Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 14-12-11, 08:55   #1
fantomica

Stage 2

fantomica's Avatar

Default problema bmw e36 318i

alut baieti am un bmw e36 318i m43b18 . Am schimbat recent furtunul de la debimetru pt ca l-am avut rupt si cateodata imi oscileaza la relanti ( nu tot timpul) si miroase si a benzina nearsa . AR putea sa fie debimetru , sonda lambda ?? Ma gandeam ca ar putea fi filtrul de benzina , mentionez ca l-am schimbat acum 6000-7000 de km . Va rog frumos daca a mai intalnit cineva problema asta ,orice sfat e bine venit !
fantomica is offline   Reply With Quote
Old 14-12-11, 08:56   #2
fantomica

Stage 2

fantomica's Avatar

Default Re: problema bmw e36 318i

Quote:
Originally Posted by fantomica View Post
alut baieti am un bmw e36 318i m43b18 . Am schimbat recent furtunul de la debimetru pt ca l-am avut rupt si cateodata imi oscileaza la relanti ( nu tot timpul) si miroase si a benzina nearsa . AR putea sa fie debimetru , sonda lambda ?? Ma gandeam ca ar putea fi filtrul de benzina , mentionez ca l-am schimbat acum 6000-7000 de km . Va rog frumos daca a mai intalnit cineva problema asta ,orice sfat e bine venit !

recent am schimbat si filtrul de benzina si tot face; am puso pe tester la un prieten si mi-a dat eroare la senzorul de oxigen (o2) ,se poate schimba sau repara ,a mai intalnit cineva asa ceva?
Old 14-12-11, 21:13   #3
JustinCase

Stage 5

JustinCase's Avatar

Member of:
[BMW]

eroare la sonda lambda este data de:
1 sonda lambda intradevar defecta
2 trage aer fals pe undeva

Mirosul de benzina nearsa apare daca masina merge cu un amestec imbogatit, probabil ca ai remarcat si un consum anormal in ultima vreme. Amestecul bogat este cauzat de ce am scris mai sus.

Are momente in care ezita sa accelereze? Daca da, verific-o temeinic daca nu cumva trage aer fals

Filtrul de benzina nu are treaba, daca era infundat ai fi avut pe tester eroarea misfire
"Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you."

Last edited by JustinCase; 14-12-11 at 21:19.
JustinCase is offline   Reply With Quote
Old 17-12-11, 15:19   #4
fantomica

Stage 2

fantomica's Avatar

Quote:
Originally Posted by JustinCase View Post
eroare la sonda lambda este data de:
1 sonda lambda intradevar defecta
2 trage aer fals pe undeva

Mirosul de benzina nearsa apare daca masina merge cu un amestec imbogatit, probabil ca ai remarcat si un consum anormal in ultima vreme. Amestecul bogat este cauzat de ce am scris mai sus.

Are momente in care ezita sa accelereze? Daca da, verific-o temeinic daca nu cumva trage aer fals

Filtrul de benzina nu are treaba, daca era infundat ai fi avut pe tester eroarea misfire
cu acceleratia nu am probleme, si nici un consum exagerat nu am , dar consuma putin mai mult ca inainte. singura problema este la relanti , suna de parca ar fi tracotor. O sa verific sa vad daca mai trage aer fals pe undeva , daca nu o sa sa schimb si sonda lambda
Old 17-12-11, 18:20   #5
sharpe

Purtator cuvant MR Craiova

Stage 5

sharpe's Avatar

Member of:
[Midnight Racers]
[BMW]

Quote:
cu acceleratia nu am probleme, si nici un consum exagerat nu am , dar consuma putin mai mult ca inainte. singura problema este la relanti , suna de parca ar fi tracotor. O sa verific sa vad daca mai trage aer fals pe undeva , daca nu o sa sa schimb si sonda lambda
schimba bujiile, aia e eroare de tester in 90% din cazuri data de bujii "consumate" nu de sonda lambda defecta
BKR6EK e codul corect, sa nu pui alte porcarii
verifica si ce spun colegii de forum, respectiv sa nu traga aer fals pe undeva si vezi si filtrul de aer
Old 23-12-11, 12:00   #6
fantomica

Stage 2

fantomica's Avatar

Quote:
Originally Posted by sharpe View Post
schimba bujiile, aia e eroare de tester in 90% din cazuri data de bujii "consumate" nu de sonda lambda defecta
BKR6EK e codul corect, sa nu pui alte porcarii
verifica si ce spun colegii de forum, respectiv sa nu traga aer fals pe undeva si vezi si filtrul de aer
am rezolvat baieti , a fost furtunul de gaze gaurit care vine din motor langa baia de ulei!!
Old 23-12-11, 20:07   #7
Daniel_Toa

Stage 5

Daniel_Toa's Avatar

Member of:
[Moderators]
[BMW]
[DACIA]
[VW]

Quote:
am rezolvat baieti , a fost furtunul de gaze gaurit care vine din motor langa baia de ulei!!
Ai o poza cu el ? sau ma poate ajuta cineva cu o poza ? ( ma intereseaza exact care e furtunul respectiv )
Daniel_Toa is offline   Reply With Quote
Old 26-12-11, 13:16   #8
fantomica

Stage 2

fantomica's Avatar

Quote:
Originally Posted by Daniel_Toa View Post
Ai o poza cu el ? sau ma poate ajuta cineva cu o poza ? ( ma intereseaza exact care e furtunul respectiv )
da uite iti pun eu o poza ,este cel care vine langa valva pcv
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	furtun gaze.JPG
Views:	228
Size:	90.7 KB
ID:	2273130  
Old 26-12-11, 20:37   #9
Daniel_Toa

Stage 5

Daniel_Toa's Avatar

Member of:
[Moderators]
[BMW]
[DACIA]
[VW]

Quote:
da uite iti pun eu o poza ,este cel care vine langa valva pcv
Multumesc , dar ma interesa o poza exact cum vine la motor .
Daniel_Toa is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -