Am hotarat sa deschid acest topic deoarece nu am gasit pe nici un DIY modul in care se desface scaunul pentru a schimba acest topic.Deci sa incepem
1. Se scoate scaunul din masina.El este prins cu 4 suruburi de 17
2. Se scoate tetiera ( trageti tare de ea ca iese )
3. Se intoarce scaunul cu sinele in sus pentru a incepe sa-l desfaceti
4. Incepeti sa trageti materialul din santul aflat in plasticul din spate.Incepeti din partea de jos.Materialul are cusut pe margine un cheder de cauciuc care iese destul de usor.Singurele dificultati le veti intalni la cele 6 cleme care le are infipte in sant, insa cu o surubelnita drepata veti reusi sa scoateti chederul din cleme.Pozele de mai jos exemplifica modul prin care se scoate acesta.
5. Dupa ce ati reusit sa scoateti tot acel cheder, puteti trage materialul spre fata, acesta este prins si de spuma scaunului, si veti reusi sa vedeti cablul de rabatare impreuna cu parghile. ( in poze este deja cablul nou )
6. Desfaceti cablul dintre cele 2 parghii prin desfiletarea piulitei.Dupa aceea strangeti cu un cleste cele 2 cleme de plastic pentru a putea scoate parghia din acea balama.Apoi apasati cu o surubelnita clema indicata in poza pentru a scoate ornamentul de plasti, scoateti cablul de rabatare din gaura speciala.Dupa ce ati facut toate astea parghia va iesi cu totul prin gaura ornamentului. (eu am facut asa pentru ca mi-a fost mult mai simplu sa introduc butoiasul cablului in gaura, avand nevoie sa presez cu un patent)
7. Luati cablul de rabatare cel nou.Codul acestua este 52 10 8 187 999
8. Acum bagati cablul cel nou in parghie, dupa care bagati parghia inapoi prin gaura ornamentului de plastic legati cablul dintre cele 2 parghii, trageti camasa cablului si introducetio in clema speciala ( se vede in poza), impingeti parghia inapoi in clemele ei.
9. Dupa ce ati facut toate astea intoarceti scaunul cu sinele in sus si prindeti cablul in locul pentru camasa ( mai intai bagat clema U pe camasa cablului dupa care pe introducetile in clema U de pe rama scaunului).Prindeti urechea cablului pe bolul metalic dupa care introduceti prin acapasare clema rotunda pe bolt.
10. Acum incepeti sa introduceti inapoi chederul in santul din capacul scaunului.Incepeti tot de jos.Scoateti clemele metalice din sant folosindu-va de o surubelnita si un cleste.Dupe ce le-ati scos introducetile pe chederul de cauciuc pentru a introduce chederul cu tot cu cleme.Introducerea chederului este destul de simpla, mai dificil fiind la colturi, folositi o surubelnita cu un cap drept si gors pt a apasa chederul in locas cum trebui insa sa nu strapungeti materialul.Dupa ce ati facut toate acestea.Puteti monta scaunul inapoi in masina.