Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW |
14-12-11, 08:55
|
|
Stage 2
|
problema bmw e36 318i
alut baieti am un bmw e36 318i m43b18 . Am schimbat recent furtunul de la debimetru pt ca l-am avut rupt si cateodata imi oscileaza la relanti ( nu tot timpul) si miroase si a benzina nearsa . AR putea sa fie debimetru , sonda lambda ?? Ma gandeam ca ar putea fi filtrul de benzina , mentionez ca l-am schimbat acum 6000-7000 de km . Va rog frumos daca a mai intalnit cineva problema asta ,orice sfat e bine venit !
|
|
|
14-12-11, 08:56
|
|
Stage 2
|
Re: problema bmw e36 318i
Quote:
Originally Posted by fantomica
alut baieti am un bmw e36 318i m43b18 . Am schimbat recent furtunul de la debimetru pt ca l-am avut rupt si cateodata imi oscileaza la relanti ( nu tot timpul) si miroase si a benzina nearsa . AR putea sa fie debimetru , sonda lambda ?? Ma gandeam ca ar putea fi filtrul de benzina , mentionez ca l-am schimbat acum 6000-7000 de km . Va rog frumos daca a mai intalnit cineva problema asta ,orice sfat e bine venit !
|
recent am schimbat si filtrul de benzina si tot face; am puso pe tester la un prieten si mi-a dat eroare la senzorul de oxigen (o2) ,se poate schimba sau repara ,a mai intalnit cineva asa ceva?
|
|
|
14-12-11, 21:13
|
|
Stage 5
Member of: [BMW]
|
eroare la sonda lambda este data de:
1 sonda lambda intradevar defecta
2 trage aer fals pe undeva
Mirosul de benzina nearsa apare daca masina merge cu un amestec imbogatit, probabil ca ai remarcat si un consum anormal in ultima vreme. Amestecul bogat este cauzat de ce am scris mai sus.
Are momente in care ezita sa accelereze? Daca da, verific-o temeinic daca nu cumva trage aer fals
Filtrul de benzina nu are treaba, daca era infundat ai fi avut pe tester eroarea misfire
"Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you."
Last edited by JustinCase; 14-12-11 at 21:19.
|
|
|
17-12-11, 15:19
|
|
Stage 2
|
Quote:
Originally Posted by JustinCase
eroare la sonda lambda este data de:
1 sonda lambda intradevar defecta
2 trage aer fals pe undeva
Mirosul de benzina nearsa apare daca masina merge cu un amestec imbogatit, probabil ca ai remarcat si un consum anormal in ultima vreme. Amestecul bogat este cauzat de ce am scris mai sus.
Are momente in care ezita sa accelereze? Daca da, verific-o temeinic daca nu cumva trage aer fals
Filtrul de benzina nu are treaba, daca era infundat ai fi avut pe tester eroarea misfire
|
cu acceleratia nu am probleme, si nici un consum exagerat nu am , dar consuma putin mai mult ca inainte. singura problema este la relanti , suna de parca ar fi tracotor. O sa verific sa vad daca mai trage aer fals pe undeva , daca nu o sa sa schimb si sonda lambda
|
|
|
17-12-11, 18:20
|
|
Purtator cuvant MR Craiova
Stage 5
Member of: [Midnight Racers] [BMW]
|
Quote:
cu acceleratia nu am probleme, si nici un consum exagerat nu am , dar consuma putin mai mult ca inainte. singura problema este la relanti , suna de parca ar fi tracotor. O sa verific sa vad daca mai trage aer fals pe undeva , daca nu o sa sa schimb si sonda lambda
|
schimba bujiile, aia e eroare de tester in 90% din cazuri data de bujii "consumate" nu de sonda lambda defecta
BKR6EK e codul corect, sa nu pui alte porcarii
verifica si ce spun colegii de forum, respectiv sa nu traga aer fals pe undeva si vezi si filtrul de aer
|
|
|
23-12-11, 12:00
|
|
Stage 2
|
Quote:
Originally Posted by sharpe
schimba bujiile, aia e eroare de tester in 90% din cazuri data de bujii "consumate" nu de sonda lambda defecta
BKR6EK e codul corect, sa nu pui alte porcarii
verifica si ce spun colegii de forum, respectiv sa nu traga aer fals pe undeva si vezi si filtrul de aer
|
am rezolvat baieti , a fost furtunul de gaze gaurit care vine din motor langa baia de ulei!!
|
|
|
23-12-11, 20:07
|
|
Stage 5
Member of: [Moderators] [BMW] [DACIA] [VW]
|
Quote:
am rezolvat baieti , a fost furtunul de gaze gaurit care vine din motor langa baia de ulei!!
|
Ai o poza cu el ? sau ma poate ajuta cineva cu o poza ? ( ma intereseaza exact care e furtunul respectiv )
|
|
|
26-12-11, 13:16
|
|
Stage 2
|
Quote:
Originally Posted by Daniel_Toa
Ai o poza cu el ? sau ma poate ajuta cineva cu o poza ? ( ma intereseaza exact care e furtunul respectiv )
|
da uite iti pun eu o poza ,este cel care vine langa valva pcv
|
|
|
26-12-11, 20:37
|
|
Stage 5
Member of: [Moderators] [BMW] [DACIA] [VW]
|
Quote:
da uite iti pun eu o poza ,este cel care vine langa valva pcv
|
Multumesc , dar ma interesa o poza exact cum vine la motor .
|
|
|
|
|