Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 28-01-12, 15:36   #16
mike_4tuning

Stage 5

mike_4tuning's Avatar

Default Re: cutie de tds sau grup lung?

Quote:
Originally Posted by the_rifle View Post
Stima stima da' vad ca aici nimeni nu stie ca un motor subturat poate consuma mai mult decat unul mediu turat...
Tot ce grup vrei tu iti vei pune , n-am cum sa te incurc... La 120 iti va consuma la fel in a 5-a cat iti consuma in a 4-a... Au incercat si altii sa vada care e consumul optim... Toti la un loc nu facem cat un inginer de la BMW de asta sa fii convins...

Daca tot te framanta atat de mult problema optim ar fi sa-i pui grup scurt si 6 trepte. Ai si demaraj si turatie joasa in viteza mare... Asta vreau si eu sa-i fac.
Din cate stiu eu la drum lung consumul optim se realizeaza cam pe la 3000 de ture... Nu stiu daca stii dar la o cutie de diesel treptele unu si doi sunt mai scurte decat la o cutie de benzinar iar restul au aceleasi rapoarte... Dar daca ai 2 drumuri pe an in afara nu merita sa te complici... Ce buget aloci tu acestei modificari ? Mai bine ti-ai pune o sonda lambda noua pt consum. In mod cert nu a schimbat-o nimeni si sigur masina are peste 100 de mii de km... ( pe la 100-160 de mii e recomndata schimbarea lambdei...)
Pe viitor vreau sa achizitionez o masina neinscrisa sedan cu motor m43 ori un motor de is si sa fac modificarea cu ,cutia sau diferentialu ( ma obsedeaza si ma streseaza tot odata cand stiu k am distributie pe curea...am avut un incident cu un peugeot care a sarit de la punct din cauza distributiei si vreau neaparat dist pe lant). Iar in functie de parerile voastre ar influienta decizia mea. La inceput vroiam sa iau un motor de is si sa il fac zob( desfac) sa vad ce are bulit prin el ce ar trebui schimbat si sa il fac sa mearga ca la carte dar mi-au zis mai multi k nu merita . Vand k te pricepi la mecanica poti sa ma ajuti cu schimbatul distributiei( rola+curea) ?
Old 28-01-12, 17:24   #17
florineluspr

Stage 5

florineluspr's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]
[BMW]

Quote:
Originally Posted by mike_4tuning View Post
Pe viitor vreau sa achizitionez o masina neinscrisa sedan cu motor m43 ori un motor de is si sa fac modificarea cu ,cutia sau diferentialu ( ma obsedeaza si ma streseaza tot odata cand stiu k am distributie pe curea...am avut un incident cu un peugeot care a sarit de la punct din cauza distributiei si vreau neaparat dist pe lant). Iar in functie de parerile voastre ar influienta decizia mea. La inceput vroiam sa iau un motor de is si sa il fac zob( desfac) sa vad ce are bulit prin el ce ar trebui schimbat si sa il fac sa mearga ca la carte dar mi-au zis mai multi k nu merita . Vand k te pricepi la mecanica poti sa ma ajuti cu schimbatul distributiei( rola+curea) ?
Poate iti schimba rifle distributia!!
florineluspr is offline   Reply With Quote
Old 28-01-12, 17:47   #18
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

cand o fi mai cald ma suni si vorbim...
318is este o alegere excelenta. Super motoare ! Daca ai noroc poti sa gasesti un motor in mintile lui. Sa-i masori compresia inainte sa-l cumperi.
Nu cumpara masina intreaga doar pt motor. Cumpara doar motorul si cutia daca este necesar. Nu imi amintesc in momentul asta daca pe 318i ai getrag200 sau getrag250... Cand schimbi motorul pune-i si ambreaiaj de 325 daca tot il desfaci de 228 de mm cu tot cu volanta sau pui volanta usoara de urs cu ambreiaj de urs... E o investitie mai buna decat sa te alegi cu inca o masina fara motor...
Si cu transplantul de motor te pot ajuta daca ai nevoie.

Last edited by the_rifle; 28-01-12 at 17:57.
the_rifle is offline   Reply With Quote
Old 28-01-12, 18:17   #19
mike_4tuning

Stage 5

mike_4tuning's Avatar

Quote:
Originally Posted by florineluspr View Post
Poate iti schimba rifle distributia!!
In nici un caz nu mai apelam la serviciile tale nu de alta dar sa nu te stresez prea mult.
mike_4tuning is offline   Reply With Quote
Old 28-01-12, 19:59   #20
florineluspr

Stage 5

florineluspr's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]
[BMW]

Quote:
Originally Posted by the_rifle View Post
cand o fi mai cald ma suni si vorbim...
318is este o alegere excelenta. Super motoare ! Daca ai noroc poti sa gasesti un motor in mintile lui. Sa-i masori compresia inainte sa-l cumperi.
Nu cumpara masina intreaga doar pt motor. Cumpara doar motorul si cutia daca este necesar. Nu imi amintesc in momentul asta daca pe 318i ai getrag200 sau getrag250... Cand schimbi motorul pune-i si ambreaiaj de 325 daca tot il desfaci de 228 de mm cu tot cu volanta sau pui volanta usoara de urs cu ambreiaj de urs... E o investitie mai buna decat sa te alegi cu inca o masina fara motor...
Si cu transplantul de motor te pot ajuta daca ai nevoie.
El are nevoie de multe la masina....Il ajuta foarte mult una intreaga tipla!!
Quote:
Originally Posted by mike_4tuning View Post
In nici un caz nu mai apelam la serviciile tale nu de alta dar sa nu te stresez prea mult.
ASA CREZI TU!! ......
florineluspr is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2024 4Tuning -