Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > AUDI > Zona tehnica Audi

Zona tehnica Audi Zona tehnica, secrete, tips&tricks Audi

Reply
 
Thread Tools
Old 25-03-14, 14:23   #1
Alfa 155

Stage 5
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 455
Arrow Problema cutie Automata Tiptronic Audi A4 B6 2.5tdi

Buna ziua. Am si eu o problema la o cutie de viteze model tiptronic pe un audi a4 b6 2004 de 2.5tdi . In mare parte cutia de viteze sta in modul de avarie (imi palpaie in bord cu rosu treptele de viteza) , insa cutia functioneaza si schimba toate treptele , doar ca in unele cazuri pleaca mai greoi dupa loc fiind nevoie sa o accelerez mai mult sau daca apas brusc acceleratia cate o data urca in ture aproximativ 200rpm si dupa 1 secunda coreleaza si cutia cu motorul , insa tin sa specific ca doar cate o data , si in general la prima pornire , plecare sau comandare a cutiei , iar in mare parte merge bine (zic eu, fiind prima cutie de acest gen) , schimband fara probleme chiar daca este in modul avarie. Si are momente cand iese din modul avarie si functioneaza perfect in regula , fara probleme . Daca s-a mai confruntat cineva cu aceasta problema si/sau are idee care ar fii problema , rog a-mi lasa si mie un raspuns fie pe thread fie pe privat.
Ceea ce am mai observat este faptul ca atunci cand este in avarie si o trec in modul sport , se tureaza pana pe rosu , insa nu are acea ”smuceala” , lucru sesizabil atunci cand cutia iese din avarie . Pe modul sport cand nu este in modul avarie pedala de acceleratie reactioneaza lafel ca la benzina , raspunand foarte rapid la apasare si creand astfel acele smuceli.

Specific ca masina am achizitonat-o de curand si este prima masina hidramata , cat si faptul ca baiatul de la care am cumarat-o mi-a spus ca lui ii facea asa de cand a luat-o de afara (aproximativ 2ani) , si ca anul trecut in vara i-a schimbat uleiul+filtru de la cutie. Dupa 1luna de la achizitionarea masinii m-am reintalnit cu el si mi-a sustinut in continuare sa stau fara griji ca uleiul i l-a schimbat el , si tind sa il cred dat fiind faptul ca nu avea de ce sa ma mai minta , dupa ce s-a vazut cu banii si eu cu masina.

Multumesc.
__________________
Alfa Romeo 155 2.5 V6
Vw Golf 3 Cabriolet 1.9TDI
Audi A4 Cabrio 2.5 TDI V6
MG TF 115 1.6i
Alfa 155 is offline   Reply With Quote
Old 17-06-14, 11:37   #2
universcomimpex

Stage 5
 
universcomimpex's Avatar
 
Join Date: Nov 2007
Posts: 519
Member of:
[AUDI]
Default Re: Problema cutie Automata Tiptronic Audi A4 B6 2.5tdi

pune un tester si vezi ce zice clar ca e o problema poate scapi ieftin daca o sa mergi cu ea asa s-ar putea sa o faci muci
universcomimpex is offline   Reply With Quote
Old 03-07-15, 23:11   #3
vali02

Stock
 
Join Date: Jul 2015
Posts: 1
Default Re: Problema cutie Automata Tiptronic Audi A4 B6 2.5tdi

buna seara. am un audi a4 2.5 tdi cutie multitronic 163 cp, daca ma poate ajuta cineva cu o probema ce nu am putut sa o rezolv in nici un servis din galati inclusiv reprezentanta, in momentul in care accelerez trepideaza si e semiplafonata asta doar dupa ce rulez cu masina cam 2-3 ore. am fost in aproximativ toate sevisurile din oras si mi-au spus ca e din cutie, in consecinta am cheltuit 1200 eur si am schimbat cutia si uleiul am rulat cu masina de proba in prima zi a fost ok si apoi a inceput sa faca la fel. va multumesc:think:
vali02 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -