Sfaturi despre cum sa te bucuri de BMW-ul tau, ce sa faci si cum sa abordezi eventualele probleme.
Din lipsa de fonduri si din dorinta prea mare sa faci ceva la masina te apuci sa faci tot felu de prostii si apoi, dupa ceva timp regreti si banii si timpul pierdut.
Primul sfat pe care pot sa-l dau e "SA AI RABDARE", rezolva toate problele tehnice, cauta aici pe forum baieti , care au un feadback bun, care se ocupa de dezmembrari, de obicei au si service, si incearca sa gasesti printre ei un mecanic bun, pasionat in primul rand.
Curata interiorul foarte bine pt ca acolo iti petreci majoritatea timpului, apoi dupa ce tehnic si interior masina sta perfect apuca-te de exterior.
Informeaza-te pt orice problema legata de masina pe INTERNET, pt ca sunt sute de forumuri BMW in toata lumea.
O masina perfecta d.p.d.v. tehnic consuma mai putin, e mult mai sigura plus ca e o placere sa mergi cu ea.
Ca sa cureti interiorul iti recomand solutia Pulimax, de la Mafra, se gaseste la bidoane de 4,5 L in concentratie de 1:10, deci 45 litri solutie, costa in jur de 45 lei, cauta pe google, o sa gasesti.
Daca e prea distrus interiorul tau mai bine-l schimbi decat sa-l resuscitezi.
Ma gandeam, acum, ca de fiecare data cand merg cu masina mea si e murdara la interior imi vine sa ma dau jos, deci incearca pe cat posibil s-o mentii curata.
Nu cumpara piese SH de care nu esti multumit, majoritatea celor care vand elemente SH incearca sa te convinga sa cumperi piesele chiar daca au mici defecte, din proprie experienta iti sugerez sa nu faci acest compromis.
Nu cumpara elemente de caroserie after market, sunt de proasta calitate si nu vor pica "la linie" nici in 1000 de ani.
Daca ti se par scumpe piesele originale BMW, incearca sa cumperi piese "pe producator", adica piese fabricate de acelasi producator care face respectivele repere si pt. BMW. Tot din exeperienta iti spun ca este o diferenta intre piesele BMW si "restul", iar sfatul meu este sa te interesezi inainte de a cumpara piese, vezi feadback-uri, iarasi cauta pe internet.
Achizitioneaza o interfata OBD1/2 si programele aferente care-ti vor permite sa faci singur o diagnoza asupra masinii.
Urmatoarele site-uri ar trebuii "sa-ti intre in sange":
http://www.realoem.com
acolo vei gasii/identifica piesele pe cod BMW
un manual de service online, nu e complet, dar gasesti majoritatea operatiunilor acolo:
http://tis.spaghetticoder.org
Daca mai aveti alte sfaturi sau considerati ca am gresit cu ceva va rog scrieti aici.
P.S.: Cele de mai sus sunt niste post-uri mai vechi ale mele, preluate si adaptate.