Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW |
28-09-11, 20:58
|
|
Stage 3
|
problema ambreiaj m43
Salutari,am si eu o problema, am schimbat ambreiajul si am optat spre un kit de reparatie pentru un cilindru receptor, toate bune si frumoase pana la aerisire, cand a inceput sa se intareasca mi-a sarit siguranta + arc+ce mai avea prin el in cutie, am dat cutia jos am scos ce era in ea,am montato la loc,si am cumparat astazi un cilindru receptor nou de la FERODO,la fel l-am montat am inceput sa il aerisesc si dintr-o data a inceput sa curga tot lichidu de frana, l-am demontat si ii sarise tija metalica afara ,si burdufu ala s-a spart.De la ce se intampla toate astea? eu am observat cand am dat jos cutia prima data cand am schimbat ambreiaju ca un suport de la furca este rupt,insa parea sa lucreze fara probleme(din moment ce mergea inainte sa schimb ambreiaju) se poate sa fie de la furca? cum se schimba suportu ala mic? pare sa fie prins de cutie?
va rog ajutati-ma,am cheltuit prea multi bani pe tema ambreiajului deja, cilindru nu mi-l schimba pentru ca nu am deviz de la service autorizat RAR.
30-09-11, 23:20
|
|
Stage 3
|
Re: problema ambreiaj m43
nu stiu la care suport te referi tu de la furca.furca sta pe cutie pe o chestie rotunda sub forma de bila iar in cealalta parte diametral opus actioneaza cilindrul.daca suportul de care zic eu este rupt f probabil sa se intample de la asta.vezi ca are si o siguranta pe suportul de la cutie.
|
|
|
02-10-11, 05:40
|
|
Stage 3
|
suport= bila aia de cauciuc la aia ma refeream, si e smulsa de pe cutie, am observat cand am schimbat ambreiaju treaba asta,dar nu i-am dat prea mare importanta, acuma trebuie sa dau cutie jos,pentru o tampenie de cauciuc de 2 lei(la propriu) problem solved, multumesc
|
|
|
15-11-11, 20:07
|
|
Stage 4
|
spunemi si mie te rog cum ai rezolvat problema cu cutia,acelasi lucru mi sa intamplat si mie cu pompa de ambreiaj,mi-a sarit de la loc,mersi,lasami un pm
|
|
|
16-11-11, 15:56
|
|
Stage 3
|
simplu(sau nu?!) am dat cutia jos,si am constatat ca de vina era "bolt parghie ambreiaj" (2151122332 practic furca culisa prea mult,si astfel se spargea cilindrul receptor.problem solved! daca nu te descurci poti revenii cu cate o intrebare
|
|
|
16-11-11, 20:25
|
|
Stage 4
|
Quote:
Originally Posted by alecs1
simplu(sau nu?!) am dat cutia jos,si am constatat ca de vina era "bolt parghie ambreiaj" (2151122332 practic furca culisa prea mult,si astfel se spargea cilindrul receptor.problem solved! daca nu te descurci poti revenii cu cate o intrebare
|
mersi,dar ai inlocuit plasticul de la furca ce o tine,sau ai pus altceva,eu o so sudez acolo si asa ma stiu intro parte nu mai se rupe
|
|
|
17-11-11, 00:41
|
|
Stage 3
|
Problema este alta,cu "plasticul" acela,de 2 saptamani ma chinui sa fac rost de piesa aceea ,pe un singur site am gasit-o si momentan este inchis, si eu ma gandeam sa o prind cu un surub de 4 mai lung(sau mai mic,cat sa intre in gaura) de tinut tine oricum,din moment de o clema tine furca, ideea este sa masori boltul vechi sa stii la ce cote sa stea furca, singurul dezavantaj cu surubul este ca trebuie sa gauresti putin furca, cu sudura nu e bine, nu se stie cand ai nevoie sa dai furca jos,oricum o sa revin eventual cu niste poze,daca reusesc sa gasesc pe undeva piesa.
|
|
|
17-11-11, 18:54
|
|
Stage 4
|
Quote:
Problema este alta,cu "plasticul" acela,de 2 saptamani ma chinui sa fac rost de piesa aceea ,pe un singur site am gasit-o si momentan este inchis, si eu ma gandeam sa o prind cu un surub de 4 mai lung(sau mai mic,cat sa intre in gaura) de tinut tine oricum,din moment de o clema tine furca, ideea este sa masori boltul vechi sa stii la ce cote sa stea furca, singurul dezavantaj cu surubul este ca trebuie sa gauresti putin furca, cu sudura nu e bine, nu se stie cand ai nevoie sa dai furca jos,oricum o sa revin eventual cu niste poze,daca reusesc sa gasesc pe undeva piesa.
|
mersi frumos,eu pe sambata dau cutia jos si o sa-ti spun ce am facut,bafta
|
|
|
19-11-11, 19:14
|
|
Stage 4
|
Quote:
Am reusit sa gasesc pinul de la furca, 6 lei numa miercuri ajunge,e pe original.Ne auzim maine,daca te pot ajuta cu ceva,spune.
|
eu am rezolvat problema,plasticul ce tine siguranta de la furca era rupt de pe cutie,l-am lasat asa rupt si am insurubat un holsurub din afara cutiei pana in plastic in interior,2 sa facut,cam in 3 ore am terminat totul,merge de rupe,bafta si mersi pt ajutor
|
|
|
|
|