Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 07-06-10, 02:59   #1
ice_breacker

Stage 3

ice_breacker's Avatar

Default bmw 328 motor rupt intra I-a la 90km/h

Salut oameni buni....revin din nou cu o problema foarte grava si sper si rog ca de data asta sa fiu ajutat...ca ultimele datzi mi.am rezolvat singur problemele si destul de greu....e vorba de bmw-ul meu 328...cu care am patzit o belea chiar in seara asta.....S-a intamplat asa:...facand o liniutza cu alt bmw..i.am dat tare intr-a 2-a pe 6000 rpm...si cam pe 80-90 km/h ca sa zic asa in loc sa-i dau a III-a i.am dat a I-a.....facand o frana de motor mai sa ma dea cu dintii de volan ...treaba e ca dupa asta motorul a facut o bataie tare jos la vilbrochen,,,,,tremura foarte urat si motorul si masina...la relanti da sa se opreasca....si pe langa asta scoate un miros foarte urat..toxic...gen plastic topit..cam asa.....sau gaze...nush cum sa explic....multumesc frumos si sper ca de data asta sa fiu ajutat...
ice_breacker is offline   Reply With Quote
Old 07-06-10, 16:17   #2
piratu_volvo

Stage 5

piratu_volvo's Avatar

Default Re: bmw 328 motor rupt intra I-a la 90km/h

Quote:
Originally Posted by ice_breacker View Post
Salut oameni buni....revin din nou cu o problema foarte grava si sper si rog ca de data asta sa fiu ajutat...ca ultimele datzi mi.am rezolvat singur problemele si destul de greu....e vorba de bmw-ul meu 328...cu care am patzit o belea chiar in seara asta.....S-a intamplat asa:...facand o liniutza cu alt bmw..i.am dat tare intr-a 2-a pe 6000 rpm...si cam pe 80-90 km/h ca sa zic asa in loc sa-i dau a III-a i.am dat a I-a.....facand o frana de motor mai sa ma dea cu dintii de volan ...treaba e ca dupa asta motorul a facut o bataie tare jos la vilbrochen,,,,,tremura foarte urat si motorul si masina...la relanti da sa se opreasca....si pe langa asta scoate un miros foarte urat..toxic...gen plastic topit..cam asa.....sau gaze...nush cum sa explic....multumesc frumos si sper ca de data asta sa fiu ajutat...
este posibil sa se fi rupt vreo biela si de aceea sa mearga neregulat,pistonul acela nu mai functioneaza,merge in 5,iar mirosul ar putea fi de la faptul ca probabil biela rupta a spart blocul si pe acolo ies gaze care miroase asa...
doar o parere
piratu_volvo is offline   Reply With Quote
Old 07-06-10, 18:23   #3
ice_breacker

Stage 3

ice_breacker's Avatar

Quote:
Originally Posted by piratu_volvo View Post
este posibil sa se fi rupt vreo biela si de aceea sa mearga neregulat,pistonul acela nu mai functioneaza,merge in 5,iar mirosul ar putea fi de la faptul ca probabil biela rupta a spart blocul si pe acolo ies gaze care miroase asa...
doar o parere
Sincer nu imi doream sa primesc raspunsul asta..pt ca la treaba asta m-am gandit si yo...dar speram sa nu fie asa.....sau ar mai fi o posibilitate...care cred yo...ma gandec ca la viteza de aproape 90km..intr-I-a...motorul ar fi ajuns undeva cu mult peste 7000 de turatzii si sa fi ramas fara ungere la vilbrochen...si sa se fi bulit cuzinetzii..si vilbrochenul normal in acelasi timp....si poate de acolo mirosul acela..ca stiu ca.....,,,cuzinetzii cand se monteaza au o pasta pe ei...si bataia se aude tare rau...dar numai jos sub motor....In seara asta o sa vina un mecanic sa o vada ..si o sa va tin la curent...orice parere e bine venita...mai ales de la cineva care a patzit sau care a vazut asa ceva!!
Old 12-06-10, 01:00   #4
myky99

Stage 5

myky99's Avatar

Member of:
[Opel]
[BMW]

sincer nu vrea sa vad cum arata supapele tale dupa intamplarea asta !
myky99 is offline   Reply With Quote
Old 12-06-10, 18:53   #5
ice_breacker

Stage 3

ice_breacker's Avatar

Quote:
Originally Posted by myky99 View Post
sincer nu vrea sa vad cum arata supapele tale dupa intamplarea asta !
ar fi bine sa fie numai supapele..ca ar fi numai 4 afectate...sau chiar mai putine...la service i-au probat compresia si singurul piston afectat este pistonul nr 3 care nu are nici 10% compresie. celelalte merg perfect ..deci s-ar putea ori sa fie ori pistonul spart..ori supapele praf ...asteptam sa desfacem motorul..numai asa putem fi siguri ce s-a intamplat cu adevarat..!!!
Old 12-06-10, 19:06   #6
ice_breacker

Stage 3

ice_breacker's Avatar

bine....ma gandesc ca ar fi afectate si supapele si pistonul...poate chiar si axul cu came nush ce sa zic...tin sa precizez ca pistonul 3..era plin de ulei....de acolo si mirosul de gaze...ulei..benzina..etc
Old 12-06-10, 21:45   #7
sprinter
BMW Driver

Stage 5

sprinter's Avatar

Member of:
[BMW]

Ai facut si tu acolo o salata de motor, bine ca nu le a dat pe evacuare. Cel mai probabil ai spart pistonul si ai facut praf supapele, nu inteleg totusi cum ai reusit sa dai a 1 a, pentru ca intra exagerat de greu mai ales in capat de a 2 a.

BMW Motorsport

Tractiunea spate e la fel de periculoasa pe cat de prost, ingamfat si dornic de afirmare este soferul...
sprinter is offline   Reply With Quote
Old 13-06-10, 01:50   #8
ice_breacker

Stage 3

ice_breacker's Avatar

Quote:
Originally Posted by sprinter View Post
Ai facut si tu acolo o salata de motor, bine ca nu le a dat pe evacuare. Cel mai probabil ai spart pistonul si ai facut praf supapele, nu inteleg totusi cum ai reusit sa dai a 1 a, pentru ca intra exagerat de greu mai ales in capat de a 2 a.
Daca vrei cu adevarat poti...!!!
Old 14-06-10, 11:19   #9
316i

Stage 5

316i's Avatar

Quote:
Originally Posted by ice_breacker View Post
Daca vrei cu adevarat poti...!!!
Mare adevar!
316i is offline   Reply With Quote