Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 07-05-10, 20:52   #1
rdy4ever

Stage 5

rdy4ever's Avatar

Default M50B20 "timing belt"?

Ma roade o intrebare, am gasit cu putin timp in urma niste materiale care au bagat boala in mine despre ruperea "timing belt". Aceasta este cureaua de distributie? Cea care se vede, cea cu 6 caneluri? Care antreneaza generatorul si restul? Sau este o alta curea care nu se vede, in interiorul motorului? Scuzati-mi nestiinta, nu prea le am cu motoarele.
Am tot auzit de distributia pe lant si cea pe curea... totusi nu am vazut pana acum cum arata cea pe lant.
Va rog frumos, luminati-ma si pe mine, motorul meu este m50b20 si din cate stiu e pe curea. Mai am vreo curea care nu este vizibila si risc sa imi plesneasca? Exista vreo diferenta intre cureaua de distributie si cureaua de transmisie? Daca zic o prostie sa se ierte, dar chiar nu am habar de motoare....
rdy4ever is offline   Reply With Quote
Old 08-05-10, 04:02   #2
hanneman

Stage 5

hanneman's Avatar

Default Re: M50B20 "timing belt"?

Quote:
Originally Posted by rdy4ever View Post
Ma roade o intrebare, am gasit cu putin timp in urma niste materiale care au bagat boala in mine despre ruperea "timing belt". Aceasta este cureaua de distributie? Cea care se vede, cea cu 6 caneluri? Care antreneaza generatorul si restul? Sau este o alta curea care nu se vede, in interiorul motorului? Scuzati-mi nestiinta, nu prea le am cu motoarele.
Am tot auzit de distributia pe lant si cea pe curea... totusi nu am vazut pana acum cum arata cea pe lant.
Va rog frumos, luminati-ma si pe mine, motorul meu este m50b20 si din cate stiu e pe curea. Mai am vreo curea care nu este vizibila si risc sa imi plesneasca? Exista vreo diferenta intre cureaua de distributie si cureaua de transmisie? Daca zic o prostie sa se ierte, dar chiar nu am habar de motoare....
Cureaua de care vorbesti este cureaua de accesorii!Motorul tau are distributia pe lant!Se pot uza patinele!
hanneman is offline   Reply With Quote
Old 09-05-10, 15:16   #3
egroeg

Stage 5

egroeg's Avatar

Quote:
Originally Posted by rdy4ever View Post
dupa cum a scris si hanneman...cureaua aia care se vede nu este de distributie...cureaua de distributie sau lantul nu se vad decat daca se da jos capacul...ruperea curelei de distributie duce la multe probleme...supape indoite..etc...cea care e vizibila...daca are pori sau ti se pare uzata..o poti schimba ca sa fii mai sigur...la e36 cred ca e pe lant distributia daca nu ma insel...

Last edited by egroeg; 09-05-10 at 15:22.
egroeg is offline   Reply With Quote
Old 10-05-10, 10:19   #4
316i

Stage 5

316i's Avatar

Toate M50-urile au distributie pe lant...
316i is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -