Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 23-10-08, 13:27   #1
djniki4

Stock

Default Problema unghiul de cadere

Detin un Kia CEED 1.4 GSL.Mi-am luat de aproximativ 2 luni, jante Tsw Shadow Mirror + anvelope 205/55/R16 Dunlop SP Sport 9000 si de curand am observat ca anvelopele de pe fata sunt tocite putin pe exterior. Jantele au ET-ul de 35 si latimea de 7J. Mentionez ca obisnuiesc sa plec cu scart cu rotile bracate si sa abordez curbele in viteza. E posibil sa fie de la asta? Sau este posibil sa fie din cauza ET-ului? E ciudat pentru ca normal daca janta e mai in exterior suspensia ar trebui sa apese pe interior, ia( sau cel putin e punctu meu de vedere ),,iar mie imi toceste pe exterior....ciudat. Sa fie oare din cauza ca abordez curbele in viteza si plec cu scart cu rotile bracate?

Daca ma duc sa fac geometria si iese bine( masina nu a fost lovita, are 5000 de km ) si imi toceste in continuare pe exterior ce as putea sa fac? Daca imi regleaza unghiul de cadere mai spre negativ( adica cu alte valori decat cele normale, pentru ca si ET-ul s-a modificat) este posibil sa imi afecteze suspensia ,pivotii etc?

P.S. NU IMI ATINGE ARIPA, nici cele de pe spate si nici cele de pe fata, mai e chiar spatiu suficient pana sa atinga.
Astept orice sfat, raspuns care ma poate ajuta, va multumesc

Last edited by djniki4; 24-10-08 at 13:35.
djniki4 is offline   Reply With Quote
Old 31-10-08, 12:45   #2
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]
Default Re: Problema unghiul de cadere

Inele de centrare si prezoane pt jantele respective ai? Sau ai folosit tot prezoanele stock si jantele fara inele?
La viteza mai mare scot vre-un sunet, bat, huruie?
Cel mai sigur ar fi sa te duci la geometrie si iti recomand cu incredere autosoft. Sunt profesionisti in tot ce tine de anvelope si jante.