Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 01-11-11, 15:44   #1
moise

Stage 5

moise's Avatar

Default Cum sa te bucuri de primul BMW si ce greseli sa nu faci

Sfaturi despre cum sa te bucuri de BMW-ul tau, ce sa faci si cum sa abordezi eventualele probleme.

Din lipsa de fonduri si din dorinta prea mare sa faci ceva la masina te apuci sa faci tot felu de prostii si apoi, dupa ceva timp regreti si banii si timpul pierdut.

Primul sfat pe care pot sa-l dau e "SA AI RABDARE", rezolva toate problele tehnice, cauta aici pe forum baieti , care au un feadback bun, care se ocupa de dezmembrari, de obicei au si service, si incearca sa gasesti printre ei un mecanic bun, pasionat in primul rand.
Curata interiorul foarte bine pt ca acolo iti petreci majoritatea timpului, apoi dupa ce tehnic si interior masina sta perfect apuca-te de exterior.

Informeaza-te pt orice problema legata de masina pe INTERNET, pt ca sunt sute de forumuri BMW in toata lumea.

O masina perfecta d.p.d.v. tehnic consuma mai putin, e mult mai sigura plus ca e o placere sa mergi cu ea.

Ca sa cureti interiorul iti recomand solutia Pulimax, de la Mafra, se gaseste la bidoane de 4,5 L in concentratie de 1:10, deci 45 litri solutie, costa in jur de 45 lei, cauta pe google, o sa gasesti.

Daca e prea distrus interiorul tau mai bine-l schimbi decat sa-l resuscitezi.

Ma gandeam, acum, ca de fiecare data cand merg cu masina mea si e murdara la interior imi vine sa ma dau jos, deci incearca pe cat posibil s-o mentii curata.
Nu cumpara piese SH de care nu esti multumit, majoritatea celor care vand elemente SH incearca sa te convinga sa cumperi piesele chiar daca au mici defecte, din proprie experienta iti sugerez sa nu faci acest compromis.

Nu cumpara elemente de caroserie after market, sunt de proasta calitate si nu vor pica "la linie" nici in 1000 de ani.

Daca ti se par scumpe piesele originale BMW, incearca sa cumperi piese "pe producator", adica piese fabricate de acelasi producator care face respectivele repere si pt. BMW. Tot din exeperienta iti spun ca este o diferenta intre piesele BMW si "restul", iar sfatul meu este sa te interesezi inainte de a cumpara piese, vezi feadback-uri, iarasi cauta pe internet.

Achizitioneaza o interfata OBD1/2 si programele aferente care-ti vor permite sa faci singur o diagnoza asupra masinii.

Urmatoarele site-uri ar trebuii "sa-ti intre in sange":

http://www.realoem.com

acolo vei gasii/identifica piesele pe cod BMW

un manual de service online, nu e complet, dar gasesti majoritatea operatiunilor acolo:

http://tis.spaghetticoder.org

Daca mai aveti alte sfaturi sau considerati ca am gresit cu ceva va rog scrieti aici.

P.S.: Cele de mai sus sunt niste post-uri mai vechi ale mele, preluate si adaptate.
Old 02-11-11, 00:45   #2
krone

Stage 4

krone's Avatar

Member of:
[BMW]
[PARTICIPANT CURSE]
Default Re: Cum sa te bucuri de primul BMW si ce greseli sa nu faci

Quote:
Originally Posted by moise View Post
Sfaturi despre cum sa te bucuri de BMW-ul tau, ce sa faci si cum sa abordezi eventualele probleme.

Din lipsa de fonduri si din dorinta prea mare sa faci ceva la masina te apuci sa faci tot felu de prostii si apoi, dupa ceva timp regreti si banii si timpul pierdut.

Primul sfat pe care pot sa-l dau e "SA AI RABDARE", rezolva toate problele tehnice, cauta aici pe forum baieti , care au un feadback bun, care se ocupa de dezmembrari, de obicei au si service, si incearca sa gasesti printre ei un mecanic bun, pasionat in primul rand.
Curata interiorul foarte bine pt ca acolo iti petreci majoritatea timpului, apoi dupa ce tehnic si interior masina sta perfect apuca-te de exterior.

Informeaza-te pt orice problema legata de masina pe INTERNET, pt ca sunt sute de forumuri BMW in toata lumea.

O masina perfecta d.p.d.v. tehnic consuma mai putin, e mult mai sigura plus ca e o placere sa mergi cu ea.

Ca sa cureti interiorul iti recomand solutia Pulimax, de la Mafra, se gaseste la bidoane de 4,5 L in concentratie de 1:10, deci 45 litri solutie, costa in jur de 45 lei, cauta pe google, o sa gasesti.

Daca e prea distrus interiorul tau mai bine-l schimbi decat sa-l resuscitezi.

