Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW |
01-04-12, 18:37
|
|
4Tuning International Member
Stage 5
Member of: [4Tuning International] [2 Roti] [BMW]
|
Re: Suspensie reglabila E36 freaca in janta fata.
Fa-ti flanse la usrul recomandat de mine . Nu-i nici o imporvizatie .
Am mers cu flanse de 2 ori mai groase decat ai tu nevoie si jante pe19 fara nici un fel de problema 20.000 km .
Mai periculoases unt pocnitorile alea de distantiere fara guler .
|
|
|
02-04-12, 11:38
|
|
Stage 5
|
vreau sa imi pun si eu suspensie reglabila si nu vreau sa am aceeasi problema cum a avut si el,am jante 8j cu 9j et35 si vreau sa stiu dak imi va atinge sau nu?
|
|
|
02-04-12, 12:07
|
|
Stage 5
|
nu trimite suspensia inapoi,trimite mi mie jantele
|
|
|
02-04-12, 13:55
|
|
BMW Driver
Stage 5
Member of: [BMW]
|
Quote:
Originally Posted by zpzpzpo
|
Si mie suspensia !
|
|
|
02-04-12, 14:56
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Florian328
vreau sa imi pun si eu suspensie reglabila si nu vreau sa am aceeasi problema cum a avut si el,am jante 8j cu 9j et35 si vreau sa stiu dak imi va atinge sau nu?
|
in principiu nu ar trebui sa frece. salut
|
|
|
02-04-12, 15:06
|
|
Stage 5
|
o alta varianta, sa scoti arcul mic de confort care oricum e degeaba pt ca sta comprimat cand masina e asezata pe asflat si nu lucreaza. Automat, muti reglajul mai sus cu 2-3 cm, garda masini la sol o sa ramana la fel ca si pana acum, dar o sa ai o suspensie o idee mai rigida. Nu e neaparat vina suspensiei. Eu am billstein cu un singur arc conic si reglajul cu tot arcul vine deasupra jantei, cand e lasata blana jos cu jante pe 16 jos intra un pachet de gume orbit sub prag dar reglajul nu ajunge la janta. Cu 17 e chiar ok. Uite o poza de la mine ca sa-ti faci o idee cu 17 pe masina. Nu mai arunca banii pe distantiere ca nu sunt asa ieftine + ca o sa scoti jantele spre aripi si dai in alte bucurii. Din pacate suspensiile mai ieftine sunt ok, dar niciodata nu mi s-au parut lucruri calculate in adevaratul sens al cuvantului.
https://forum.4tuning.ro/attachment.p...6&d=1304930219
https://forum.4tuning.ro/attachment.p...4&d=1327439129
Last edited by ziemenz; 02-04-12 at 15:23.
|
|
|
03-04-12, 07:49
|
|
BMW Driver
Stage 5
Member of: [Moderators] [Design Team] [Virtual Tuning] [BMW]
|
Quote:
Originally Posted by zpzpzpo
|
Jantele nu sunt de vanzare, imi pare rau.
Quote:
Originally Posted by Sparkle_81
Si mie suspensia !
|
Daca te intereseaza suspensia fata, e data jos de pe masina, pregatita de trimis inapoi.
Quote:
Originally Posted by ziemenz
o alta varianta, sa scoti arcul mic de confort care oricum e degeaba pt ca sta comprimat cand masina e asezata pe asflat si nu lucreaza. Automat, muti reglajul mai sus cu 2-3 cm, garda masini la sol o sa ramana la fel ca si pana acum, dar o sa ai o suspensie o idee mai rigida. Nu e neaparat vina suspensiei. Eu am billstein cu un singur arc conic si reglajul cu tot arcul vine deasupra jantei, cand e lasata blana jos cu jante pe 16 jos intra un pachet de gume orbit sub prag dar reglajul nu ajunge la janta. Cu 17 e chiar ok. Uite o poza de la mine ca sa-ti faci o idee cu 17 pe masina. Nu mai arunca banii pe distantiere ca nu sunt asa ieftine + ca o sa scoti jantele spre aripi si dai in alte bucurii. Din pacate suspensiile mai ieftine sunt ok, dar niciodata nu mi s-au parut lucruri calculate in adevaratul sens al cuvantului.
