Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 08-07-11, 16:09   #1
B 58 MAL

Stage 5

B 58 MAL's Avatar

Default Unde montez un plafon

Stiti vreun service unde pot monta si eu un plafon(tapiteria) la un e36 coupe cu trapa ? si daca da aveti idee cat m-ar costa. Plafonul il am eu, sa il dea jos pe al meu si sa mi-l puna pe celalalt. P.S din Bucuresti. 0761.177.218 Boby
B 58 MAL is offline   Reply With Quote
Old 08-07-11, 17:13   #2
stef_yo_ro

Stage 5

stef_yo_ro's Avatar

Default Re: Unde montez un plafon

iti trebuie o surublenita si il rezolvi tu in 20 min
stef_yo_ro is offline   Reply With Quote
Old 08-07-11, 23:47   #3
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

daca si pt asta trebuie service, rau am ajuns.
rdy4ever is offline   Reply With Quote
Old 09-07-11, 07:51   #4
maxmartinez

Stage 5

maxmartinez's Avatar

am vazut topicul si vreau sa fac si eu o chestie gen...sa dau jos plafonul, stalpii si polita spate pentru a le vopsi...plafonu e prins in suruburi pe lateral? mersi
Old 09-07-11, 21:07   #5
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

Quote:
Originally Posted by maxmartinez View Post
am vazut topicul si vreau sa fac si eu o chestie gen...sa dau jos plafonul, stalpii si polita spate pentru a le vopsi...plafonu e prins in suruburi pe lateral? mersi
desfaci cele 4 manere si mai sunt niste clipsuri parca...
Old 11-07-11, 00:34   #6
B 58 MAL

Stage 5

B 58 MAL's Avatar

Quote:
Originally Posted by rdy4ever View Post
desfaci cele 4 manere si mai sunt niste clipsuri parca...
parca era usor..... stai linistit ca nu e chiar asa usor, tre sa desfaci cele 4 manere + parasolarele + sa scoti aia de la trapa cu butonu , sa desfaci suporti de centuri + stalpi din bord in plafon .... si nu mai imi vine in minte acum.. tre sa ai grija sa nu il rupi cand il scoti...
Old 11-07-11, 19:33   #7
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

l-am scos eu azi ca sa umblu la trapa. operatiunea e usoara in principiu.
Dezechipare
1. parasolare
2. cele 3 manere de sustinere (sau cum dracu le zice, alea de care se tin mosii de obicei), prinse in cate 2 suruburi fiecare
3. lampi, buton trapa
4. stalpii (toti 4, altfel o sa tragi de plafon si il indoi)
5. chederul trapei (daca ai)
6. restul de chedere din interior care sunt in contact cu plafonul

Cu suportii de centura nu ai treaba.

Problema e ca daca esti de unul singur o sa cam se indoaie plafonul sub propria greutate cand il scoti din masina. Oricum nu prea stiu cum sa faci sa nu-l indoi cand il scoti pe usa sau cand il bagi inapoi. La mine s-a indoit in vreo 3 locuri, insa dupa ce l-am prins la loc in toate elementele nu se observa indoieturile (dar la mine e tapitata cu un material mai gros).

Nu e greu, dar nici de 20 de minute cum zicea cineva mai sus, mai ales daca esti singur si e prima data cand faci operatiunea. Undeva pe la o ora, montat/demontat.

Last edited by rdy4ever; 11-07-11 at 19:39.
Old 12-07-11, 00:59   #8
B 58 MAL

Stage 5

B 58 MAL's Avatar

Quote:
l-am scos eu azi ca sa umblu la trapa. operatiunea e usoara in principiu.
Dezechipare
1. parasolare
2. cele 3 manere de sustinere (sau cum dracu le zice, alea de care se tin mosii de obicei), prinse in cate 2 suruburi fiecare
3. lampi, buton trapa
4. stalpii (toti 4, altfel o sa tragi de plafon si il indoi)
5. chederul trapei (daca ai)
6. restul de chedere din interior care sunt in contact cu plafonul

Cu suportii de centura nu ai treaba.

Problema e ca daca esti de unul singur o sa cam se indoaie plafonul sub propria greutate cand il scoti din masina. Oricum nu prea stiu cum sa faci sa nu-l indoi cand il scoti pe usa sau cand il bagi inapoi. La mine s-a indoit in vreo 3 locuri, insa dupa ce l-am prins la loc in toate elementele nu se observa indoieturile (dar la mine e tapitata cu un material mai gros).

