Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > AUDI > Zona tehnica Audi

Zona tehnica Audi Zona tehnica, secrete, tips&tricks Audi

Reply
 
Thread Tools
Old 29-05-14, 17:09   #1
bogdan0011

Stock
 
Join Date: May 2014
Posts: 1
Default Motor benzina 2.0 FSI AWA A4 B6 - probleme motor

Salutare,

Am nevoie de sfaturi cat mai repede!!!
Va scriu mai jos povestea cu masina mea Audi A4 b6, motor 2.0 FSI AWA.
Masina tremura la relanti, uneori foarte tare.Cand am cumparato din germania a mai facut niste probleme pe autostrada, eram in treapta 5 si cate o data scadea puterea la motor pentru o secunda, doua si se aprindea alarma galbena de la motor la bord.A facut de cateva ori, dupa care 300km nu s-a mai intamplat nimic.A doua zi dimineata, a pornit perfect iar dupa1 km s-a oprit motorul, parca mergea in 2-3 pistoane, mai mult de viteza 2 si turat tare nu puteam merge, tremura foarte tare.Am mers asa pana la un service, unde am facut un test:eroare la-clima(care functioneaza perfect), navigatie(functioneaza), si la partea electronica care controleaza fluxul de aer in motor.Am plecat cum am venit de la service.Am uitat, masina avea un consum de tir din ce arata computeru de bord.Am mers asa cam 20 de minute dupa care si-a revenit complet, doar un tremurat usor la relanti.Am facut plinu si am bagat si o solutie de curatat injectoare, si am facut 2000km si nu s- a intamplat nimic, doar uneori un tremurat usor la relanti.Acum a inceput iar problema, doar la pornire pana is regleaza relantiu(nu tot timpu) trebuie acelerata ca daca nu moare.Se aude si un sunet urat, troncane, bate tremura, dupa care se linisteste si functioneaza normal, doar tremuratul usor ramane(nu tot timpul).Daca acelerez usor motorul se aude foarte bine si tremuratul dispare.
Am facut vreo 3000km cu problema asta, pana acum 3 saptamani cand a inceput iar, dar nu si-a mai revenit, merge doar in 2-3 pistoane.
A fost un prieten ieri cu masina la service ca eu sunt plecat din tara, si seara au sunat baieti de la service ca au gasit ce are:

A facut test care zice ca are probleme la aprindere, pana la urma au descoperit(dupa ce au masurat cu manometru) ca pe unul din cilindri are 2bari, si zic ei ca e minim 7.5 la benzina.Pe ceilalti sunt 7.5-8 bari.
Acum masina merge doar in 2-3 pistoane, cand cum.Servisu zice sa deschid motoru ca poate e ciuptita o supapa, piston fisurat....etc.

Eu am niste dubii:
De ce merge cand in 2 pistoane cand in 3?
Daca ar fi cupita o supapa sau altceva, de ce pana acum cand mergea in 2-3 p isi revenea in 2-3 minute?sau altadata in 20 minute?Daca e fisurata asa ramane nu?
De ce nu merge doar in 3?daca doar unu are probleme.
Am zis ca o sa o duc la Audi cand ajung eu in tara.

Va rog, niste pareri mi-ar fi de folos.
Multam'.
bogdan0011 is offline   Reply With Quote
Old 17-06-14, 11:33   #2
universcomimpex

Stage 5
 
universcomimpex's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 519
Member of:
[AUDI]
Default Re: Motor benzina 2.0 FSI AWA A4 B6 - probleme motor

sal daca pe unu din cilindri are doar 2 bari e buba acolo trebuie data chiuloasa jos apoi restul constatari
universcomimpex is offline   Reply With Quote
Old 19-06-14, 18:41   #3
fiderzen

Stage 5
 
fiderzen's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 4,899
Member of:
[VW]
[Old School Cars]
Default Re: Motor benzina 2.0 FSI AWA A4 B6 - probleme motor

Mai incearca si la alt service! Posibil sa ai o problema la aprindere, la bobina(merita sa incerci cu alta de la alt audi care functioneaza ok, verifici si bujiile inainte), eventual merita sa iti verifice compresia si alt mecanic....unul care sa nu incerce sa te arda la bani (sa iti faca setul motor cand tu ai nevoie doar de un set de buji noi ) ..se intampla in Romania.
__________________
fiderzen is offline   Reply With Quote
Old 14-12-14, 13:02   #4
Audi_freunde87

Stock
 
Audi_freunde87's Avatar
 
Join Date: Dec 2014
Posts: 1
Default Re: Motor benzina 2.0 FSI AWA A4 B6 - probleme motor

Salut .
Am si eu o problema de cand am cumparat-o la pornire, din cand in cand nu vrea sa o ia la prima cheie (se ridica turatia normal iar apoi scade balbait si se opreste)
Am observat ca daca ii dau putina acceleratie porneste cu tot cu acest 'balbait" Nu conteaza ca e rece afara sau e cald. Se intampla sa o ia la sfert cate o data merg sa mi fac treaba iar apoi cand vreau sa o pornesc iar se intampla sa o dea in balbaiala. A mai patit cineva la fel ?? e destul de enervant
PS: Nu mi da nici o eroare
Audi_freunde87 is offline   Reply With Quote
Old 12-03-15, 11:57   #5
mishu28

Stage 4
 
mishu28's Avatar
 
Join Date: Nov 2006
Posts: 179
Default Re: Motor benzina 2.0 FSI AWA A4 B6 - probleme motor

Incearca o curatire si o adaptare de clapeta de acceleratie
mishu28 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -