Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 30-05-13, 01:56   #1
BUBa^^^
Dacia Driver

Stage 5

BUBa^^^'s Avatar

Member of:
[DACIA]
Default Sfaturi cumparare e39

Salut,

M-am decis sa trec si eu la bmw si vreau sa achizitionez un e39 , mai precis un 520i, dar cum nu am mai detinut un bmw pana acum, nu stiu ce sa urmaresc pentru a nu cumpara vreo "epava".As aprecia sfaturile voastre.

Multumesc.
Old 30-05-13, 02:48   #2
the_rifle

Stage 5

Member of:
[BMW]
Default Re: Sfaturi cumparare e39

In principiu conteaza sa fie OK pe tabla. Restul se face... Chiar daca ai ghinion cu vreun motor , in 4-500 de euro se schimba.
Trebuie sa fii atent ca la oricare alta masina...
- articulatii
- amortizoare
- cutie
- sa nu aiba puntea spate cu probleme la grup sau la bucsarae
- plm... Sa verifici si tu uleiul , sa vezi ce compresie are motorul... sa te duci cu unu' care stie...

In linii mari sa vezi ca masina a fost ingrijita... N-are cum sa aiba rugina pe ea dar motorul sa fie tipla si nici invers... Vezi o masina in care s-au bagat bani in intretinere...
Daca vezi noroi in filtru' de aer iar uleiul are o culoare de zici ca a bagat nămol nu ulei e clar ca si-a bagat picioarele in ea de masina...

Last edited by the_rifle; 30-05-13 at 02:53.
the_rifle is offline   Reply With Quote
Old 30-05-13, 20:31   #3
BUBa^^^
Dacia Driver

Stage 5

BUBa^^^'s Avatar

Member of:
[DACIA]

Quote:
Originally Posted by the_rifle View Post
In principiu conteaza sa fie OK pe tabla. Restul se face... Chiar daca ai ghinion cu vreun motor , in 4-500 de euro se schimba.
Trebuie sa fii atent ca la oricare alta masina...
- articulatii
- amortizoare
- cutie
- sa nu aiba puntea spate cu probleme la grup sau la bucsarae
- plm... Sa verifici si tu uleiul , sa vezi ce compresie are motorul... sa te duci cu unu' care stie...

In linii mari sa vezi ca masina a fost ingrijita... N-are cum sa aiba rugina pe ea dar motorul sa fie tipla si nici invers... Vezi o masina in care s-au bagat bani in intretinere...
Daca vezi noroi in filtru' de aer iar uleiul are o culoare de zici ca a bagat nămol nu ulei e clar ca si-a bagat picioarele in ea de masina...
De articulatii, suspensie,ulei si cutie stiu, in schimb nu stiu cum trebuie sa verific grupul, cardanul si ce altceva mai tine de tractiune spate.Masina oricum o voi duce la un tester la un service autorizat pentru mai multa siguranta, dar vreau sa stiu si eu cam ce chestii sa urmaresc.
BUBa^^^ is offline   Reply With Quote
Old 31-05-13, 10:21   #4
Budy_

Stage 5

Budy_'s Avatar

Quote:
Originally Posted by BUBa^^^ View Post
De articulatii, suspensie,ulei si cutie stiu, in schimb nu stiu cum trebuie sa verific grupul, cardanul si ce altceva mai tine de tractiune spate.Masina oricum o voi duce la un tester la un service autorizat pentru mai multa siguranta, dar vreau sa stiu si eu cam ce chestii sa urmaresc.
Vezi ca e cam scump la piese E39 !! Ma refer la piesele noi.
Un 2.0 pe E39 consuma cam 12-13..e balena mare. sub 10-11 oricum nu il scoti.
Nu te duce la tester..degeaba te duci... nu ai nici un prieten mecanic?
Sa iti explic o faza cu testeru.. avea un prieten un e46 de vanzare..a venit cumparatoru cu un tester....si cand a pus testeru nu i a iesit nimic.nici o eroare...si masina era praf...fosta dauna totala.

~ Haters make me Famous ~
Budy_ is offline   Reply With Quote
Old 31-05-13, 14:05   #5
BUBa^^^
Dacia Driver

Stage 5

BUBa^^^'s Avatar

Member of:
[DACIA]

Quote:
Originally Posted by Budy_ View Post
Vezi ca e cam scump la piese E39 !! Ma refer la piesele noi.
Un 2.0 pe E39 consuma cam 12-13..e balena mare. sub 10-11 oricum nu il scoti.
Nu te duce la tester..degeaba te duci... nu ai nici un prieten mecanic?
Sa iti explic o faza cu testeru.. avea un prieten un e46 de vanzare..a venit cumparatoru cu un tester....si cand a pus testeru nu i a iesit nimic.nici o eroare...si masina era praf...fosta dauna totala.
Am prieteni mecanici si voi apela si la ei, legat de piese si consum stiu cam la ce sa ma astept.
BUBa^^^ is offline   Reply With Quote
Old 02-06-13, 21:02   #6
djrooney

Stage 5

djrooney's Avatar

Omule depinde ce tester ai ,daca ai o chinezarie de tester de inpa care e 150ron iti zic eu ca nu iese oricum, daca ai un tester ICOM original (chiar si facut in china) o sa se schimbe treaba.

Daca a fost dauna totala nu inseamna ca e praf masina,poate sa fie dauna totala si motorul sa fie perfect neatins si doar sa iti sara airbagurile si rescri frumos modulul de airbag.Eu am vazut masini facute daune totale dar in spate si motorul nu avea nimic.Depinde foarte mult de tester si cine lucreaza cu el nu e asa simplu sa conectezi o mufa si sa dai doar read error/clear error trebuie sa sti unde sa te uiti si unde sa umbli,si crede-ma ca mi-au trecut multe bmw si multe testere prin mana

Efectuam

Diagnoza auto,Reparatii electrice,Stergere Crash Airbag,Modificare KM,Rescriere Imobilizator,Radio/cd decoder
0722263565/0766915498

BMW 318i e46 Facelift
Mercedes C180
Ex:E46 318i 2000 NFL
djrooney is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -