| Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW |
01-10-11, 14:22
|
|
 Stage 5
Member of: [BMW]
|
Intrebare schimbare diferential
Intentionez sa schimb diferentialul carcasa mica cu altul carcasa mare ( medie se spune corect )
In afara de planetare ce mai trebuie schimbat ?
Se potriveste cardanul meu sau trebuie altul mai scurt ?
Presupun ca daca diferentialul are carcasa mai mare automat va fi si ceva mai lung...
A facut cineva modificarea ? ( Presupun ca da...)
Multumesc anticipat.
|
|
|
01-10-11, 20:11
|
|
 Stage 4
Member of: [BMW] [PARTICIPANT CURSE]
|
Re: Intrebare schimbare diferential
Quote:
Originally Posted by the_rifle
Intentionez sa schimb diferentialul carcasa mica cu altul carcasa mare ( medie se spune corect )
In afara de planetare ce mai trebuie schimbat ?
Se potriveste cardanul meu sau trebuie altul mai scurt ?
Presupun ca daca diferentialul are carcasa mai mare automat va fi si ceva mai lung...
A facut cineva modificarea ? ( Presupun ca da...)
Multumesc anticipat.
|
salut,nu ai precizat la ce masina,dar daca este vorba de e36 atunci nu trebuie schimbate planetarele,nici cardanul,doar trompele de pe diferential le pui alea de carcasa mica la caracasa mare,potrivesc perfect si atunci nu mai ai probleme cu prinderea planetarelor.daca e ceva da`mi un pm iti dau nr de tel si iti explic mai multe,sal
|
|
|
01-10-11, 22:48
|
|
 Stage 5
|
Ok. Merci pt raspuns si pt ajutor... Deci in concluzie imi trebuie doar diferentialul carcasa mare . Sa inteleg ca trompele au tot atatea suruburi ca e diferential carcasa mare sau mica...
Da. E vorba despre un frumos E36 325i coupe
Presupun ca e valabil si la blocant si la open...
Last edited by the_rifle; 01-10-11 at 23:01.
|
|
|
02-10-11, 01:28
|
|
 Stage 4
|
Quote:
Ok. Merci pt raspuns si pt ajutor... Deci in concluzie imi trebuie doar diferentialul carcasa mare . Sa inteleg ca trompele au tot atatea suruburi ca e diferential carcasa mare sau mica...
Da. E vorba despre un frumos E36 325i coupe
Presupun ca e valabil si la blocant si la open...
|
exact si de chef de lucru,este valabil si la open si la blocant,am facut recent operatiunea tot p un 325,ca mi s-a spart carcasa mica, ce diferential vrei sa pui pe el?ai avut 2.0 inainte?
|
|
|
02-10-11, 03:38
|
|
 Stage 5
|
Am avut un 3.45 caracasa mica pe care l-am spart pt ca n-am pus indicativul de ulei corect... Am pus un ulei " pt angrenaje solicitate extrem".... De fapt era un ulei de Wola sau de alte tractoare si nu s-a facut bine ungerea. (85w140)
Nu scria ca e pt utilaje agricole ci doar ca e pt angrenaje puternic solicitate. Dupa ce am desfacut diferentialul spart am vazut ca uleiul avea consistenta mierii tinute in frigider... Aproape ca nici nu curgea...
Nici n-a carait nici n-a marait... Am plecat din parcare dupa ce a stat vreo 12 ore si cand i-am dat a doua in blana.... ZBAaaaaannnggggg... Aia a fost...
Acum am tot un 3.45 carcasa mica in care am pus ulei de cutie mobil one ATF 220... Si-a luat mari abuzuri in ultimii 2 ani dar vad ca tine. E open...
Vreau un blocant caracasa medie (mare) caruia sa-i pun 3.91 luat de pe urs daca nu gasesc exact 3.91 de pisica ( Adica sa-l desfac si sa-i schimb raportul ) si cutie in 6 trepte de E46 diesel... Cutia o am deja... Imi mai trebuie ambreiajul de 240 de mm si o volanta de 240mm ( Acum am volanta ushoara de 6,5 kg de urs cu ambreiaj de 228 dar nu-mi place cum tine. Patineaza in a 4 cand e in blana... Ce-i drept nici n-am pus disc nou dar parea bun... )
Cand pun cutia o sa am probleme cu cardanul ca trebuie sa fie mai scurt cu vreo 10 cm... Trebuie taiat si echilibrat dar mai am pana atunci...
Iar daca imi ajung banii un motor M54B30...
Last edited by the_rifle; 02-10-11 at 03:57.
|
|
|
02-10-11, 17:44
|
|
 Stage 4
|
Quote:
Am avut un 3.45 caracasa mica pe care l-am spart pt ca n-am pus indicativul de ulei corect... Am pus un ulei " pt angrenaje solicitate extrem".... De fapt era un ulei de Wola sau de alte tractoare si nu s-a facut bine ungerea. (85w140)
Nu scria ca e pt utilaje agricole ci doar ca e pt angrenaje puternic solicitate. Dupa ce am desfacut diferentialul spart am vazut ca uleiul avea consistenta mierii tinute in frigider... Aproape ca nici nu curgea...
Nici n-a carait nici n-a marait... Am plecat din parcare dupa ce a stat vreo 12 ore si cand i-am dat a doua in blana.... ZBAaaaaannnggggg... Aia a fost...
Acum am tot un 3.45 carcasa mica in care am pus ulei de cutie mobil one ATF 220... Si-a luat mari abuzuri in ultimii 2 ani dar vad ca tine. E open...
Vreau un blocant caracasa medie (mare) caruia sa-i pun 3.91 luat de pe urs daca nu gasesc exact 3.91 de pisica ( Adica sa-l desfac si sa-i schimb raportul ) si cutie in 6 trepte de E46 diesel... Cutia o am deja... Imi mai trebuie ambreiajul de 240 de mm si o volanta de 240mm ( Acum am volanta ushoara de 6,5 kg de urs cu ambreiaj de 228 dar nu-mi place cum tine. Patineaza in a 4 cand e in blana... Ce-i drept nici n-am pus disc nou dar parea bun... )
Cand pun cutia o sa am probleme cu cardanul ca trebuie sa fie mai scurt cu vreo 10 cm... Trebuie taiat si echilibrat dar mai am pana atunci...
Iar daca imi ajung banii un motor M54B30...
|
si eu tot 3,45 am avut doar ca era blocant,tot carcasa mica si dupa ce am pus motorul de 2.5 n-a tinut mai mult de o luna,si am fost nevoit sa trec la carcasa mare... interesanta povestea cu uleiul...daca apuca sa se incalzeasca un pic grupul nu crapa dar asa la rece ulei gros s-a dus
cutia potriveste bolt on de la e46 sau trebuie facuta o flansa adaptoare? oricum e buna ideea cu diferntialul scurt si 6 trepte ca ai si demaraj si top speed,avea un coleg de pe forum un dif blocant 3,91 de e36 carcasa medie undeva la 350 d euro parca...
|
|
|
02-10-11, 21:51
|
|
 Stage 5
|
da dar s-a dat. Da cutia merge bolt on sau cel putin asa se spune. N-am montat-o inca deci n-am cum sa confirm... Cea de 3 litri diesel nu merge ca e prea mare in gura... Aia se taie...
Eu am cutia de pe 320d 150 de cai... Imi pare rau ca n-am cum pastrez volanta masa simpla. Va trebui din nou sa trec la masa dubla... Cel putin eu n-am gasit volanta masa simpla de 240 de mm... Si chiar daca gasesc inconvenientul e la discul de ambreiaj pt ca nu gasesc disc cu 22 de dinti cat are cutia dar cu arcuri pe el ci doar fara arcuri de volanta masa dubla...
Oare daca ii pun un raport de 4.10 e prea scurt raportul si dau aiurea din roti ? Nu vreau s-o fac de drift ci de sfert de mila...
