Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > ALFA ROMEO > Alte discutii Alfa Romeo

Reply

Thread Tools
Old 06-12-09, 18:00   #1
alfa4ever

Stage 1

Default problema in viteza si demaraj alfa 147

sal sunt nou pe forum si am o problema oarecum rcenta lamasina o am de 2 ani si nu mi-a facut probleme dar de o perioada de timp nu mai demareaza cum trebuyie si nici nu mai ajunge la 220 eu am un motor 19 jtd 16 valve 140 de cai si nus care ar putea fi problema rog ajutor
alfa4ever is offline   Reply With Quote
Old 10-12-09, 11:13   #2
john17

Stage 5

john17's Avatar

Default Re: problema in viteza si demaraj alfa 147

Relativ frecvent apar probleme la un racord al intercoolerului care se desprinde sau crapa. Dar nu cred ca se poate pune un diagnostic pe forum din vorbe...
john17 is offline   Reply With Quote
Old 10-12-09, 20:57   #3
alfa4ever

Stage 1

mersi pentru raspuns dar chesti asta se poate vedea si pe tester sau cum as putea fi sigur ce ar putea avea am fost la un repezentant alfa si a zis ca e posibil sa fie o valva ceva care costa cik in jur de 2 sute de euro si alta chestie care se mai intampla cand ridic ambreajul in treapta 1 si dau sa plec trepideaza asa putin si treaba asta cik tot de la valvola aia e
Old 11-12-09, 20:37   #4
john17

Stage 5

john17's Avatar

Daca e ce am zis eu cu furtunul apar pe tester la parametri masurati diferente fata de cei calculati (la masa de aer si presiunea din galeria de admisie). Pe urma se sapa sa se gaseasca si cauza mecanica - ca e furtun crapat, egr imbacsit/neetans, geometrie variabila blocata, electrovalva, debitmetru etc, etc...
O fi vb de electrovalva de comanda a geometriei variabile de la turbina ce ti-au spus baietii? Eu asta voiam sa-ti sugerez, furtunul il poti vedea singurel iar daca el e OK sa mergi la un service specializat pt ca din vorbe nu se pot pune diagnostice, uneori si cu testerul sub nas cauti ore sau chiar zile... Bine, mai e metoda "Lego" dar iti mai trebuie o masina identica si incepi sa schimbi de la una la alta O electrovalva o muti repede, dar o turbina mai greu...

Last edited by john17; 11-12-09 at 20:43.
john17 is offline   Reply With Quote
Old 12-12-09, 19:24   #5
alfa4ever

Stage 1

mersi mult incerc sa o iau asa batraneste sa ma uit sa vad ce are dar ar mai fi o problema cand bag a 2 intra asa ca si cum ai incerca sa bagi o trreapta mica la viteza mare intra asa parca fier pe fier si asta numai o data de 2 ori maxim apoi isi revine dar repet numai in treapta a 2 iti multumesc inca odata pt raspuns ps mecanicul a zis ca ar putea fi o valvola nus decare si imi mai trepideaza asa cand dau se plec de pe loc asta cica tot de la valvola poala mea u ce parere ai la toate
- Copyright 2026 4Tuning -