Nu e greu, dar nici de 20 de minute cum zicea cineva mai sus, mai ales daca esti singur si e prima data cand faci operatiunea. Undeva pe la o ora, montat/demontat.
mersi pentru instruciuni , maine ma apuc de el. dar zi-mi te rog materialul de la trapa(plafon) panza aia imi cade si ea , ai idee cum se schimba ???
Old 12-07-11, 01:08   #9
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

Quote:
Originally Posted by B 58 MAL View Post
mersi pentru instruciuni , maine ma apuc de el. dar zi-mi te rog materialul de la trapa(plafon) panza aia imi cade si ea , ai idee cum se schimba ???
Aia e ceva mai complicat. Pt asta am dat si eu jos plafonul, ca sa vad cum se ajunge la tabla aia care trebuie retapitata (eu am scos de tot acea panza mai demult si am vopist tabla in negru, dar nu arata prea bine si vreau sa cumpar o panza de tapitat si sa o refac). Ideea e ca din cate am observat azi trebuie dat jos tot mecanismul trapei (o sa vezi dupa ce dai plafonul jos cam in ce consta) ca sa poti scoate acea tabla. Nu stiu cat de complicata e operatiunea pana nu o fac in sine. Azi am renuntat ca se intuneca si nu mai apucam sa termin treaba. Trebuie sa ma apuc intr-o zi de cu dimineata de operatiunea asta...
Eu oricum trebuie sa demontez acel mecanism ca mi-a iesit ultima data de pe sina acea tabla si si pe pozitia 2(tilt) nu mai imi trage si tabla si trebuie s-o impung cu mana...

Last edited by rdy4ever; 12-07-11 at 01:12.
Old 13-07-11, 01:13   #10
B 58 MAL

Stage 5

B 58 MAL's Avatar

Quote:
Aia e ceva mai complicat. Pt asta am dat si eu jos plafonul, ca sa vad cum se ajunge la tabla aia care trebuie retapitata (eu am scos de tot acea panza mai demult si am vopist tabla in negru, dar nu arata prea bine si vreau sa cumpar o panza de tapitat si sa o refac). Ideea e ca din cate am observat azi trebuie dat jos tot mecanismul trapei (o sa vezi dupa ce dai plafonul jos cam in ce consta) ca sa poti scoate acea tabla. Nu stiu cat de complicata e operatiunea pana nu o fac in sine. Azi am renuntat ca se intuneca si nu mai apucam sa termin treaba. Trebuie sa ma apuc intr-o zi de cu dimineata de operatiunea asta...
Eu oricum trebuie sa demontez acel mecanism ca mi-a iesit ultima data de pe sina acea tabla si si pe pozitia 2(tilt) nu mai imi trage si tabla si trebuie s-o impung cu mana...
azi am schimbat si eu plafonul cu un prieten. 10-12 minute demontat complet scos din masina. 1 ora fix montat la loc tot.. nu mai gaseam suruburi... si eu aveam pachet de lumini , si plafonul care il cumparasem nu avea pachetul...dar s-a facut si pachet de lumini ) si mai am aia care imi atarna de la trapa si nici eu nu stiu ce sa fac cu ea.. ma gandeam sa tai din ea ... sau vroiam sa renunt la ea .... dar daca zici ca se vede urat nu mai renunt...
Old 13-07-11, 12:57   #11
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

Quote:
Originally Posted by B 58 MAL View Post
azi am schimbat si eu plafonul cu un prieten. 10-12 minute demontat complet scos din masina. 1 ora fix montat la loc tot.. nu mai gaseam suruburi... si eu aveam pachet de lumini , si plafonul care il cumparasem nu avea pachetul...dar s-a facut si pachet de lumini ) si mai am aia care imi atarna de la trapa si nici eu nu stiu ce sa fac cu ea.. ma gandeam sa tai din ea ... sau vroiam sa renunt la ea .... dar daca zici ca se vede urat nu mai renunt...
da, am uitat sa mentionez ca e mai greu de montat decat de demontat, dar parca asa e mereu la masinutele astea, nu? cu suruburile eu am avut grija sa le pun pe toate la un loc, ma asteptam sa le pierd daca le puneam aiurea...
Cu trapa daca ai observat, trebuie dat mecanismul ala jos, din cate am vazut e prins in imbusuri, dar cam multicele, plus motorasul, releul... nu prea stiu ce e cu acele conducte de plastic care intra in caroserie (2 fata si 2 spate), ce rol or avea, e ciudatica treaba pe acolo.
Old 14-07-11, 15:08   #12
SiLoTh

Stage 5

Quote:
da, am uitat sa mentionez ca e mai greu de montat decat de demontat, dar parca asa e mereu la masinutele astea, nu? cu suruburile eu am avut grija sa le pun pe toate la un loc, ma asteptam sa le pierd daca le puneam aiurea...
Cu trapa daca ai observat, trebuie dat mecanismul ala jos, din cate am vazut e prins in imbusuri, dar cam multicele, plus motorasul, releul... nu prea stiu ce e cu acele conducte de plastic care intra in caroserie (2 fata si 2 spate), ce rol or avea, e ciudatica treaba pe acolo.
din cate am citit prin acele furtune intra apa cand ploua si se duce sub masina
SiLoTh is offline   Reply With Quote
Old 14-07-11, 18:12   #13
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

Quote:
Originally Posted by SiLoTh View Post
din cate am citit prin acele furtune intra apa cand ploua si se duce sub masina
bv! asa e destul de logic. chiar ma uitam la trapa si ziceam: "cum dracu nu intra apa in masina ca e de tot rasul garnitura asta". now it all makes sense
- Copyright 2026 4Tuning -