Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > BMW > Zona tehnica BMW

Zona tehnica BMW Zona tehnica, secrete, tips&tricks BMW

Reply

Thread Tools
Old 23-12-08, 12:52   #1
cj90rzv
Banned

Stage 4

Exclamation BMW z3 ... probleme si pareri :D

Salutari tuturor ! Sper sa ma puteti ajuta cu niste raspunsuri , si astept pareri .. BUne sau Rele .. nu ma supar ...

povestea mea incepe asa : in vara acestui an (200.. am adus un z3 (an fabric 2001 ) din germ .... masina e ft ft bine intretzinuta ... am si hardtop.... motor 1.8 (capac 1.9) ..cred k e m44 deci cred k e motoru de 1.9 de pe e46 ,, doar ...... masina are in bord 112000km (adusa la 107tkm)... si tind sa cred k sunt reali deoarece e ft bine intretinuta int si ext ...... sg 2 lucruri care nu imi plac e ca ... micuta papa vara 12 13 la mers frumos (pana in 2800 de ture .. ) si iarna 13 ,14 mers frumos .... asa indica BC-ul..... si pa langa aceasta regret ca are doar 2 locuri ..... in + masina se invarte extre de urat... adik dak nu e perfect uscat si curat asfaltul .... masina ma invarte extrem de usor ... m-am mai dat si cu e36 si cu e39 .. si si cu SLk . si nici unu nu fug de spate atat de usor ...... [in schimb la viteza .. masina sta extraodrinar in curbe......]

As avea cateva intrebai :

1) DC consuma atat de mult .... ce as putea face sa nu consume atata .. sa fie sonda lambda ???

2) schimbatoru . intra ft greu in treptele 1 si 2 .. si in R ..... mai ales cand e rece motorul.... park ma doare sufletul sa o fortzez.....

3) cand ii dau 2 sau 3 ... park aud cumva ca ceva sub masina sau spre spate cumva .. suna ceva ... ca si cum s-ar lovii cumva cva de cardan plm .. stie ......nu se aude tare.. doar dak e oprita muzica ..

4) de 2 luni incoace .. au inceput sa se inchida/deschida tot mai greu geamurile ..... mai ales cel din dreapta...... si la gropi dak sunt deschise .. scarztaie cumva... si primi 3 cm .. deabea se deschide.....

5) i-am schimbat uleiul ,..... si am fost la 2 servisuri .. si au incercat .. si cu faza acea cu pinu 7 si masa.... si pinu 7 si pinu 19 de langa blocul motor...... si am si mifa din aceea de diagnoza sub volan .. si nici cu comp din acela mic .. nu l-au resetat.. cum se face ..? ma ajuta cineva ???

6) E normal ca rotile din spate ... sa stea cumva inclinate ??/ adik partea de jos e mai aproape de mijlcul masinii .. adik stau cva de genu \ / da ft tare ..putin .... e grav .???

in rest sunt ft multumit de masina .. e o masina ft frumoasa parerea mea .... se uita lumea dupa ea pe strada...... astept cat mai multe pareri si raspunsuri .. ms anticipat .....
cj90rzv is offline   Reply With Quote
Old 23-12-08, 12:57   #2
cj90rzv
Banned

Stage 4

Default Re: BMW z3 ... probleme si pareri :D

cateva poze .. sa va dati seama despre ce e vb ....
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	8e26_27.JPG
Views:	928
Size:	69.3 KB
ID:	734262   Click image for larger version

Name:	8f67_27.JPG
Views:	627
Size:	74.6 KB
ID:	734263   Click image for larger version

Name:	8f30_27.JPG
Views:	796
Size:	69.5 KB
ID:	734264  

Click image for larger version

Name:	8fa6_27.JPG
Views:	1029
Size:	55.6 KB
ID:	734265   Click image for larger version

Name:	Image040.jpg
Views:	551
Size:	137.9 KB
ID:	734266   Click image for larger version

Name:	Image076.jpg
Views:	623
Size:	120.4 KB
ID:	734267  

cj90rzv is offline   Reply With Quote
Old 28-12-08, 18:52   #3
dydysoft

Stage 5

dydysoft's Avatar

Default Re: BMW z3 ... probleme si pareri :D

frumoasa masina, pacat de ea sa nu o intretii corespunzator.
probleme nu ai asa multe, precum crezi
1. masina are un consum excelent, este un BMW...daca vrei consum mic, schimba sub 2000 si urca cat poti de repede in treapta 5, vei obtine 8-10/100, dar si puterea fa fi mica.
2. schimba uleiul din cutie cu unul original de la AB. va intra usor in viteze si cutia va avea viata mai lunga.
3. 80% vei scapa de acea pocnitura/retinere, dupa ce vei rezolva pct. 2.
4. ori motorasele sunt pe duca(carbunii), ori a intrat praf la mecanismul lor, desfa o fata de usa, scoate motorasul de pe mecanism si probeaza geamul respectiv din buton, daca si asa motorasul merge greoi trebuie altul.
5. strap intre pinul 19 si caroserie. nu va merge din prima. depinde de la model la model. la mine am lasat 12 secunde si a mers din a4a incercare.
6. depinde daca mai ai rotile/arcurile/amortizoarele originale ale masinii. mergi la un reglaj, sa iti faca unghiurile si caderea rotilor, se remediaza rapid si ieftin.
7. masina merita un test complet, la un service calificat, arata superb
bafta.
dydysoft is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -