Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > MASINA MEA > ALFA ROMEO > Alte discutii Alfa Romeo

Reply

Thread Tools
Old 12-06-08, 11:00   #1
TwistR

Stage 2

Default Sfat?

pffff...am si eu o intrebare...pt posesorii de alfe...ce imi recomandati ..156 sau 147? benzina sau diesel? ...
eu ma gandeam ori la 147 1.9 jtd 8v ...ca de 16v 140 cp nush daca o sa am $$ ..
ori la un 156 cu face-lift interior de 2,4 jtd la care aia 5 cilindrii in linie se aud fenomenal ....
sunt diferente mari ca spatiu interior? sau calitative? avand in vede ca platforma de 156 e mai veche decat cea de 147...
si m`am indreptat spre diesel...chiar daca sunt benzinar convins pt ca am vazut ca performantele se apropie de cele de 2.0 ts ..diferenta fiind mica...si cu o remapare a chip`ului banuiesc ca se rezolva diferenta
si totusi pt un consum mai mic...chiar daca s`a scumpit asa tare dieselu..
plus ca din cate am inteles nu trebuie schimbat kitu de distributie (pompa apa , curea si roti intinzatoare) atat de des (2 ani sau 40k km )..
astept pareri de la cei care chiar stiu...
Old 13-06-08, 07:56   #2
TwistR

Stage 2

Default Re: Sfat?

chiar nimeni cu o parere competenta?
TwistR is offline   Reply With Quote
Old 13-06-08, 11:27   #3
Alex_Alfa

Stage 5

Alex_Alfa's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]

Tehnic sunt cam aceleasi masini. Motoarele sunt aproape aceleasi. (147 nu are cateva din gama de la 156)
Eu personal am ales 156 pentru ca imi place mai mult la design..
Cat despre motorizari diesel vs. benzina parerile sunt si vor fi mereu impartite
Old 14-06-08, 11:38   #4
TwistR

Stage 2

am realizat in ultima vreme si dupa niste calcule...ca nu mai e asa mare diferenta ca pret chiar daca cele 2 variante au o diferenta de consum...cv gen 30 lei la 1000 km ...ma refer 1.9 jtd 16 v si 2.0 ts .....nush ce sa zic...ts`u e mai bine echipat la un pret mult mai mic...dar vreau detalii despre fiabitate...e asa mare diferenta intre benzina si diesel?
alex noi putem continua discutia pe mess
TwistR is offline   Reply With Quote
Old 19-06-08, 15:14   #5
bubu_02

Stock

bubu_02's Avatar

Sincer, mie 147-ele mi se pare mai sportiv, si ca design, si ca senzatii oferite la volan.
Desi sunt fan benzina, am trecut la motor diesel pentru ca aici poti "umbla" mai usor .
Totusi abia astept momentul in care Alfa va reveni la turbo benzina.
P.S.: Salutari, Alex.
bubu_02 is offline   Reply With Quote
Old 19-06-08, 18:55   #6
Alex_Alfa

Stage 5

Alex_Alfa's Avatar

Member of:
[ALFA ROMEO]

Twister, daca ai reusi sa vezi masina lui Bubu, cu siguranta ti-ai dori jtd-ul de 16v.. (I would )

P.S.: Salutari, Bubu! :P
Alex_Alfa is offline   Reply With Quote
- Copyright 2025 4Tuning -