Last edited by the_rifle; 02-10-11 at 21:57.
|
|
|
02-10-11, 22:46
|
|
 Stage 4
|
Quote:
da dar s-a dat. Da cutia merge bolt on sau cel putin asa se spune. N-am montat-o inca deci n-am cum sa confirm... Cea de 3 litri diesel nu merge ca e prea mare in gura... Aia se taie...
Eu am cutia de pe 320d 150 de cai... Imi pare rau ca n-am cum pastrez volanta masa simpla. Va trebui din nou sa trec la masa dubla... Cel putin eu n-am gasit volanta masa simpla de 240 de mm... Si chiar daca gasesc inconvenientul e la discul de ambreiaj pt ca nu gasesc disc cu 22 de dinti cat are cutia dar cu arcuri pe el ci doar fara arcuri de volanta masa dubla...
Oare daca ii pun un raport de 4.10 e prea scurt raportul si dau aiurea din roti ? Nu vreau s-o fac de drift ci de sfert de mila...
|
Ideea este ca teoretic vorbind cutia de diesel in 6 trepte ar trebui sa aiba rapoarte destul de scurte fiind 6 trepte sii fiind si de pe diesel...de aia zic ca ajunge 3.91 sau un 3,73 ptr ca altfel risti sa schimbi 5 trepte pe 403m si trece foarte repede peste plaja de cuplu maxim...cand ai avut volanta masa simpla motorul presupun ca se tura mult mai repde decat cu masa dubla,dar nu ai sesizat o pierdere de cuplu?
|
|
|
02-10-11, 22:49
|
|
 Stage 5
|
asa am patit si eu , am schimbat diferentialul (carcasa mica , cu unul tot mica doar ca era autoblocant ) mi-au pus la service un ulei de 30 lei litru , si dupa aproape 2 luni s-a spart , inauntr in ulei erau urme de fier asa pilitura nu stiu cum se zice , acum am luat alt blocant 3,45 nu stiu daca este carcasa mica sau mare(cum imi pot da seama???) si vreau sa pun ulei special de blocant o sa iau de la bavaria am inteles ca este vreo 90 lei litru SAF-XLS asa am inteles ca se numeste, si sper sa ma tina mai mult asta.
|
|
|
03-10-11, 02:41
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by krone
Ideea este ca teoretic vorbind cutia de diesel in 6 trepte ar trebui sa aiba rapoarte destul de scurte fiind 6 trepte sii fiind si de pe diesel...de aia zic ca ajunge 3.91 sau un 3,73 ptr ca altfel risti sa schimbi 5 trepte pe 403m si trece foarte repede peste plaja de cuplu maxim...cand ai avut volanta masa simpla motorul presupun ca se tura mult mai repde decat cu masa dubla,dar nu ai sesizat o pierdere de cuplu?
|
Diferentele sunt doar pe treptele unu si doi. Pe celelalte trepte diferenta este de 0,01-0,02... Deci diferente inexistente...
Diferenta de cuplu exista dar nu este deranjanta. Pleci putin mai accelerat . Dupa 2 zile nici nu iti mai dai seama. Se conduce mai placut cu volanta usoara.
Oricum cand pleci in forja esti cu acceleratia apasata deci nu se cunoaste....
Frana de motor este mai putin violenta . Mie imi place mai mult...
Pe loc nu pare sa se tureze vizibil mai repede... Nici im mers nu e o diferenta colosala... Da, se accelereaza mai repede dar nu e o minune...
Pe alta evacuare cu alta ocazia i-am scos catalizatorul... Diferenta mi s-a parut mai mare ca si castig de cai fatza de castigul dat de volanta ushoara... Nu e o mare scoatere volanta ushoara... Ma asteptam sa rupa...
Last edited by the_rifle; 03-10-11 at 02:44.
|
|
|
03-10-11, 02:46
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by B 58 MAL
asa am patit si eu , am schimbat diferentialul (carcasa mica , cu unul tot mica doar ca era autoblocant ) mi-au pus la service un ulei de 30 lei litru , si dupa aproape 2 luni s-a spart , inauntr in ulei erau urme de fier asa pilitura nu stiu cum se zice , acum am luat alt blocant 3,45 nu stiu daca este carcasa mica sau mare(cum imi pot da seama???) si vreau sa pun ulei special de blocant o sa iau de la bavaria am inteles ca este vreo 90 lei litru SAF-XLS asa am inteles ca se numeste, si sper sa ma tina mai mult asta.
|
Da. Eu ti-am zis si de pret si de SAF-XLS...
Idiotii ti-au pus ulei de open in grup blocant. Probabil de-aia s-a spart. Si probabail ca sunt o gramada care sparg blocante punand alt ulei si fiind foarte convinsi ca le trage prea bine motorul si de-aia se sparg diferentialele. Cum am zis , eu de 2 ani trag de openul asta si vad ca nu reusesc sa-l sparg...
Pai daca ai vazut cum arata carcasa mica , cel carcasa medie e vizibil mai mare. N-ai cum sa te incurci... Iar carcasa MARE ( nu medie ) arata FOARTE MARE . Zici ca e de camion...
Last edited by the_rifle; 03-10-11 at 02:51.
|
|
|
03-10-11, 22:53
|
|
 Stage 4
|
Quote:
Diferentele sunt doar pe treptele unu si doi. Pe celelalte trepte diferenta este de 0,01-0,02... Deci diferente inexistente...
Diferenta de cuplu exista dar nu este deranjanta. Pleci putin mai accelerat . Dupa 2 zile nici nu iti mai dai seama. Se conduce mai placut cu volanta usoara.
Oricum cand pleci in forja esti cu acceleratia apasata deci nu se cunoaste....
Frana de motor este mai putin violenta . Mie imi place mai mult...
Pe loc nu pare sa se tureze vizibil mai repede... Nici im mers nu e o diferenta colosala... Da, se accelereaza mai repede dar nu e o minune...
Pe alta evacuare cu alta ocazia i-am scos catalizatorul... Diferenta mi s-a parut mai mare ca si castig de cai fatza de castigul dat de volanta ushoara... Nu e o mare scoatere volanta ushoara... Ma asteptam sa rupa...
|
De aia am intrebat,ca intr-o vreme m-a batea si pe mine gandu sa fac treaba asta...dar daca zici ca nu e mare vrajeala atunci nu merita sa ma chinui degeaba...
Si legat de diferential eu aveam ulei original in el,chiar de aia nu l-am schimbat ca sa nu am probleme ca stiam ca am nevoie de ulei special pentru blocant,si a tinut foarte bine dar intr-o seara eram cu rotile de 17 si distantiere pe spate,era uscat,aderenta buna si am facut niste cercuri si pana acolo i-a fost
|
|
|
04-10-11, 03:21
|
|
 Stage 5
|
De fapt cred ca diferenta e ca atunci cand ai niste roti mai grele fata de unele mai usoare... De pilda niste jante de tabla sunt mai usoare dar eu nu mi-as pune...
|
|
|
04-10-11, 09:33
|
|
 Stage 4
|
Quote:
De fapt cred ca diferenta e ca atunci cand ai niste roti mai grele fata de unele mai usoare... De pilda niste jante de tabla sunt mai usoare dar eu nu mi-as pune...
|
Asa m-am gandit si eu de aia le-am cantarit avea 9kg o janta spate de 9j...nu mi s-a parut mult.
Ce vroiam sa te intreb in legatura cu cutia de viteze,daca pui prima parte a cardanului de la e46 nu potriveste? si doar sa-l echilibrezi cu celalata jumatate de la e36?
|
|
|
04-10-11, 14:16
|
|
 Stage 5
|
M-am gandit si m-am interesat dar e foarte nasoala treaba cu cardanele... Difera chiar si in cadrul aceluias model in functie de an, tip de cutie, de marca cutiei ( ZF sau getrag) sau motorizare... Cred ca sunt 10-20 de dimensiuni la e36-e46 iar eu nu stiu exact ce dimensiune imi trebuie pana nu dau jos cardanul....
Last edited by the_rifle; 04-10-11 at 14:22.
|
|
|
|
|