Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW |
20-01-11, 15:37
|
|
Stage 3
|
Intrebare despre suspensii
Ce parere aveti despre suspensia sport reglabila " Ta-Tehnix EVOGWBM01/1 "? Ash vrea sa pun pe un e36 coupe nu o vreau pentru performante drift sau raliuri doar aspect.
Mi`ati purea recomanda ceva pana in 300 euro ?
|
|
|
20-01-11, 21:15
|
|
Banned
Stage 5
Member of: [BMW]
|
Re: Intrebare despre suspensii
Quote:
Originally Posted by assixu
Ce parere aveti despre suspensia sport reglabila " Ta-Tehnix EVOGWBM01/1 "? Ash vrea sa pun pe un e36 coupe nu o vreau pentru performante drift sau raliuri doar aspect.
Mi`ati purea recomanda ceva pana in 300 euro ?
|
Comercializam aceste suspensii Ta-Technix iar raportul calitate - pret este destul de bun, feedback-ul clientilor nostri a fost doar pozitiv.
Recomand cu incredere.
|
|
|
20-01-11, 21:18
|
|
Stage 4
|
eu vreau sa pun ta tecnichx pe ursul meu dar numa fixa am vazut.. reglabila nu au pentru e30 ?
|
|
|
21-01-11, 18:02
|
|
BMW Driver
Stage 5
Member of: [BMW] [Toyota]
|
Last edited by DEVIL's Style; 21-01-11 at 18:26.
|
|
|
21-01-11, 18:43
|
|
Stage 5
|
asta poate pati orice suspensie
|
|
|
21-01-11, 18:49
|
|
BMW Driver
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by SiLoTh
asta poate pati orice suspensie
|
Sa mi arati si mie suspensie de calitate sa faca asa ! si daca si o suspensie care se respecta face asa cand o cumperi iti fac cadou una de aia !
Pentru romanul nostru e de ajuns [ cel putin la inceput ], e oarecum ok. Pe mine era sa ma coste viata o astfel de suspensie ! atat de buna e ! am cautat si pe topicuri in afara si situatia era cam aceeasi ! in situatii critice in trafic , o suspensie de 300 de euro iti poate creea mai mult probleme decat sa te ajute , asta e parerea mea cel putin !
|
|
|
21-01-11, 18:56
|
|
Stage 5
Member of: [Moderators]
|
eu unul am suspensie dinasta pe un E36 de vre-un an si pana acum nici o problema.
Oricum la banii astia calitatea e pe masura daca vrei ceva bun platesti pentru ceva Bun.
P.S. Rog un moderator sa mute acest toppic la Zona Tehnica
|
|
|
21-01-11, 19:04
|
|
PARTICIPANT CURSE
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Opel] [MERCEDES]
|
Personal am un amic care are asa ceva pe un BMW seria1 de 3-4 luni si vad ca inca nu se plange,insa am vazut aici pe forum afirmatii ale userului Elspa care vindea asa ceva,cum ca a avut tot felul de probleme cu aceste suspensii....
Parerea mea personala este ca orice este nou si ieftin nu este calitativ,cum de altfel nu tot ceea ce este scump este de calitate.Legat de amortizoare cea mai buna calitate se gaseste la cele pe ulei...
21-01-11, 19:27
|
|
Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by DEVIL's Style
Sa mi arati si mie suspensie de calitate sa faca asa ! si daca si o suspensie care se respecta face asa cand o cumperi iti fac cadou una de aia !
Pentru romanul nostru e de ajuns [ cel putin la inceput ], e oarecum ok. Pe mine era sa ma coste viata o astfel de suspensie ! atat de buna e ! am cautat si pe topicuri in afara si situatia era cam aceeasi ! in situatii critice in trafic , o suspensie de 300 de euro iti poate creea mai mult probleme decat sa te ajute , asta e parerea mea cel putin !
|
ok deci eu de jumatate de an stau si studiez suspensiile sport deoarece vreau sa-mi iau una si despre ta tecniks asta in afara de " ba e ieftina nu are cum sa fie buna" si filmu ala de pe youtube, nu am auzit decat pareri bune, inclusiv acum am o discutie cu un tip pe privat care mi-a laudato.
|
|
|
21-01-11, 20:37
|
|
BMW Driver
Stage 5
|
Nu vreau sa o dam in polemica ! ce am afirmat mai sus , am spus-o din proprie experienta . Pana la urma fiecare isi alege ce vrea ! tu faci documentare de juma de an? eu am schimbat 5 tipuri de suspensie in decursul unui an si cred ca sunt in stare sa fac cateva diferente nu crezi?
