Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 05-01-12, 15:06   #1
nick123

Stage 2

Default evacuarea sparta imfluenteaza consumul

Salut.
De curand la e46'le meu a aparut un martor in bord ( cel cu portocaliu din stanga ). Am fost la tester si a zis ca sunt sondele landa de vina . Intrebarea mea e urmatoarea : " Daca evacuarea este sparta ( am o fisura ) imi poate da eroarea respectiva ? "
Old 05-01-12, 17:23   #2
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]
Default Re: evacuarea sparta imfluenteaza consumul

Sonda LAMBDA !
Nu cred ca daca ai evacuarea fisurata iti da eroare pe tester deorece fisura cred ca este in spatele sondelor LAMBDA.
the_rifle is offline   Reply With Quote
Old 06-01-12, 12:29   #3
nick123

Stage 2

Default Re: evacuarea sparta imfluenteaza consumul

din cate am inteles ( am fost la diagnoza ) trebuie schimbata o bujie. Se poate sa dea eroarea aia de la bujii?
nick123 is offline   Reply With Quote
Old 02-02-12, 21:43   #4
bogdanhood

Stage 2

bogdanhood's Avatar

Cool Re: evacuarea sparta imfluenteaza consumul

Eu stiu ca sonda LAMBDA este un senzor care măsoară cantitatea de oxigen din gazele evacuate şi trimite semnalul către unitatea de comandă a motorului ECU (Engine Control Unit). Semnalul este utilizat de aceasta pentru a regla exact amestecul aer-combustibil la nivelul optim pentru o eficienţă şi o durată de viaţă maxime ale catalizatorului. O sondă lambda uzată poate cauza un consum excesiv de benzină, emisii de noxe crescute, uzură excesivă a catalizatorului şi, nu in ultimul rand, scăderea performanţei motorului... asa ca.....prima oara trebuie schimbata sonda lambda....sau facut un test diagnoza care sa puna in evidenta asta...un injector ar dezechilibra motorul...si s-ar simti miros puternic de benzina..si cred ca si nivelul uleiului in baie s-ar modifica datorita scurgerii benzinei nearse in baie...Parerea mea!
bogdanhood is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -