun praf de calc nu mai suna 3 zile? Va multumesc anticipat.
Old 31-12-12, 13:06   #2
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]
Default Re: sunet enervant zona curelei cu accesori 318is

Nu e nicio problema... pur si simplu face zgomot cureaua pt ca patineaza putin... Sau poate din contra... Poaate ca trebuie sa patineze putin si nu patineaza deloc... Nu stiu care e varianta corecta. Pudra aia de talc ori o ajuta sa patineze putin ori ii da aderenta...
Se intampla de la umezeala condens etc... Si mie mi s-a intamplat vara cand a plouat... ( deci umezeala sau condens. Zgomotul a disparut cand n-a mai plouat )
Poate exista curele cu aderenta mai buna in functie de marca pe care o alegi... Sfatul meu e sa incerci sa nu te stresezi sau sa incerci sa schimbi cureaua cu alta mai de marca... Nu stiu care sunt marcile jmechere pt curele de transmisie...

Dupa cum stii unora le scartaie placutele indiferent de marca de placute pe care o folosesc... Defectiunea provine de la montaj...
Corect se pune o vaselina speciala pe spatele placutei si in colturi... Vaselina respectiva are chiar un part number la BMW ... Scrie prin TIS chestia asta .In lipsa de vaselina speciala se pune vaselina normala si are fix acelasi efect la un pret decent... Spune pe forumul asta ca iti dai cu vaselina la placute si se vor trezi 100 de destepti sa iti atraga atentia ca esti bou...
Foarte probabil ca si pe curea se da cu o mazga dar nu stiu cum se numeste mazga aia si de unde se cumpara...
Eu as pune putina vaselina pe curea dar tu faci cum crezi... Daca nu imi convine cum se manifesta as da cureaua jos si as sterge-o cu spirt...

Last edited by the_rifle; 31-12-12 at 13:30.
the_rifle is offline   Reply With Quote
Old 31-12-12, 13:30   #3
BaiatBun

Stage 5

BaiatBun's Avatar

Quote:
Originally Posted by the_rifle View Post
Nu e nicio problema... pur si simplu face zgomot cureaua pt ca patineaza putin... Sau poate din contra... Poaate ca trebuie sa patineze putin si nu patineaza deloc... Nu stiu care e varianta corecta. Pudra aia de talc ori o ajuta sa patineze putin ori ii da aderenta...
Se intampla de la umezeala condens etc... Si mie mi s-a intamplat vara cand a plouat... ( deci umezeala sau condens. Zgomotul a disparut cand n-a mai plouat )
Poate exista curele cu aderenta mai buna in functie de marca pe care o alegi... Sfatul meu e sa incerci sa nu te stresezi sau sa incerci sa schimbi cureaua cu alta mai de marca... Nu stiu care sunt marcile jmechere pt curele de transmisie...

Dupa cum stii unora le scartaie placutele indiferent de marca de placute pe care o folosesc... Defectiunea provine de la montaj...
Corect se pune o vaselina speciala pe spatele placutei si in colturi... Vaselina respectiva are chiar un part number la BMW deci este un produs OEM... Scrie prin TIS chestia asta .In lipsa de vaselina speciala se pune vaselina normala si are fix acelasi efect la un pret decent... Spune pe forumul asta ca iti dai cu vaselina la placute si se vor trezi 100 de destepti sa iti atraga atentia ca esti bou...
Foarte probabil ca si pe curea se da cu o mazga dar nu stiu cum se numeste mazga aia si de unde se cumpara...
De stresat nu ma stresez ca nu mi greu sa pun putina pudra la 3 zile,am incercat si cu spray de curele si doar s-a schimbat sunetul nu a disparut.Mersi de sfat.
BaiatBun is offline   Reply With Quote
Old 31-12-12, 13:33   #4
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

Vezi ca am mai adaugat o fraza... Da-i putina vaselina si vezi ce se intampla. Daca nu-ti convine o dai jos si o cureti...
Old 31-12-12, 13:47   #5
BaiatBun

Stage 5

BaiatBun's Avatar

Quote:
Vezi ca am mai adaugat o fraza... Da-i putina vaselina si vezi ce se intampla. Daca nu-ti convine o dai jos si o cureti...
O sa incerc sa vad,acum o las 2-3 zile ca abia azi i-am dat pudra,acum nu se aude,am mai vazut ca mie fulia de la vibrochen imi e lucioasa,metal,la altele am vazut ca are ceva strat negru peste metal aderent cred eu,ca de cauciuc,dupa anul nou imi trimite alecsutz03 un intinzator sa vad si asa,pana atunci am sa incerc si cu vaselina sa vad.Apropo The_rifle ''la multi ani'' si distractie placuta de rev,banuiesc ca nu o sa stam si la noapte pe forum la chatuit
Old 31-12-12, 13:52   #6
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

Merci frumos La multi ani si tie si bauta placuta
Fie ca anul ce vine sa ne aduca pe langa ce isi doreste fiecare si niste masini bengoase
Tare mi-as pune un V10 de 507 cai
Old 31-12-12, 14:04   #7
BaiatBun

Stage 5

BaiatBun's Avatar

Quote:
Merci frumos La multi ani si tie si bauta placuta
Fie ca anul ce vine sa ne aduca pe langa ce isi doreste fiecare si niste masini bengoase
Tare mi-as pune un V10 de 507 cai
Sa dea Domnu off topic am avut scurt la inchidere,de atunci imi merg proiectoareld pe direct,solutia scot siguranta de la inchidere,am fost la electrician ,mi-a inlocuit firele topite de sub bord si usa ,tot nu a rezolvat-o,logica mea e ca inchiderea fiind pe direct daca ii pun siguranta si mi se aprind proiectoarele eu zic ca + de la inchidere s-a lipit de + de la proiectoare undeva sub panoul de sigurante.Sti cumva cum sa il desfac,am vazut ca are 3 torcs-uri mici,dupa ce le desfac trebuie scoase toate sigurantele sau se ia panoul cu totu?scuze pt post lung...
Old 31-12-12, 15:03   #8
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

Nu stiu... N-am umblat acolo niciodata...
Old 31-12-12, 15:48   #9
BaiatBun

Stage 5

BaiatBun's Avatar

Quote:
Nu stiu... N-am umblat acolo niciodata...
Trebuie sa intreb pe cineva care dezmembreaza
Old 03-01-13, 20:54   #10
alecsutz03

Stage 5

alecsutz03's Avatar

Quote:
Originally Posted by BaiatBun View Post
Trebuie sa intreb pe cineva care dezmembreaza
pe partea electrica contacteaza-l pe emu...el se pricepe cel mai bine!
alecsutz03 is offline   Reply With Quote
Old 04-01-13, 07:25   #11
BaiatBun

Stage 5

BaiatBun's Avatar

Quote:
Originally Posted by alecsutz03 View Post
pe partea electrica contacteaza-l pe emu...el se pricepe cel mai bine!
Da,cu el e de vorbit,mi-a mai raspuns si kinezool,din ce zice el e futai mare,o sa il intreb si pe emu
Old 04-01-13, 22:31   #12
rrm012001

Stage 5

rrm012001's Avatar

este posibil sa nu fi eliminat complet firele in scurt. iti alimenteaza releul de la proiectoare. ai scos releul dela proiectoare ?
rrm012001 is offline   Reply With Quote
Old 05-01-13, 12:42   #13
BaiatBun

Stage 5

BaiatBun's Avatar

Quote:
Originally Posted by rrm012001 View Post
este posibil sa nu fi eliminat complet firele in scurt. iti alimenteaza releul de la proiectoare. ai scos releul dela proiectoare ?
Sunt convins ca nu am eliminat firele in scurt,am undeva scurt sub panoul de sigurante
- Copyright 2026 4Tuning -