Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW |
15-12-11, 18:37
|
|
Stage 5
|
intrebare spira airbag volan e36
Problema este urmatoarea: la volanul de e36, modelul din poza imi lipseste spira de la airbag (asa am inteles ca se cheama ...nu am vazut-o fizic sa stiu despre ce e vb.) adica mi-am dat seama cand am vazut ca nu am mufa pereche ptr cea din bord .
Intrebare: se poate folosi alta de la acelasi tip de volan? sau e compromis volanul meu? In cazul in care se poate pune alta ma intereseaza daca are cineva ... si un pret.....dar momentan as vrea sa stiu ce si cum ..... mi-ar fi cam naspa sa ma grabesc sa o cumpar si sa nu fie in regula (eventual daca este in TM sa o pot proba)
Multumesc de pe acum ptr ajutor
|
|
|
16-12-11, 00:58
|
|
Stage 3
|
Re: intrebare spira airbag volan e36
la mine a fost incalcita putin.am taiat partea nasoala am lipito inapoi aia buna am infasurato pe butuc si merge.prin banda trec 4 fire. 2 pt clacson si 2 pt airbag.cam greu sa gasesti o banda la fel.are cam 2 m.cel mai bine cauta un alt butuc cu banda si se rezolva.il poti pune pe volanul asta fara probleme.
|
|
|
16-12-11, 08:30
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by gxg_85
la mine a fost incalcita putin.am taiat partea nasoala am lipito inapoi aia buna am infasurato pe butuc si merge.prin banda trec 4 fire. 2 pt clacson si 2 pt airbag.cam greu sa gasesti o banda la fel.are cam 2 m.cel mai bine cauta un alt butuc cu banda si se rezolva.il poti pune pe volanul asta fara probleme.
|
pai la mine clacsonul functioneaza....are pe butuc niste canale (pe unul din ele merge un fel de carbune care este presat de un arc, care este in bord....ala este contactul de la volan???)...cred ca trebe sa gasesc un volan intreg sa compar si sa imi dau seama... ...ideea e ca trebe acelasi model de volan sau sunt la fel toate???
multumesc
|
|
|
17-12-11, 05:56
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by 21UKS
pai la mine clacsonul functioneaza....are pe butuc niste canale (pe unul din ele merge un fel de carbune care este presat de un arc, care este in bord....ala este contactul de la volan???)...cred ca trebe sa gasesc un volan intreg sa compar si sa imi dau seama... ...ideea e ca trebe acelasi model de volan sau sunt la fel toate???
multumesc
|
Pai tu ai modelul vechi de volan ,nu ai spirală e pe cărbuni,poţi schimba cărbunii care merg pe şanţurile alea de pe volan,in timp s-au tocit si de aia ti s-a aprins becul de airbag ,dak il faci se stinge becul singur
|
|
|
17-12-11, 08:40
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by e_emu3
Pai tu ai modelul vechi de volan ,nu ai spirală e pe cărbuni,poţi schimba cărbunii care merg pe şanţurile alea de pe volan,in timp s-au tocit si de aia ti s-a aprins becul de airbag ,dak il faci se stinge becul singur
|
chiar ma gandeam la un mesaj ptr tine.....azi o sa desfac sa vad ce si cum dar eu am un singur carbune (ala de la clacson) si am o mufa care vine din bord, ce era prinsa cu o alta mufa la volanul ce l-am avut (cu 4 spite) care cred eu ca era de la air bag ca de atunci s-a aprins becul de cand a ramas pe dinafara.(volanul asta nu are alta mufa in afra de aia care vine bagata in airbag pe partea din fata)
oricum ms de raspuns si o sa desfac azi dupa masa, iar diseara o sa revin cu niste poze daca nu imi iese
|
|
|
17-12-11, 19:12
|
|
Stage 3
|
Quote:
chiar ma gandeam la un mesaj ptr tine.....azi o sa desfac sa vad ce si cum dar eu am un singur carbune (ala de la clacson) si am o mufa care vine din bord, ce era prinsa cu o alta mufa la volanul ce l-am avut (cu 4 spite) care cred eu ca era de la air bag ca de atunci s-a aprins becul de cand a ramas pe dinafara.(volanul asta nu are alta mufa in afra de aia care vine bagata in airbag pe partea din fata)
oricum ms de raspuns si o sa desfac azi dupa masa, iar diseara o sa revin cu niste poze daca nu imi iese
|
is mai multe modele.cel mai bn pune niste foto.
|
|
|
17-12-11, 23:18
|
|
Stage 5
|
astea sunt pozele....acum ce stiu eu....
pe partea din fata este o mufa ce intra in airbag si un papuc ce merge la claxon
pe partea din spate pe butuc are canalele alea (intre timp am vazut un volan cu "spira" si cred ca am inteles: al meu nu cred ca are asa ceva si nici masina nu are mufa aia mai lata ptr spira)
la masina exista mufa neagra (de fapt un fir de masa) si aia portocalie ce este in aer la mine ptr ca nu am unde s-o bag la volanul asta. la cel dinainte cu 4 spite era o mufa corespunzatoare. si mai este carbunele de jos care este ptr claxon, iar sus se vede o chestie care este doar de plastic nu are carbune in cap (dar este cu arc ca si carbunele de jos)
deci ori volanului ii lipsete mufa...ori nu prevede, dar atunci ce fac cu ea ca banuiesc ca de la aia mi-a ramas becul aprins in bord de la air bag...si volanul asta are si el air bag
si daca stiti cum functioneaza becul ala de pe volan ar fi minunat sa mearga si el
sper ca am fost destul de explicit, si, inca odata multumesc ptr ajutor, oricare ar fi el
|
|
|
19-12-11, 01:36
|
|
Stage 3
|
mufa portocalie este pentru air bag.probabil ca la volanul asta airbagul este tot pe carbuni.nu stiu sigur.ma uit maine la o masina care are volan exact ca asta si este tot functional pe ea.
|
|
|
19-12-11, 10:55
|
|
Stage 5
|
Quote:
mufa portocalie este pentru air bag.probabil ca la volanul asta airbagul este tot pe carbuni.nu stiu sigur.ma uit maine la o masina care are volan exact ca asta si este tot functional pe ea.
|
te referi la mufa portocalie din bord de jos, da?...nu la aia de pe partea din fata a volanului (asta sigur e de la airbag)....da asa zic si eu....
|
|
|
21-12-11, 11:02
|
|
Stage 5
|
nu stie nimeni???????
lipseste ceva la volan, sau pur si simplu nu se potriveste cu masina?
|
|
|
23-12-11, 18:52
|
|
Stage 5
|
Quote:
nu stie nimeni???????
lipseste ceva la volan, sau pur si simplu nu se potriveste cu masina?
|
nimic.....?
|
|
|
30-12-11, 17:38
|
|
Stage 3
|
Quote:
nimic.....?
|
scuze pt intarziere.volanul tau si sistemul la masina este cu banda pentru air bag si carbune pt clacson. volanul pe care l ai este doar pe carbune.trebuie sa iei tot mecanismul de carbuni sa tragi fire pe carbunii ceilalti doi(din mufa ramasa libera) care este pt airbag si iti va merge.daca tii neaparat sa i faci airbagul pot sa ti trimit eu sistemul de carbuni (in caz de nu l gasesti) si iti explic exact cum sa l montezi.cel mai simplu pt tine ar fi sa gasesti o masina(dezmembrari) cu volan la fel cu cel care vrei sa l pui sa iei ce ai nevoie si sa l faci.
|
|
|
30-12-11, 20:18
|
|
Stage 5
|
Quote:
scuze pt intarziere.volanul tau si sistemul la masina este cu banda pentru air bag si carbune pt clacson. volanul pe care l ai este doar pe carbune.trebuie sa iei tot mecanismul de carbuni sa tragi fire pe carbunii ceilalti doi(din mufa ramasa libera) care este pt airbag si iti va merge.daca tii neaparat sa i faci airbagul pot sa ti trimit eu sistemul de carbuni (in caz de nu l gasesti) si iti explic exact cum sa l montezi.cel mai simplu pt tine ar fi sa gasesti o masina(dezmembrari) cu volan la fel cu cel care vrei sa l pui sa iei ce ai nevoie si sa l faci.
|
da, cam asa ma gandeam si eu, doar ca nu este sistemul cu banda (nu are mufa aia ptr banda cum am vazut la alta...nici masina nici volanul ce l-am avut). Are carbune ptr claxon si mufa aia portocalie ptr airbag...nu mai este aia lata ptr spira sau cum ii zice. M-am gandit sa trag fire de la mufa aia portocalie cumva la firele din volan de la airbag, dar, nu m-am gandit ca pot sa duc firele doar pana la carbune si sa il pun pe ala... . (este nevoie de inca un carbune in locul plasticului de sus in dreapta din poza mea cu bordul....nu??...sau sunt 2 carbuni...???
Oricum daca nu il dau, ca acum mi-sa pus pata pe volan de M... , dupa sarbatori te sun daca nu deranjez (e valabil nr. ala din anunturile tale???) si sa imi spui cam ce se poate face si chiar sa-mi dai carbunii aia...vedem despre ce e vorba....ms frumos si:
LA MULTI ANI!!!
Last edited by 21UKS; 30-12-11 at 20:28.
|
|
|
31-12-11, 10:25
|
|
Stage 3
|
Quote:
da, cam asa ma gandeam si eu, doar ca nu este sistemul cu banda (nu are mufa aia ptr banda cum am vazut la alta...nici masina nici volanul ce l-am avut). Are carbune ptr claxon si mufa aia portocalie ptr airbag...nu mai este aia lata ptr spira sau cum ii zice. M-am gandit sa trag fire de la mufa aia portocalie cumva la firele din volan de la airbag, dar, nu m-am gandit ca pot sa duc firele doar pana la carbune si sa il pun pe ala... . (este nevoie de inca un carbune in locul plasticului de sus in dreapta din poza mea cu bordul....nu??...sau sunt 2 carbuni...???
Oricum daca nu il dau, ca acum mi-sa pus pata pe volan de M... , dupa sarbatori te sun daca nu deranjez (e valabil nr. ala din anunturile tale???) si sa imi spui cam ce se poate face si chiar sa-mi dai carbunii aia...vedem despre ce e vorba....ms frumos si:
LA MULTI ANI!!!
|
2 carbuni iti mai trebuie.mufa portocalie are 2 fire care trebuiesc trase la cei doi carbuni.probabil ca volanul vechi avea scoasa banda.am avut un volan de m l am dat acu doua zile cu 2 mil. LA MULTI ANI!!!!
|
|
|
31-12-11, 11:57
|
|
Stage 5
|
Quote:
2 carbuni iti mai trebuie.mufa portocalie are 2 fire care trebuiesc trase la cei doi carbuni.probabil ca volanul vechi avea scoasa banda.am avut un volan de m l am dat acu doua zile cu 2 mil. LA MULTI ANI!!!!
|
pai nici la masina nu am vazut mufa de la banda aia....daca ai sau ti-e la indemana sa imi faci si mie o poza cu carbunii sa-mi fac o idee cum vin acolo, si, poti sa-mi spui un pret ptr ei ca daca nu il vand volanul meu o sa il fac pe asta. Volan fara airbag ai avut la 2 mil? sau ala cu airbag?...daca mai pica ceva poti sa-mi dai un semn....ms frumos, La Multi Ani!!!!
|
|
|
|
|