Ma gandeam, acum, ca de fiecare data cand merg cu masina mea si e murdara la interior imi vine sa ma dau jos, deci incearca pe cat posibil s-o mentii curata.
Nu cumpara piese SH de care nu esti multumit, majoritatea celor care vand elemente SH incearca sa te convinga sa cumperi piesele chiar daca au mici defecte, din proprie experienta iti sugerez sa nu faci acest compromis.

Nu cumpara elemente de caroserie after market, sunt de proasta calitate si nu vor pica "la linie" nici in 1000 de ani.

Daca ti se par scumpe piesele originale BMW, incearca sa cumperi piese "pe producator", adica piese fabricate de acelasi producator care face respectivele repere si pt. BMW. Tot din exeperienta iti spun ca este o diferenta intre piesele BMW si "restul", iar sfatul meu este sa te interesezi inainte de a cumpara piese, vezi feadback-uri, iarasi cauta pe internet.

Achizitioneaza o interfata OBD1/2 si programele aferente care-ti vor permite sa faci singur o diagnoza asupra masinii.

Urmatoarele site-uri ar trebuii "sa-ti intre in sange":

http://www.realoem.com

acolo vei gasii/identifica piesele pe cod BMW

un manual de service online, nu e complet, dar gasesti majoritatea operatiunilor acolo:

http://tis.spaghetticoder.org

Daca mai aveti alte sfaturi sau considerati ca am gresit cu ceva va rog scrieti aici.

P.S.: Cele de mai sus sunt niste post-uri mai vechi ale mele, preluate si adaptate.

Foarte buna intiativa ai avut...merita apreciat efortul depus!
krone is offline   Reply With Quote
Old 02-11-11, 01:02   #3
zepolikahhh_

Stage 5

zepolikahhh_'s Avatar

merita apreciat efortul,dar totusi e gay topicul.
zepolikahhh_ is offline   Reply With Quote
Old 02-11-11, 10:25   #4
moise

Stage 5

moise's Avatar

Quote:
Originally Posted by zepolikahhh_ View Post
merita apreciat efortul,dar totusi e gay topicul.
lol
moise is offline   Reply With Quote
Old 03-11-11, 10:55   #5
maxmartinez

Stage 5

maxmartinez's Avatar

Quote:
Originally Posted by moise View Post
lol
Ar fi trebuit sa dai si niste sfaturi cum sa lipesti floricele si buburuze pe masina...sau ce paleta de culori (ruoz, muov si lila_) dau mai bine

Foarte bun topicul!

Pentru boboci ar trebui sticky, si adaugate si alte sfaturi.
Old 14-11-11, 20:34   #6
D o n n

Stage 5

D o n n's Avatar

in legatura cu interfata aia obd,poti sa imi dai un pm,sa imi dai si mie detalii.ca de mult ma intereseaza asa ceva...
D o n n is offline   Reply With Quote
Old 13-12-11, 11:59   #7
moise

Stage 5

moise's Avatar

Quote:
Originally Posted by D o n n View Post
in legatura cu interfata aia obd,poti sa imi dai un pm,sa imi dai si mie detalii.ca de mult ma intereseaza asa ceva...
http://lmgtfy.com/?q=interfata+bmw+obd

Am observat ca sunt o gramada de retardati care inca sustin faptul "Domnle' cu BMW nu poti sa mergi iarna", la fel este si idiotul care a comentat un articol de pe site-ul promotor:

Vreau sa transmit celor care inclina sa-si cumpere un BMW sa nu mai plece urechea asupra aberatiilor scoase de indivizi care nici macar nu s-au urcat intr-un BMW, dar sa-l mai conduca si iarna. Cu cauciucuri adecvate si atentie BMW se conduce iarna la fel de usor ca orice alta masina.
Old 16-12-11, 20:24   #8
xxdadixx
BMW Driver

Stage 5

xxdadixx's Avatar

Member of:
[Moderators]
[Design Team]
[Virtual Tuning]
[BMW]

Sunt troli VAG sau Dacia, nu-i hraniti
xxdadixx is offline   Reply With Quote
Old 22-12-11, 21:47   #9
RideTheRiddle

Stage 5

RideTheRiddle's Avatar

Member of:
[VW]

pulimax-ul l-ai incercat vreodata pe piele?
RideTheRiddle is offline   Reply With Quote
Old 22-12-11, 22:48   #10
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

E dubios sa intrebi de Puli-max pe un "topic gay"...
Dar cu Bengay a incercat cineva ?

Last edited by the_rifle; 22-12-11 at 22:51.
the_rifle is offline   Reply With Quote
Old 27-12-11, 08:42   #11
moise

Stage 5

moise's Avatar

Quote:
Originally Posted by RideTheRiddle View Post
pulimax-ul l-ai incercat vreodata pe piele?
Nu l-am incercat decat pe textil, cu rezultate foarte bune, pentru piele exista alte solutii, multi dintre cei care se ocupa cu detailing auto folosesc Leatherique ca tratament "de lux", singurul minus al acestei solutii ar fi modul de aplicare.
- Copyright 2024 4Tuning -