| Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW |
21-03-12, 00:38
|
|
|
BMW Driver
 Stage 5
Member of: [BMW] [Toyota]
|
Cutie viteze 6 trepte bmw e87 pe bmw 318is m44??
In cautarile mele , am aflat ca pot adapta o cutie de viteze de bmw seria 1 [ e87] benzina pe motorul de 1.9l m44 de pe 318is. As dori sa ascult cateva pareri avizate in domeniu , ce presupune aceasta adaptare mai exact?
|
|
|
21-03-12, 01:44
|
|
 Stage 5
|
Re: Cutie viteze 6 trepte bmw e87 pe bmw 318is m44??
In primul rand sa ai cutia .
Ce insemna " pareri avizate" ?
Daca sunt pareri insemna ca nu sunt certitudini deci n-au cum sa fie avizate... daca sunt avizate nu mai sunt doar pareri ci litera de lege. Cine le avizeaza ?
Deci parerile neavizate nu sunt bune ci doar alea cu stampila la zi...
Ce ne mai place sa ne dam importanti
Ahhhh... nu voi.
NOI.
Mecanicul are sau nu o "parere avizata" ?
Daca are, intreaba-l pe el, daca n-are , cine ar putea sa aiba ? 
Luati parerile avizate si bagati-le in duba...
Sunt sigur ca te descurci tu pana la urma. Conteaza cat de hotarat esti.
Last edited by adrian325i; 21-03-12 at 02:13.
|
|
|
21-03-12, 02:18
|
|
 Stage 5
|
Nu de mult un mecanic de-asta mecanic de felul lui asa, incerca sa ma convinga ca "open" e de fapt raportul grupului... Adica " Frateeee... openul acestui LSD e de 3,15 frate..."
E clar cat de "avizate" ar fi parerile...
|
|
|
21-03-12, 03:18
|
|
|
BMW Driver
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by adrian325i
In primul rand sa ai cutia .
Ce insemna " pareri avizate" ?
Daca sunt pareri insemna ca nu sunt certitudini deci n-au cum sa fie avizate... daca sunt avizate nu mai sunt doar pareri ci litera de lege. Cine le avizeaza ?
Deci parerile neavizate nu sunt bune ci doar alea cu stampila la zi...
Ce ne mai place sa ne dam importanti
Ahhhh... nu voi.
NOI.
Mecanicul are sau nu o "parere avizata" ?
Daca are, intreaba-l pe el, daca n-are , cine ar putea sa aiba ? 
Luati parerile avizate si bagati-le in duba...
Sunt sigur ca te descurci tu pana la urma. Conteaza cat de hotarat esti.
|
Quote:
Originally Posted by adrian325i
Nu de mult un mecanic de-asta mecanic de felul lui asa, incerca sa ma convinga ca "open" e de fapt raportul grupului... Adica " Frateeee... openul acestui LSD e de 3,15 frate..."
E clar cat de "avizate" ar fi parerile...
|
Ai postat sa mi tii prelegeri sau chiar ai ceva de spus? Pareri avizate , adika de la persoane care au mai modificat bmw uri , care au experienta in domeniu , care au facut diferite swap-uri , care stiu cu ce se mananca bmw urile [ intelegi expresia sau vrei sa iti desenez? ] nu persoane care au citit din carti sau aplaudaci sau persoane ca tine care se plictisesc in miez de noapte ! Am cerut niste pareri , daca o sa primesc raspunsuri sau nu , asta ramane de vazut , daca nu , voi proceda asa cum am procedat si in cazul kompressorului !
Imi pare rau pentru experientele neplacute pe care le ai avut tu cu mecanicii, nu e vina mea ca ai fost "maltratat" de astfel de oameni , asa ca o rugaminte de la pasionat la pasionat : daca ai cunostinte despre swap uri sau ceva care sa mi fie util te ascult cu cea mai mare placere , daca nu , te rog , canta la alta masa ! Spre deosebire de altii , eu nu pun o folie pe masina , un subwoofer , o janta si gata tuning ul [ get the point? ]. Multumesc frumos totusi pentru atentia acordata topicului meu , pana acum tot ce ai debitat pana acum e egal cu zero pentru mine , nu imi foloseste la absolut nimic.
Totusi apreciez incurajarea ta, asa ca multumesc frumos !
Last edited by DEVIL's Style; 21-03-12 at 03:23.
|
|
|
21-03-12, 04:15
|
|
 Stage 5
|
Tocmai asta e problema... Nu stiu daca sunt avizat sau nu...
M-a interesat subiectul . l-am aprofundat , am cutie in 6 trepte pe balcon dar n-am montat-o si nici nu sunt mecanic... De plictisit nu ma plictisesc iar de cantat cant doar la ocazii si alte sindrofii...