Ceea ce a spus gta e foarte adevarat , mai conteaza si modelul de suspensie ales si alte variabile [ ce clasa e masina , greutate , mod de condus etc ] Eu personal am avut o suspensie ta tecnix pe un 530d e39 , cu care la o manevra de evitare era sa ma izbeasca de tot de dalele de pe autostrada, daca vrei iti pot povesti si eu patania mea , sa vezi cat de eficienta e o astfel de suspensie , atunci cand conduci masina zi de zi cu un stil de condus mai sportiv ! Pana la urma am ales un kit de suspensie de la lowtech [ am dat vreo 500 de euro , nereglabila doar cu un drop de 40 fata si 30 spate si o duritate cu 30 la suta ca cele stock ] , sunt bune pentru bmw , dar este exclus sa cumperi asa ceva pentru un m5 sau un m3 , asa e si cu ta tecnixurile astea , sunt bune pentru o masina de clasa compacta si mers linistit , dar nu si pentru cele mai mari ! am vazut cazuri cand s au dat si 2000 de euro pe o suspensie buna , dar setupul ales a fost dezastruos pe un bmw e46 ! exemple sunt destule, eu unul pun accent pe confort la rulare , siguranta si inca cateva variabile !
|
|
|
21-01-11, 21:15
|
|
PARTICIPANT CURSE
Stage 5
Member of: [PARTICIPANT CURSE] [Opel] [MERCEDES]
|
revenind la primul post al acestui topic,daca te intereseaza doar look-ul si nu ai iesiri de sprtiv in trafic,suspensia respectiva este ok....dar nu te astepta sa faca minuni daca franezi brusc sau iei viraje stranse in viteza.
Mai nou,au aparut pe piata foarte multi producatori de suspensii "asazise sport" care ofera performanta si confort in egala masura la un pret redus.Sincer,este o balarie...asa ceva se poate face numai cu foarte multi bani.Exista suspensii confortabile relativ ieftine,cum de altfel exista suspensii sport nu foarte scumpe(gen Koni reglabile pe duritate+niste arcuri decente) ...Ambele isi fac treaba foarte bine dar trebuie sa stii ce vrei de la masina cand montezi asa ceva.
Spre exemplu cu Koni regalbile pe duritate si arcuri Eibach vei avea o masina cu o suspensie de la Dura in sus...comfortul este aproape de zero dar masina va sta impecabil pe sosea la viteze mari+manevre+denivelari,sau pe viraje la viteze mari...de asemenea se scurteaa distanta de franare.In schimb trebuie sa ai grija la roti(gropi)...plimbarile lungi intra in discutie doar daca iti place asa ceva si esti singur in masina,
Cand alegi o suspensie trebuie sa stii foarte bine ce vrei sa faci cu masina,si sa maergi strict in acea directie....
Sprtiv+confortabil+ieftin+nou NU EXISTA
|
|
|
21-01-11, 23:13
|
|
Stage 5
|
oricum o suspensie sport chiar clasa deasta low cost tot e peste o suspensie stock in cazul franarii sau curbelor . vorba ta nu cine stie ce .
si despre o masina cu suspensii foarte dure.. nu stiu cum e la tine in slobozia dar in suceava ... avem probleme puternice cu drumurile
|
|
|
22-01-11, 12:34
|
|
Stage 3
|
Indiferent cum conduci o masina ea trebuie sa respecte niste parametri ma gandesc eu, nu cred ca e cazul sa ii respecte si la acea suspensie sport modesta, cred eu
Suspensia care o am eu acum e din germania e o suspensie normala originala, cumparata de unchimiu de la BMW; nu e sport
Acu vine alte intrebari : Ajuta mai mult masina o suspensie la 300 euro decat cea originala de pe masina ?
multumesc
|
|
|
22-01-11, 15:54
|
|
Stage 3
|
ar megre arcurile astea pe 318 is ? sunt bune? eu am jante brock b1 pe 17 et35 8j pe fata 10j pe spate si ma intereseaza sa nu`mi faca probleme masina in trafic si nici sa nu ajung sa frec cu cauciucul in aripa
http://www.eurosportdesign.com/p-148...t-springs.aspx
|
|
|
|
|