Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 12-05-09, 12:06   #1
abby3325

Stage 5

abby3325's Avatar

Default Modul inchidere cu telecomanda, la cheia briceag : HELP pls !

Salut baieti !

Mi-am comandat si eu de pe net un asemenea modul (cum se vede in pozele de mai jos), sa-l pun pe pisicuta .. Si surpriza .. nu reusesc sa-l montez .. insa moticul nereusitei mele, este acesta : nu inteleg cum functioneaza inchiderea centralizata din portiera stanga din fata. Adica .. in portiera, la inchidere, vad 6 fire .. 2 din ele sunt pt. alimentare, iar din ele pleaca altele mai sus spre locul in care se baga cheia in usa, iar celalalte 4 .. nu stiu, par inutile, in plus. Adica celalalte intra 2 intr-o mufa, si 2 in alta mufa, si .. atat .. de acolo nu mai pleaca nici unde, pur si simplu e ca si cand se termina firul .. si atat Deci .. daca 2 sunt pt. alimentare .. restul de 4 sunt degeaba .. cum functioneaza ?
Sau .. macar sa ma ajute cineva, e imposibil sa nu-si fi montat careva asa ceva ..

Multumesc anticipat !
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	DSC01373.JPG
Views:	787
Size:	414.0 KB
ID:	915121   Click image for larger version

Name:	schema.jpg
Views:	1036
Size:	81.1 KB
ID:	915122  
abby3325 is offline   Reply With Quote
Old 14-05-09, 16:30   #2
abby3325

Stage 5

abby3325's Avatar

Default Re: Modul inchidere cu telecomanda, la cheia briceag : HELP pls !

Multumesc, se poate inchide topicul, am rezolvat
Daca are cineva nevoie de felul cum se monteaza si unde se monteaza, sunt aici
Old 25-05-09, 17:33   #3
Giamilla

Stage 3

Giamilla's Avatar

Ai putea să ne explici şi nouă cum ai legat că sunt mulţi care vor aşa ceva, ai putea să faci un DIY
Giamilla is offline   Reply With Quote
Old 30-05-09, 16:12   #4
claudiugrasugl

Stage 3

de unde ai cumparat sitemul si daca eu care am inchidere la masina dar nu pe cheie pot sa-l montez si sa mearga te rugam daca esti amabil sa ne mai daii ceva detalii
claudiugrasugl is offline   Reply With Quote
Old 30-05-09, 16:57   #5
abby3325

Stage 5

abby3325's Avatar

Sper sa fie de folos la cat mai multa lume!

Se da jos panoul de sub bord, de la pedale, si plasticul care acopera boxa.

Alimentare
Se leaga firul rosu, galben-negru si galben la un plus permanent. Eu l-am luat din mufa neagra lipita de coloana de directie de pe firul rosu gros.

Firul negru se leaga la masa masinii, in stanga sus sub bord sunt mai multe borne cu surub pentru masa.

Controlul incuietorii
In manunchiul de fire care trece pe sub bord spre portiera soferului se pot gasi 2 fire mai groase: ALB si ALBASTRU/GRI

Se sectioneaza cablul alb de la masina; Cablul alb de la modulul cu telecomanda se leaga la capatul alb care vine dinspre portiera si cel portocaliu de la modul cu celalalt capat alb care vine de la centrala masinii.

Se sectioneaza si cablul albastru/gri de la masina; Cablul alb/negru de la modulul cu telecomanda se leaga la capatul albastru/gri care vine dinspre portiera si cel portocaliu/negru de la modul cu celalalt albastru/gri capat care vine de la centrala masinii.

Semnalizarile
Pentru semnalizari se folosesc cele 2 fire maro. Pe ambele fire vine semnal de plus (+)
De coloana de directie sunt lipite 3 mufe: 2 negre si 1 alba. Cea alba are 12 pini; cablurile maro se leaga la pinii 3 respectiv 6 cu cablurile de culoare GRI respectiv ALBASTRU.

Recomand sa se cositoreasca TOATE legaturile, si sa se izoleze f bine pentru nu a avea surprize “calde”.

Cablul ROZ si ROSU/NEGRU raman neconectate la E36 deoarece portbagajul nu are motoras pentru deschidere, ci doar pentru descuiere.
Cablul VERDE este pentru functia Confort, sa se inchida geamul cand se incuie, insa nu am gasit unde se leaga.

Bucla aceea care iese din modul se lasa fara sa fie taiata. E pentru alte modele de inchidere centralizata.

PS: nu-mi asum raspunderea pentru eventualele esecuri.

----
Giamilla .. ce inseamna DIY ?
Old 30-05-09, 17:48   #6
Giamilla

Stage 3

Giamilla's Avatar

Quote:
Originally Posted by abby3325 View Post
Sper sa fie de folos la cat mai multa lume!

Se da jos panoul de sub bord, de la pedale, si plasticul care acopera boxa.

Alimentare
Se leaga firul rosu, galben-negru si galben la un plus permanent. Eu l-am luat din mufa neagra lipita de coloana de directie de pe firul rosu gros.

Firul negru se leaga la masa masinii, in stanga sus sub bord sunt mai multe borne cu surub pentru masa.

Controlul incuietorii
In manunchiul de fire care trece pe sub bord spre portiera soferului se pot gasi 2 fire mai groase: ALB si ALBASTRU/GRI

Se sectioneaza cablul alb de la masina; Cablul alb de la modulul cu telecomanda se leaga la capatul alb care vine dinspre portiera si cel portocaliu de la modul cu celalalt capat alb care vine de la centrala masinii.

Se sectioneaza si cablul albastru/gri de la masina; Cablul alb/negru de la modulul cu telecomanda se leaga la capatul albastru/gri care vine dinspre portiera si cel portocaliu/negru de la modul cu celalalt albastru/gri capat care vine de la centrala masinii.

Semnalizarile
Pentru semnalizari se folosesc cele 2 fire maro. Pe ambele fire vine semnal de plus (+)
De coloana de directie sunt lipite 3 mufe: 2 negre si 1 alba. Cea alba are 12 pini; cablurile maro se leaga la pinii 3 respectiv 6 cu cablurile de culoare GRI respectiv ALBASTRU.

Recomand sa se cositoreasca TOATE legaturile, si sa se izoleze f bine pentru nu a avea surprize “calde”.

Cablul ROZ si ROSU/NEGRU raman neconectate la E36 deoarece portbagajul nu are motoras pentru deschidere, ci doar pentru descuiere.
Cablul VERDE este pentru functia Confort, sa se inchida geamul cand se incuie, insa nu am gasit unde se leaga.

Bucla aceea care iese din modul se lasa fara sa fie taiata. E pentru alte modele de inchidere centralizata.

PS: nu-mi asum raspunderea pentru eventualele esecuri.

----
Giamilla .. ce inseamna DIY ?
DIY = Do it yourself, multumim pt informatii
Giamilla is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -