Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 29-03-11, 18:53   #1
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

Default Reconstruire etrier e36

Expozitiune:
Era o zi frumoasa de martie. Afara, undeva pe la 22 de grade. Mergeam linistit cu geamul deschis, admirand flora si fauna citadina.
Intriga:
Deodata, o mireasma pestinentiala cu aroma de arsura inunda habitaclul masinii.
Desfasurarea actiunii
Opresc intr-o parcare si inspectez situatia nou creata. Un fum albicios se prelingea printre spitele jantei stangi. M-am zis: "Ambreajul? Neh! N-are cum, nu in felul asta!" Ating janta si constat ca avea o temperatura taman buna pentru a gati niste ochiuri delicioase. "Mai ce sa fie?"
Ma duc acasa ingandurat cu 30 la ora, acompaniat la tot pasul de un miros de incins, intru in casa, si il intreb pe Google. Google imi spune sa ma duc jos, sa sui masina pe cric si sa incerc sa invart roata cu mana. Zis si facut: trag de ea - neclintita. Ma intorc sus si Google imi zice sec: "S-a belit etrierul sau rulmentul. Roaga-te sa fie etrierul. Du-te, demonteaza etrierul si vezi daca fara el se invarte butucul. Imi arunca in scarba un link de DIY ca sa fie sigur ca nu fac vreo tampenie. Zis si facut. Ma intorc dupa vreo 3 ore de chin (prezoane intepenite, suruburi la fel, etc) si ii spun scorul: etrierul. "Bravo!" zise Google. "Ia du-te si intreaba-o pe Autokarma cu cat te taxeaza la faza asta." Autokarma ma intreaba una alta, ce masina am, cat de veche, ce motor, in final arunca un scor: 2.5 mil intreg cu piesa la schimb, 20 de lei un set de reparatie. Ma intorc la Google. "Bai gogule, e ba posibil, aia... sa reconstruiesc etrierul?" "Posibil e. Te simti in stare?" Si-mi mai scuipa un link cu alt DIY. "Normal ca sunt in stare ba, pentru 230 de lei!"
Punctul culminant si deznodamantul: va urma intr-o zi cu soare.

Si acum vine singura intrebare on-topic:
In toate Diy-urile se indica ungerea garniturilor noi cu lichid de frana, insa in setul de reparatie garniturile par deja lubrifiate. Si atunci, le mai ung si cu lichid de frana?
Si, daca cineva a mai fsacut treaba asta vreodata, ceva sfaturi? Oare o scot la capat sau mai bine cumpar etrierul de-a gata?
rdy4ever is offline   Reply With Quote
Old 01-05-11, 03:59   #2
JustinCase

Stage 5

JustinCase's Avatar

Member of:
[BMW]
Default Re: Reconstruire etrier e36

Daca ai fost suficient de determinat si ai reusit sa-l scoti atunci sigur esti in stare si sa-l reconditionezi. Cumpara-i toate garniturile si da-i bataie
JustinCase is offline   Reply With Quote
Old 01-05-11, 21:47   #3
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

Eh, timpul a trecut, desfasurarea actiunii a schimbat deznodamantul.
Din pacate cilindrul etrierului a fost corodat deci irecuperabil si a trebuit sa cumpar un etrier nou (sh e loterie si nu are rost). Pe restul de 3 i-am reconditionat ca la carte si zic eu ca am facut o treaba buna.
Old 02-05-11, 15:53   #4
JustinCase

Stage 5

JustinCase's Avatar

Member of:
[BMW]

Ai cumva poze cu cilindrul corodat? Sunt curios cum arata. Ceilalti trei nu erau la fel de corodati?
JustinCase is offline   Reply With Quote
Old 02-05-11, 22:27   #5
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

Quote:
Originally Posted by JustinCase View Post
Ai cumva poze cu cilindrul corodat? Sunt curios cum arata. Ceilalti trei nu erau la fel de corodati?
la asta sarise garnitura. ceilalti trei nu aveau nici o urma de coroziune. din cauza asta trebuiesc schimbate garniturile la timp, pana sa devnina casabile.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC01867.JPG
Views:	78
Size:	2.42 MB
ID:	1987869   Click image for larger version

Name:	DSC01871.JPG
Views:	65
Size:	2.38 MB
ID:	1987870  
Old 02-05-11, 22:56   #6