Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Closed Thread

Thread Tools
Old 17-10-08, 09:02   #1
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5

Mustang's Avatar

Member of:
[DAEWOO]
Post Taximetristii - amarul zilelor noastre

Vreau si eu sa deschid topicul asta, desi stiu ca mai exista unul deschis acum nu stiu cati mii de ani in alta sectiune.

Eu nu inteleg ce dracu' isi iau atatea ranguri astia ...
Dupa ce ca iti taie fata, il claxonezi, il blitzuiesti sa ii "spui" ca a gresit, incepe o adevarata vendeta din partea lui: te sicaneaza, te impinge, iti pune faza lunga in ochi, incearca sa te trimita la "cucuieti". Daca astea nu tin si stii cum sa stai pe traseu, sa rezolve "problema", iti taie iar fata si opreste, se da jos si incepe bataia...

Aseara mi-a facut-o unul foarte urat:
La Dristor, se stie ca este "santier" cu linia de tramvai si e aglomeratia de pe lume. Toti taximetristii depasesc coloana care sta la semafor pe linia de tramvai bine construita si incearca sa intre in coloana. Eu nu vreau sa las astfel de oameni sa intre, asa ca i-am dat un claxon usor sa ramana acolo. Dupa ce trec de intersectie, dau sa depasesc o dubita, taximetristul se pune in spatele meu si imi pune faza lunga. Dau avarii ca ma orbeste, asta insista. Trantesc o frana, insista si se "lipeste" de bara mea spate. Ciupesc frana sa se aprinda doar becurile, asta tranteste o frana brutala de se aud scrasnetul rotilor. De aici, incepe tiganeala. Ma urmareste pana pe Vacaresti, incepe sa se dea inspre mine, evit un canal dandu-ma spre el. Ajung pe banda a treia, era aglomeratie, incep sa incetinesc. Imi taie fata, opreste si se da jos din masina.
In clipa aia, va jur ca prima mea intentie era sa ma duc pe prima linie de tramvai, sa trec razant si sa ii rup usa si sa il calc. M-am razgandit in o fractiune de secunda, am dat talpa si m-am dus pe a doua linie de tramvai. Da, puteti sa imi spuneti ca am fost las, dar am preferat sa evit o bataie cu ala.

Ce ramane de facut in astfel de cazuri?
Cum ii domesticim pe nemernicii astia care considera ca strazile sunt ale lor?

Last edited by aleks; 17-10-08 at 10:34.
Mustang is offline  
Old 17-10-08, 09:06   #2
Alex-Rahova

Stage 5

Alex-Rahova's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
Default Re: Taximetristii - amarul zilelor noastre

bataia rezolva tot ..oare?!
Alex-Rahova is offline  
Old 17-10-08, 09:24   #3
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5

Mustang's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Ok, tu cum i-ai educa?
Mustang is offline  
Old 17-10-08, 09:29   #4
Sindrom

Stage 5

Sindrom's Avatar

Member of:
[PEUGEOT]
[FORD]

Simplu, cand vroia sa intre pe linia de tramvai, intrai in el, ziceai simplu, nu te-am vazut domne, ii lua si lui permisu pe 3 luni, amenda usturatoare, il lasai sa dea eventual si in tine mai cadeai si tu pe jos, te dadeai de masina, un mic spectacol, martori aveai cu zecile. Stiu poate ca sunt nebun, dar eu sunt in stare sa intru in astia, dao draq de tabla ca se repara. Asta e un pic de alergat, da macar stiu ca ala o sa stea 3 luni pe bara si o sa se gandeasca daca mai face inca odata.

P.S.: Nu toti sunt asa, sa recunoastem si pe mine a vrut unu sa ma tine cu faza lunga ca i-am taiat calea, problema e ca a nimerit in spatele unui tip mai cu burta si cu lant gros de aur la gat care aa coborat din ditamai GL-u si mai avea un pic si-l batea.

De ce sa-ti iei audi????? Cand exista ALFA ROMEO
si pentru ca n-am avut bani nici de audi nici de Alfa Romeo, mi-am luat Peugeot.
Sindrom is offline  
Old 17-10-08, 09:42   #5
Alex-Rahova

Stage 5

Alex-Rahova's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]

cum i-as educa?
hmm
conteaza si atitudinea ta..
exemplu : miercuri am plecat de la facultate.. si pe Berzei , am dat un ..burnout.. din spate venea un taxi.. in fine
la urmatorul semafor vine in dreapta mea cu masina si imi spune pe un ton de politist si cu o privire pe masura : " Esti tare Frate !! Nu te uiti si tu la lume cand faci d-astea? "
raspunsul meu a fost unul nonverbal , treapta 1 , calcaiu`n frana si un zambet lung

sunt multi taximetristi prosti care se cred soferi de soferi cand colo ei sunt praf si pulbere
si eu ii claxonez ii injur si ii tratez asa cum merita ..
multi se bazeaza pe " Dau prin statie si vin 10 colegi si n-ai ce-mi face! "
dar pe moment i-as trage un cartus in picior totusi.. multi nu realizeaza asta

stiu batai celebre intre taximetristi si ..bodyguarzi de la diferite firme , ..indivizi din anumite servicii speciale
etc.

daca atunci nu s-au civilizat , nu stiu cand o vor face!
Old 17-10-08, 10:23   #6
aleks

General Supervisor

Stage 5

aleks's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[PARTICIPANT CURSE]
[BMW]
[MERCEDES]
[2 Roti]
[ALFA ROMEO]

Quote:
Originally Posted by Sindrom View Post
Simplu, cand vroia sa intre pe linia de tramvai, intrai in el, ziceai simplu, nu te-am vazut domne, ii lua si lui permisu pe 3 luni, amenda usturatoare.
nu-i ia permisul, doar puncte, se considera ca trecea de pe o banda pe alta fara sa se asigure...
aleks is offline  
Old 17-10-08, 11:54   #7
Herbas

Stage 5

Member of:
[Fiat]

Pai intr-un conflict cu un taximetrist te gandesti asa:
1)el traieste pe urma masinii, daca i-o bagi in service il paste foamea
2)multi deja au arme(bate, cutite, pistoale) la ei si nu are rost sa te iei la bataie
3)nu are cum sa te opreasca daca nu e in fata ta, cand da sa depaseasca accelerezi, daca vrea sa se bage cu japca ii iei coltul si citesti la punctul 1)
4)el lucreaza in baza unei autorizatii care ii poate fi retrasa in urma unei/unor plangeri
5)e posibil sa lucreze pentru o firma, o amenintare cu un proces asupra firmei plus cerere de daune il poate lasa fara servici
6)daca ai martor fugi depui plangere la politie, bineinteles inflorita, bagi si amenintari de moarte, si asa mai departe, iti faci singur o vanataie, apoi procese bla bla bla
7)daca cheama colegi suni la 112 si toti vor lua amnezi foarte grase pentru ca din cate stiu li s-au interzis fazele astea
in caz ca e vre-un nebun cu pistol o reclamatie rezolva foarte multe
9)in functie de numarul masinii poti afla pe numele cui a fost eliberata autorizatia si de aici te poti razbuna dupa bunul plac.
10)daca nimic nu functioneaza si chiar esti atat de nebun cand se da jos intri in el, il lasi fara usa, ii rupi picioarele si sigur n-o sa mai faca si a 2-a oara.

Si sunt mult prea multe chestii de facut, bineinteles cele mai multe implica fuga de la locul conflictului si "razbunare" ulterioara. Ideea e ca oricum nu o sa se invete minte, si deasupra de toate trebuie tu sa te gandesti ca majoritatea sunt niste muritori de foame, cu un statut social de doi lei, a caror singura valoare sta in masina.
Old 17-10-08, 12:25   #8
Tomy87

Stage 3

sa nu uitam ca sunt si niste soferi de 2 lei. Eu am prins unu (eram client) .. stateam la semafor si omu semnaliza stanga .. eu ii zic sa o ia in fata. Ala bine. Era semafor de inainte si la stanga din ambele sensuri. Harababura totala. Omu bineinteles ca a uitat semnalizarea pusa si uite asa era sa ne pupam cu unu care si ala vroia sa faca stanga din sensu celalalt. Sa nu mai zic de sensurile giratorii .. ei au prioritare de oriunde ar veni !
Tomy87 is offline  
Old 17-10-08, 12:31   #9
Herbas

Stage 5

Member of:
[Fiat]

Ca pasager vreau sa zic am trecut odata prin clipe de cosmar. S-a trezit unul sa intoarca masina cu frana de mana k deh era jmeker si grabit, logic ca era prea prost sa o faca si a urcat masina de bordura, si bordura sanatoasa, adica cat de inalt e loganul si am dat cu capul de plafon cand a coborat el bordura. Apoi la un semafor a considerat dragutz sa intre pe contrasens sa depaseasca toata coloana de masini deci era rosu si nu avea unde sa se duca. Si cand sa ajungem la destinatie, a venit el cu viteza k luase vreo 110-120 prin oras, a franat, a virat, era sa ia vreo 3-4 pietoni care traversau, si practic au sarit din fata masinii. Povestea a avut si un happy end, pentru ca primul lucru care l-a auzit cand a coborat din masina sa imi dea bagajul a fost "Actele la control"
Herbas is offline  
Old 17-10-08, 12:49   #10
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5

Mustang's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Herbas, foarte interesant postul tau cu #7.
Acum, stand si gandind problema la rece, realizez ca am luat o decizie buna aseara.
Mustang is offline  
Old 17-10-08, 13:08   #11
Sindrom

Stage 5

Sindrom's Avatar

Member of:
[PEUGEOT]
[FORD]

Quote:
Originally Posted by aleks View Post
nu-i ia permisul, doar puncte, se considera ca trecea de pe o banda pe alta fara sa se asigure...

nu si stii de ce, pentru ca el depasea coloana, pe linia de tramvai, pe cand tu stateai in coloana,
Apoi, acum ceva timp, unui amic i-a luat permisu, fix pentru chestia asta, a fortat, si unu nu l-a lasat sa intre el a fortat si l-a zgariat putin ala. S-au dus la milite, poc permis suspendat 3 luni + amenda + reevaluare.
Sindrom is offline  
Old 17-10-08, 13:23   #12
Trixi
Swift Driver

Stage 5

Trixi's Avatar

Member of:
[Suzuki]

nu e prima oara cind zic...dar ca sa inteleaga toti in mare zic inca odata patania mea.
in 2006 iunie veneam catre casa la bordul unui passat in dreapta,pe drum drept de 4 benzi,linie dubla continua la mijloc,pe banda 1,cu 90-100,in afara localitatii,in dreptul unui hotel,pe sensul nostru de mers.din sens opus,domnul taximetrist s-a gindit la un moment dat sa vireze totusi la stanga,ca nah...e musai sa intre la hotel.statea el dubios acolo in mijlocul drumului...ca nah,nu s-a oprit si a semnalizat ca totusi,linie continuua...si s-a uitat insistent la dacia care venea pe sensul nostru pe banda 2 cu o viteza ametitoare de approx 30 km/h.taximetristul nostru,fiind puternic impresionat de aceasta viteza,foarte probabil,nu a observat fleacul ala de passat,negru cu farurile aprinse care se apropia pe banda 1,si dupa ce a trecut dacia linga el,a crezut ca e momentul sa treaca peste cele 2 benzi....dar cind era perpendicular pe ele a observat passatul ,care totusi venea...mentionez ca din momentul in care am vazut ca el e perpendicular pe drum pana ce am ajuns in dreptul lui, avea timp si sa dea inapoi si sa treaca drumul...dar el s-a oprit asa, ocupand ambele benzi si se uita mirat....iar fostul meu sot cind a vazut ca nu se misca a evitat in dreapta(pe contrasens fiind masini multe pe ambele benzi).ca urmare,passatul a derapat pe pietris,a luat-o catre sant,de pe podul pe care a vrut sa intre taximetristul ,a plonjat intr-un sant adinc de mai bine de 2 m,si a zburat de martorii au zis ca vad secvente live din filmul "cobra 11"....impact puternic,masina dauna totala...TAXIMETRIST DISPARUT!!!!
vin,oamenii...vine smurdul...omul este scos din parcare dupa vreo 20 d minute de politisti,si declara ca el nici nu stie ce s-a intimplat si nu are nici o vina.

acum,concluziile mele sunt urmatoarele:
taximetristul este obisnuit cu circulatia de oras,de obicei bara la bara.se intelege ca este obosit de asta...insa cind iese de acolo,nu prea mai este capabil sa se regrupeze.face greseli monumentale,tot timpul se baga ,fara sa judece,pt ca in oras este obisnuit ca il lasa toata lumea,ca mai poti frana...sau daca nu cel mai nasol rezultat este o tamponare usoara cu draci si procese verbale si atat....
in schimb,afara,unde,hai sa fim seriosi,majoritatea circula cu 110+ nu mai poti conta pe asta...dar e prea ingust la minte sa inteleaga.
taximetristul are intotdeauna dreptate.pentru ca este obisnuit ca daca nu,pune mana pe statie,si oricum are dreptate ca are mai multi martori si sustinatori.well..siguranta asta de sine este daunatoare sanatatii...altora!
si nu in ultimul rind,intr-un taximetrist vezi (in)cultura noastra de pe drumuri,concentrat...pentru ca el este cel mai mult timp in miez,si se intilneste cu cele mai multe cazuri nasoale(daca esti sofer de tir,te cam doare in 14 de furnicii aia de jos )
aceste concluzii le-am tras nu numai in urma accidentului meu.evident,de atunci ma uit altfel la fiecare taximetrist si analizez mai altfel fiecare miscare,ca sunt afara mult si am ocazia...aproape zi de zi.
acuma...supararea mea cea mai mare nu este ca gresesc si ei,pentru ca sunt constienta ca doar ala nu greseste care nu face nimica.insa modul de a rezolva conflictele este departe de ceea ce am putea numi civilizat...sau chiar rational!!!
in cazul meu,de exemplu...este inacceptabil,ca si atunci daca nu te simti vinovat,sa nu chemi salvarea,cind vezi o masina zburind la 3 m de sol.(mentionez ca e destul de sigur ca nu prea mai rezistam daca nu ar fi ajuns smurdul in cateva minute,deci el,care putea sa reactioneze cel mai repede putea sa ma salveze de la moartea sigura )...sau sa fugi de la locul accidentului si sa reactionezi violent cind esti tras la raspundere...

si daca va intrebati,de atunci cum sta treaba cu taximetristul nostru...well...suntem in proces si de atunci.foarte probabil nu va fi gasit vinovat de accident,dar va fi tras la raspundere pentru parasirea locului accidentului.dar pentru o masina facuta dauna totala,si 2 oameni care au ramas cu probleme serioase pe viata nu va lua nici un "mai mai"....

cum am zis,in taximetrist se concentreaza cultura generala de pe drumurile noastre,combinat cu mentalitatea generala al societatii noastre.daca tot mai multi ar condamna asta,poate am ajunge si noi sa ne schimbam radical pe drumuri,dar deocamdata cred ca multi sunt de parere ca "bravo lor" si "mi-ar fi si mie mai usor daca as putea sa fiu ca ei"....si asta nu stiu cind se va schimba...

Last edited by aleks; 17-10-08 at 13:32.
Trixi is offline  
Old 17-10-08, 13:58   #13
Sindrom

Stage 5

Sindrom's Avatar

Member of:
[PEUGEOT]
[FORD]

Din ce a spus trixi, nu pot sa-mi intaresc ceea ce cred, nu neaparat de taximetristi, nu ma intereseaza ca greseste, nu trag de volan, am 10 air-baguri care trebuie sa functioneze il iau din plin. Gresesti platesti, cum si eu am platit de atatea ori. Cand te duci sa cumperi o paine nu iti cere vanzatoarea banii si tu pleci fara sa platesti

Eu ma mai gandeam la un lucru, sa nu generalizam, pentru ca sunt destui taximetristi foarte de treaba care merg frumos, fara sa se grabeasca aiurea.
Sindrom is offline  
Old 17-10-08, 16:19   #14
Mustang
Daewoo Driver

Stage 5

Mustang's Avatar

Member of:
[DAEWOO]

Quote:
Originally Posted by Sindrom View Post
Eu ma mai gandeam la un lucru, sa nu generalizam, pentru ca sunt destui taximetristi foarte de treaba care merg frumos, fara sa se grabeasca aiurea.
Pana cand faci o greseala (deh, se mai intampla). Atunci se dezlantuie Iadul. Eu n-am vazut taximetrist care sa nu fie impacientat. Serios ...
Mustang is offline  
Old 17-10-08, 17:40   #15
Herbas

Stage 5

Member of:
[Fiat]

Desi e pacat ce zic chiar ar fi meritat sa intrati direct in el, daca aveati 100-110, dadeati puternic in frane si in momentul impactului aveati vreo 70kmh puteati pleca linistiti pe propriile picioare, si atunci clar era vinovat.
Herbas is offline  
Closed Thread

- Copyright 2026 4Tuning -