https://forum.4tuning.ro/attachment.p...6&d=1304930219
https://forum.4tuning.ro/attachment.p...4&d=1327439129
|
Mi s-a mai spus sa dau jos arcul mic dar mi-e ca la un momentdat cine stie cum vreau sa o reglez si tot o sa frece. Trebuie sa fac un compromis, pun fixa si las reglajul pe spate pentru ca mai mult acolo ma interesa sa se aseze cum am vrut eu. Fata era destul de frumos lasata si inainte si suspensia veche am pastrat-o. Ai dreptate in legatura cu flansele, dau din una in alta si in legatura cu suspensia, nu m-am plimbat cu ea sa-mi fac o parere oricum prea multe pretentii nu am de la ea merg maxim 3000 de km pe an cu masina.
03-04-12, 09:09
|
|
BMW Driver
Stage 5
Member of: [Moderators] [Design Team] [Virtual Tuning] [BMW]
|
Pentru cine doreste suspensia fata reglabila si are jante pentru ea, se vinde la pretul de 100 de euro. Pret importator 140 euro.
|
|
|
03-04-12, 09:09
|
|
Stage 5
|
Din pacate aceasta este o problema foarte des intalnita atunci cand pe o masina se intalnesc suspensia sport si jante aftermarket...eu am montat KW inoxline V2 si cu jantele BBS RS imi ating pe fata in reglaj atunci cand vreau sa o las cat mai jos, in schimb cu jantele originale nu am nici o problema!
Parerea mea e ca daca tot vrei sa pastrezi acele jante, ori montezi distantiere ori renunti la suspensia reglabila...
Bafta!
|
|
|
03-04-12, 13:03
|
|
Stage 5
|
Am sie eu o intrebare ,cum influienteza acel arc mic comportamentul masinii adica cum se regleza ?,spre ex. la mine este strans la maxim , mrs fain
|
|
|
03-04-12, 13:34
|
|
Stage 5
|
Arcul mic, sau de conform e doar marketing dupa parerea mea, el nu lucreaza niciodata din alea cateva masini pe care am vazut suspensii chinezesti, tot timpul fiind comprimat Teoretic e montat pt denivelarile mici, fiind moale sa ai un oarecare confort sa nu fie masina rigida, dar cand balansul devine mai mare, groapa curba etc arcul de confort e comprimat maxim si deja incepe sa lucreze arcul nr 2 care e mult mai gros si iti face masina mai rigida. Dar repet, parerea mea ca sunt puse doar de imagine si marketing, in realitate ele stau comprimate ca proastele si nu fac nimic.
Arcul mic nu se regleaza, oriunde ai suspensia setata sus/jos el la fel o sa stea de comprimat si o sa lucreze la fel. pt ca ai aceasi greutate care apasa pe el, greutatea masinii.
|
|
|
03-04-12, 14:07
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by mihayruncanu
Am sie eu o intrebare ,cum influienteza acel arc mic comportamentul masinii adica cum se regleza ?,spre ex. la mine este strans la maxim , mrs fain
|
este un arc de confort care lucreaza foarte putin. in general aceste arcuri le vei gasi doar pe suspensiile low cost.
nu se poate regla!
|
|
|
03-04-12, 16:40
|
|
Stage 5
|
Multumesc de lamuriri .
|
|
|
05-04-12, 18:10
|
|
Stage 1
|
Quote:
Originally Posted by Florian328
|
la et 35 iti trebuie distantiere ca atinge
eu am tot et 35 si am distantiere de 6mm si merge perfect
|
|
|
05-04-12, 19:19
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by dantofi
la et 35 iti trebuie distantiere ca atinge
eu am tot et 35 si am distantiere de 6mm si merge perfect
|
am inteles,ms
|
|
|
|
|