Cum ti-am spus in primul post important momentan e sa ai cutia... Iti mai trebuie cardan scurt de ZF iar daca e cutia de diesel 6 trepte trebuie sa-i tai timoneria si s-o sudezi in alt unghi altfel iti va veni treapta intai unde iti vine acum treapta a 5-a. Cutia se potriveste la prinderi bolt-on. Aia de diesel rezista mai multi Nm si are si treaptele unu si doi mai scurte ceea ce iti va da un demaraj mai bun. Aia de benzina are raportul pe treapta unu 4 si ceva iar cea de diesel 5 si ceva. E cu 20-25% mai scurt raportul pe treapta unu la cea diesel si ceva mai putin pe treapta 2... De la trepata 3 in sus raporturile sunt aproape identice cu diferente de 1-2% sau chiar identice. Daca nu o dregi cu cardanul sa-l iei la mare fix trebuie taiat sudat si echilibrat. Unde stiu eu cardanul de taiat sudat si echilibrat e 500 de ron cu tot cu TVA dar vad ca nu esti de prin zona...
Daca ai si alte intrebari cu placere. Nu sunt flausat de fel...
Vezi ca sunt cutii cu ambreiaj in 10 dinti si altele in 22 de dinti... Trebuie sa stii cati dinti ai tu la cutie . Altfel schimbi si kitul de ambreiaj. Sunt mai multe asptecte de care trebuie sa tii cont. O sa-ti zic in privat daca va fi cazul.Eu m-am gandit sa-i pun ambreiaj ceramic pe care am sa mi-l fac singurel... Am vazut ca se cer niste preturi pt ambreiaje ceramice de mi-a sarit palaria de pe cap...
Si cu ambreiajul e o discutie lunga...
In principiu iti trebuie si kit de ambreiaj de 6 trepte CRED...
Deci sunt avizat sau nu ? ( Ma streseaza formularea asta cu avizat.... ca si grupul user bmw... Toti cu folie in geam sunt acolo. Aia da avizati... Dupa criteriile alea, prietene, cu parere de rau nu sunt avizat si n-am topic cu masina... )
Last edited by adrian325i; 21-03-12 at 04:41.
|
|
|
21-03-12, 04:49
|
|
 Stage 5
|
Deci momentan am citit in carti ceea ce , ai dreptate , e jenant...
Cred ca ar fi trebuit sa citesc in stele cum fac mecanicii in marea lor majoritate. Ceilalti , aflati in minoritate, dau in bobi...
Daca nu-mi dau si 3 ciocane peste degete si nu dau 5 capatani pe sub masina n-am cum sa fiu avizat...
Sincer , cred ca un pasionat face cat 10 mecanici de coltul blocului si cat 5 de reprezentanta...
N-aveam multe de spus recunosc , dar mi-a placut sa tin prelegeri de mic...
Last edited by adrian325i; 21-03-12 at 05:00.
|
|
|
21-03-12, 05:04
|
|
|
BMW Driver
 Stage 5
|
Am inteles ideea cu avizatul acum  ! esti de al meu !
Tocmai asta e ideea , caut o cutie care sa nu ceara prea multe la capitolul modificat , as prefera sa pastrez ambreiajul actual. Faza cu axul cardanic il stiu , am nevoie de unul mai scurt , la ambreiaj inca nu stiu cum va sta treaba , am timp sa analizez problema pana urc masina pe dyno [ inainte si dupa ce pun kompressorul ]. Deja sunt constient ca volanta duall mass nu va rezista , abreiajul stock e la limita [ daca trag de masina mai tare cred ca va ceda si ala ]
Dupa ce urc kompressorul , estimez undeva la 210 cai la motor , cutia in 6 trepte o pun doar daca e sa ma avantajeze la acceleratii si consum . Stiu ca se cer preturi astronomice la unele piese , dar vorba aia , daca iti convine , cumperi , daca nu , mergi mai departe.
Spui ca ai avut parte de mecanici incompetenti? vino in barlad sa iti arat eu mecanici incompetenti care pun pompa de benzina de logan pe bmw 325 de 192 de cai , sa vezi atunci distractie , sa vezi mecanici sau electricieni care ii pun clienti sa cumpere piese de 500 de euro si apoi sa realizeze ca vinovatul e un rahat de piesa de 40 de euro , tatal meu a murit intr un accident rutier din cauza unui mecanic cretin care nu a stiut sa instaleze corect niste garnituri la sistemul de franare pe un camion de 7 tone MAN, fa-ti o idee cat de mult "ii iubesc" pe acesti mecanici "straluciti"!
Revenind la subiect , da mi un pm cu id ul tau de messenger sau un numar de contact , vom purta discutia in privat . bafta !
PS : imi place ca ai simtul umorului !
|
|
|
24-03-12, 20:50
|
|
|
4Tuning International Member
  Stage 5
Member of: [4Tuning International] [2 Roti] [BMW]
|
Pentru cine nu stie pana acum..
userul adrian325i = userul riffle
|
|
|
25-03-12, 05:13
|
|
Stage 3
|
Last edited by mihail_dogariu; 25-03-12 at 05:30.
|
|
|
25-03-12, 06:37
|
|
|
BMW Driver
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by mihail_dogariu
|
Am deschis topic ca sa aflu niste informatii nu sa va da-ti in petec ! va rog sa ramaneti on topic !multumesc
|
|
|
25-03-12, 11:16
|
|
|
4Tuning International Member
  Stage 5
Member of: [4Tuning International] [2 Roti] [BMW]
|
Quote:
Originally Posted by mihail_dogariu
|
Esti mai prost decat pari ...
|
|
|
25-03-12, 15:00
|
|
Stage 3
|
La tine nu e niciun dubiu...
|
|
|
|
|