Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 14-11-11, 10:16   #1
Velse112

Stage 2

Default Intrebare motorina

Salut , in urma tepei care am patit-o acum ceva timp mi-am achizitionat un BMW 320d e90 si am o mica nelamurire .
Pe capacul de la rezervor ( cel care il deschizi cand alimentezi ) arata taiat ecodiesel/additive , si cu verde normal diesel . Eu stiam ca motorina cu aditivi este mai buna pentru motor decat cea normala . Totusi trebuie sa alimentez cu motorina aceea mai ieftina fara aditivi sa nu stric motorul daca asa scrie acolo ?
Velse112 is offline   Reply With Quote
Old 17-11-11, 12:13   #2
Velse112

Stage 2

Default Re: Intrebare motorina

Va rog imi raspunde si mie cineva mai repede pentru ca de o saptamana merg doar cu taxi-ul ca sa nu stric masina cu alta motorina care nu trebuie !!!!!
Old 17-11-11, 15:05   #3
JustinCase

Stage 5

JustinCase's Avatar

Member of:
[BMW]

trebuie sa fii nebun sa mergi cu taxi-ul doar ca nu stii ce motorina sa-i bagi Get real!

Atata timp cat este standard Euro5 poti sa-i bagi orice fel de motorina. Altfel spus baga-i normala cea mai ieftina si va functiona perfect. Treaba asta cu aditivii in combustibil este o vrajeala sa cumpere lumea necunoscatoare un produs mai scump care nu face nimic in plus.
"Understeer is when you hit the wall with the front of the car and oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall, torque is how far you take the wall with you."
JustinCase is offline   Reply With Quote
Old 17-11-11, 16:44   #4
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

Si daca motorina cea mai ieftina, toata e la fel de buna , tu de ce-i bagi doar de la nu stiu care benzinarie ? Intreb si eu...
the_rifle is offline   Reply With Quote
Old 17-11-11, 20:57   #5
Velse112

Stage 2

Si accelereaza la fel de repede si cu din aia premium si din aia normala ?
Mersi ms pentru ajutor .
Old 17-11-11, 22:36   #6
Velse112

Stage 2

Si cum folosesc pilotul automat ?
Old 18-11-11, 14:05   #7
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

Quote:
Originally Posted by Velse112 View Post
Si cum folosesc pilotul automat ?
.... chemi un taxi...
Old 18-11-11, 14:27   #8
gbrheaton

Stage 5

gbrheaton's Avatar

Member of:
[FORD]
[VW]

baga orice motorina stai linistit
uite-te in cartea masinii ptr pilotul automat
gbrheaton is offline   Reply With Quote
Old 18-11-11, 14:34   #9
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

Eu zic sa nu-i bagi orice fel de motorina ca nu-ti mai baga caldura asa cum afirmi pe alt topic. Intai intreaba...

Esti paralel cu orice insemna bmw , masina , sofat... NU ma mir ca zici ca ti-ai luat tzeapa... Cred ca ti-o cereai de fapt...

Last edited by the_rifle; 18-11-11 at 14:39.
Old 18-11-11, 23:19   #10
Velse112

Stage 2

Prietene eu doar am intrebat ce nu stiu sa ma perfectionez da ? Si nu cred ca ai condus tu jumate din cat am condus eu dar ma rog .
Old 20-11-11, 20:36   #11
burnout_bmw
BMW Driver

Stage 5

burnout_bmw's Avatar

Member of:
[BMW]

Pe capac scrie sa nu bagi biodiesel, nu motorina fara aditivi, pentru ca nu exista la nici un peco motorina fara aditivi! Deci orice motorina mai putin biodiesel!!!
burnout_bmw is offline   Reply With Quote
Old 20-11-11, 20:46   #12
Nastase Bogdan

Stage 5

Nastase Bogdan's Avatar

Member of:
[BMW]
[DACIA]

Eu sunt de alta parere, parere formata din experienta din service pe care o am ..nu din cea personala pentru ca nu suport dieselul si nu am avut niciodata...

Este mult mai bine sa bagi motorina "normala" de la peco, nu pe cea mai scumpa care contine mai multi aditivi...acei aditivi sunt de multe ori daunatori sistemului de injectie tot mai sensibil la dieselurile moderne Euro 4, euro 5...

Deasemenea nu-ti recomand sa bagi VREODATA vreun aditiv in motorina din rezervor ca asa a zis mecanicul sau spalatorul X...vei strica injectoarele masinii, regulatorul de presiune din P.I.P(pompa inalta presiune), etc..

Deasemenea nu alimenta de la LUKOIL..cea mai nenorocita motorina, plina de aditivi si de f proasta calitate..multi clienti care au probleme cu dieselurile lor au bagat motorina de la Lukoil sau aditivi in motorina
Nastase Bogdan is offline   Reply With Quote
Old 20-11-11, 21:02   #13
burnout_bmw
BMW Driver

Stage 5

burnout_bmw's Avatar

Member of:
[BMW]

Quote:
Originally Posted by Nastase Bogdan View Post
Eu sunt de alta parere, parere formata din experienta din service pe care o am ..nu din cea personala pentru ca nu suport dieselul si nu am avut niciodata...

Este mult mai bine sa bagi motorina "normala" de la peco, nu pe cea mai scumpa care contine mai multi aditivi...acei aditivi sunt de multe ori daunatori sistemului de injectie tot mai sensibil la dieselurile moderne Euro 4, euro 5...

Deasemenea nu-ti recomand sa bagi VREODATA vreun aditiv in motorina din rezervor ca asa a zis mecanicul sau spalatorul X...vei strica injectoarele masinii, regulatorul de presiune din P.I.P(pompa inalta presiune), etc..

Deasemenea nu alimenta de la LUKOIL..cea mai nenorocita motorina, plina de aditivi si de f proasta calitate..multi clienti care au probleme cu dieselurile lor au bagat motorina de la Lukoil sau aditivi in motorina
Partea cu luk oil este adevarata, aditivii din motorina nu strica nici un injector/pompa sau alte componente, iar motorina care este mai scumpa la diferitele statii de carburanti nu este facuta doar din aditivi ci prin rafinare...ar mai trebui sa ne spui ca tot lucrezi la service despre ce anume gasesti prin rezervoarele celor care se plang ca a bagat de la x si y si domne i s-a stricat injectoru sau pompa...

Despre calitatea motorinei se poate discuta mult, am lucrat in domeniu si stiu ce si cum... ca si un sfat: nu alimentati din statii vechi sau obscure indiferent de firma, evitati sa alimentati noaptea, si cereti bonul de fiecare data. Iar daca aveti dubii ca "v-a furat la pompa" aveti dreptul sa cereti sa vi se faca proba, in fiecare statie exista un cilindru de sticla gradat iar impreuna cu seful de statie puteti face un test la pompa pe care o suspectati!
burnout_bmw is offline   Reply With Quote
Old 20-11-11, 22:41   #14
JustinCase

Stage 5

JustinCase's Avatar

Member of:
[BMW]

Dar care este faza cu alimentatul noaptea? Au "buton" de zi si "buton" de noapte?
JustinCase is offline   Reply With Quote
Old 21-11-11, 10:36   #15
Velse112

Stage 2

Banuiesc ca noaptea sunt liberi sa faca tot ce vor cu carburantul din statie
Reply

- Copyright 2024 4Tuning -