Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 04-12-11, 16:00   #1
oimz.e30

Stage 5

oimz.e30's Avatar

Default opinie evacuare e30

am scos catalizatorul si am finala arsa goala daca o scutur se aud sitele in ea parca amplifica sunetul. am 2 variante:
1.ma gandeam sa o anulez de tot sa las teava din fata pana in spate si sa imi sudez niste tipsuri eventual sa pun 2 silencere daca suna prea tare ( am traseu dublu)
2. sa ma chinui sa gasesc o finala cu 2 intrari 2 iesiri ceea ce nu prea gasesc si nu dispun de foarte multi bani

ce imi recomandati?
p.s. imi place sa fie galagioasa nu vreau sa fie tacuta dar in limite rezonabile nu sa sune ca un tractor
oimz.e30 is offline   Reply With Quote
Old 04-12-11, 18:41   #2
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]
Default Re: opinie evacuare e30

Quote:
Originally Posted by oimz.e30 View Post
eventual sa pun 2 silencere daca suna prea tare ( am traseu dublu)
La ce te referi cand spui asta ? Doua finale sau doua intermediare ?
the_rifle is offline   Reply With Quote
Old 04-12-11, 20:12   #3
oimz.e30

Stage 5

oimz.e30's Avatar

Quote:
Originally Posted by the_rifle View Post
La ce te referi cand spui asta ? Doua finale sau doua intermediare ?
vin 2 tevi paralele de la motor pana in spate
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	6.png
Views:	37
Size:	11.7 KB
ID:	2250825   Click image for larger version

Name:	8.png
Views:	257
Size:	7.0 KB
ID:	2250826  
Old 04-12-11, 23:46   #4
316i

Stage 5

316i's Avatar

In primul rand spune-ne ce motor ai....
316i is offline   Reply With Quote
Old 05-12-11, 00:08   #5
oimz.e30

Stage 5

oimz.e30's Avatar

2.0 6 cilindrii
Old 05-12-11, 04:30   #6
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

Quote:
Originally Posted by oimz.e30 View Post
vin 2 tevi paralele de la motor pana in spate
Tot nu inteleg ce denumesti tu silencere din poza asta ? toba intermediara , toba finala sau tzevile ? Ok... vin 2 tevi de la motor dar care sunt silencere-le din poza asta ?

Eu sunt interesat sa scot toba intermediara si as fi vrut sa stiu cat de tare se aude fara intermediara... Am vazut ca la unele tobe sport , in descriere scrie " cu silencer detasabil".... Deci care e silencerul ?
the_rifle is offline   Reply With Quote
Old 05-12-11, 07:37   #7
oimz.e30

Stage 5

oimz.e30's Avatar

Quote:
Originally Posted by the_rifle View Post
Tot nu inteleg ce denumesti tu silencere din poza asta ? toba intermediara , toba finala sau tzevile ? Ok... vin 2 tevi de la motor dar care sunt silencere-le din poza asta ?

Eu sunt interesat sa scot toba intermediara si as fi vrut sa stiu cat de tare se aude fara intermediara... Am vazut ca la unele tobe sport , in descriere scrie " cu silencer detasabil".... Deci care e silencerul ?
silencerul este ca un dop ce se pune in capat are ii da gaurii un diametru mai mic, mai sugruma evacuarea
eu cand ii dau a 2-a intrun tunel daca stai paralel cu mine cu geamul deschis te dor urechile cam asa de tare se aude)
Old 05-12-11, 07:54   #8
florineluspr

Stage 5

florineluspr's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]
[BMW]

O sa faca zgomot destul de mare cu teava goala din fata in spate.Cel mai bine iti cauti o finala sa o poti adapta si chiar de nu ai 2 intrari le unesti in una singura si apoi la iesire iti sudezi frumos un tips de inox cu 2 iesiri chiar de ai una singura si iti pozitionezi finala in asa fel incat sa iti dea bine pe masina.O adaptezi usor daca ai cu ce lucra.Finala o poti lua si sh de pe alta masina sau ce gasesti sa aibe loc la tine acolo,iar restul se face.Daca vrei te pot ajuta cu totul dar in Campulung Muscel.
florineluspr is offline   Reply With Quote
Old 05-12-11, 09:13   #9
oimz.e30

Stage 5

oimz.e30's Avatar

daca fac 2in1 inainte de finala nu o sa o sugrum? ideea e ca finala care o am pe masina a mai avut o intrare si iesire sudata si din acest motiv mi s-a gaurit finala originala care o am acum ca bateau gazele pe unde nu trebuia.
ramane sa vad daca are cineva o finala 2 intrari 2 iesiri nu stiu de ce sunt asa de greu de gasit
Old 05-12-11, 09:29   #10
florineluspr

Stage 5

florineluspr's Avatar

Member of:
[Competitor CNCA]
[BMW]

Nu o sugrumi deloc.Tu pierzi cuplu simtitor cu teava goala.Cat ar fi ai motor M20B20 sau M50B20? Oricare din ele ar fi nu o sugrumi cu o finala care sa aibe intrare pe 60mm e totul ok.Stai linistit ca nu ,,pierzi putere'' .Daca vrei neaparat doua intrari ii mai poti face tu una langa cea pe care o are deja,dar nu are rost.Cel mai bine le unesti in una singura si iti e si mai simplu pe viitor,iar referitor la capat ii faci si acolo doua sau cum am zis o tai pe cea originala la capat si sudezi tips cu 2 si gata.
florineluspr is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -