Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 24-03-11, 00:13   #1
geaglesmerles

Stage 4

Default 328 autoblocant(sudat)

salut . am citit parerile unora despre sudarea diferentialului dar as dori sa stiu de la cei ce au mai facut asta. ce riscuri implica??? in cazul in care sudura cedeaza..pur si simplu ramai in drum si masina nu mai pleaca din lok?? sau exista riscul sa se blocheze rotile la o viteza relativ mare ??? a sudat cineva??? s-au blocat rotile?? a cedat si atat...
geaglesmerles is offline   Reply With Quote
Old 24-03-11, 13:40   #2
bimmer3

Stage 5

Default Re: 328 autoblocant(sudat)

Quote:
Originally Posted by geaglesmerles View Post
salut . am citit parerile unora despre sudarea diferentialului dar as dori sa stiu de la cei ce au mai facut asta. ce riscuri implica??? in cazul in care sudura cedeaza..pur si simplu ramai in drum si masina nu mai pleaca din lok?? sau exista riscul sa se blocheze rotile la o viteza relativ mare ??? a sudat cineva??? s-au blocat rotile?? a cedat si atat...
nu e nici un pericol daca cedeaza, e pericol daca nu stii s-o tii pana cedeaza
app..vezi ca ai postat naspa
bimmer3 is offline   Reply With Quote
Old 01-04-11, 14:30   #3
mistreku

Stage 5

mistreku's Avatar

Quote:
daca e masina cu care mergi zi de zi, nu ti-as recomanda. o sa fie aiurea la parcari si curbe la viteza mica, scartzaie cauciucurile, trepideaza rotile, ce mai.. face urat.

daca e o masina doar "de dambla", da, e o alternativa ieftina.
Old 07-04-11, 05:25   #4
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]

Eu n-as suda niciun diferential...
Eu stiu ca otelul nu se sudeaza pt ca de la caldura se decaleste...
Hai sa zicem ca se sudeaza ... Dar daca cedeaza iar sparturile aschiile de sudura etc etc iti blocheaza doar O ROATA la 100/h ce se intampla ?

Da, am auzit ca au facut si altii dar de viata lor imi pasa cu mult mai putin decat de a mea...
Corect ?

Uite eu am spart un diferential open de 3,45... Daca-mi bloca doar o roata nu puteam s-o mierlesc daca intram pe contrasens de exemplu ? Sau poate-l mierleam pe un prost de statea intr-o statie de autobuz la 5 dimineatza...

Last edited by the_rifle; 07-04-11 at 05:32.
the_rifle is offline   Reply With Quote
Old 07-04-11, 08:07   #5
bimmer3

Stage 5

Quote:
Originally Posted by the_rifle View Post
Eu n-as suda niciun diferential...
Eu stiu ca otelul nu se sudeaza pt ca de la caldura se decaleste...
Hai sa zicem ca se sudeaza ... Dar daca cedeaza iar sparturile aschiile de sudura etc etc iti blocheaza doar O ROATA la 100/h ce se intampla ?

Da, am auzit ca au facut si altii dar de viata lor imi pasa cu mult mai putin decat de a mea...
Corect ?

Uite eu am spart un diferential open de 3,45... Daca-mi bloca doar o roata nu puteam s-o mierlesc daca intram pe contrasens de exemplu ? Sau poate-l mierleam pe un prost de statea intr-o statie de autobuz la 5 dimineatza...
Da, sau daca din cauza aschiilor sare diferentialul si iti vine in cap, ce te faci?
Iar au inceput sa posteze inginerii.
bimmer3 is offline   Reply With Quote
Old 08-04-11, 09:27   #6
geaglesmerles

Stage 4

multzumesc pt pareri.... il sudez NE VEDEM PE STRAZI
Old 08-04-11, 09:31   #7
geaglesmerles

Stage 4

are oricum un raport prost grupul.... 2.93 .... o sa revin cu vesti dupa sudare si montare pe masina.....
Old 09-04-11, 01:51   #8
JimGod
Pole Position Racers Member

Stage 5

JimGod's Avatar

Member of:
[BMW]
[PARTICIPANT CURSE]
[Pole Position Racers]

Quote:
are oricum un raport prost grupul.... 2.93 .... o sa revin cu vesti dupa sudare si montare pe masina.....
cum ti-a zis si colegul...o sa iti scartaie rotile la fiecare curba.daca e masina ta de mers zi de zi o sa devina insuportabil.
daca iti cedeaza sudura nu o sa mai pleci de pe loc cu ea o sa se invarta "in gol"
JimGod is offline   Reply With Quote
Old 10-04-11, 19:04   #9
IulianE36

Stage 5

IulianE36's Avatar

Nu cred ca ramane pe loc ! Eram chiar in masina cand s-a rupt diferentialul unui prieten si mergea dar numai ca nu bloca .
Am inteles si de ce cand am fost sa imi faca diferentialu la un nene care sudeaza. Si dak se rupe sudura ramane pinionu de atac care antreneaza trompele.

Probabil dak se sparge pinionul atunci ramane pe loc !

-Jumy Profile-
IulianE36 is offline   Reply With Quote
Old 13-04-11, 17:24   #10
Kruger.
4 Speed Squad Member

Stage 5

Kruger.'s Avatar

Member of:
[4 Speed Squad]

In plus, e incorect spus autoblocant...daca el e sudat. Mai corect spus, diferential blocat, nu autoblocant. Ala e cu totul altceva.
Kruger. is offline   Reply With Quote
Old 26-07-11, 06:46   #11
SEBASTIAN

Stage 5

SEBASTIAN's Avatar

Member of:
[Mitsubishi]
[PARTICIPANT CURSE]
[SUBARU]

Quote:
Aceasta operatie o fac in special cascadorii si nu foloses masinile pe strada.
Efectul este foarte interesant si merita facut operatia, dar clar se impune un sudor foarte bun.
Daca sudura e facuta corect nu se desprinde de acolo niciodata.

SEBASTIAN is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -