Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply
 
Thread Tools
Old 29-10-05, 02:32   #1
Strafe

Stage 2
 
Strafe's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 60
Default Visele unui adolescent ;)

Salutare
Am si eu 19 ani si o pasiune pentru masini. Din pacate nu am o experienta directa cu masinile, doar una teoretica, ce am mai citit pe forumuri, ce am mai aflat de la prieteni etc. De \"mic copil\" (de prin clasa a 12-a anul trecut ) visez sa am masina mea, in orice stadiu ar fi ea, si sa imi prind nasul acolo. Sa ii refac tapiteria, sa ii pun niste boxe, sa ii schimb o toba, sa ii pun o janta (poate chiar 4) etc.
Din pacate avand niste parinti incuiati la minte (eh, eu ii iubesc asa cum sunt ei), scoala de soferi o fac din banii mei pentru ca n-am mai avut rabdare sa astept pana la vreo varsta de 22-24 de ani sa o fac pe banii parintilor (cum ziceam, parinti incuiati, demodati etc).
Urmatorul meu pas este sa-mi realizez visul. Cu banii voi rezolva cu incetul, dar sunt convins ca in cateva luni, daca nu cel tarziu anul viitor pe aceeasi vreme, voi avea o suma suficienta.
Eu studiez de ceva vreme piata auto (in general ofertele de pe ***********)si am in vizor cateva masini ieftine (in caz ca nu rezolv cu banii) cu care sa incep (in genul 1000-max 1500 E).
Insa visul meu este altul. Mai nou mi s-a pus pata pe BMW E32 (anii 88-90, 730 ar fi prea tare, cu GPL daca se poate ) si sunt de parere ca la cei 3000 E pe care de obicei ii cer proprietarii, isi merita fiecare... eurocent ? Este o alegere buna ? Ca dotari nu incape indoiala (piele, geamuri electrice, jante aliaj - nu prea gasesti din tabla, e totusi seria 7, servo etc), dar ca performante si ca fiabilitate ? Adica nu vreau s-o cumpar, merg acasa cu ea, fac un dush, cobor si cand bag cheile in contact POC. Face BUM Si oricum, in cazul in care ar face BUM, sa stiu si eu cam cat ar costa piesele si daca sunt usor de gasit pe la dezmembrari. Pentru ca n-as vrea sa mor de foame doar ca sa am BMW si sa-l intretin
Ce ma sfatuiti ? Puteti chiar sa va impuneti parerile in legatura cu alte masini pe care mi le recomandati, nu ma supar
Btw, nice forum, il vizitez de ceva vreme dar n-am avut curajul sa postez pana acum Restecp.
Strafe is offline   Reply With Quote
Old 29-10-05, 02:46   #2
CT99WUW
Honda Driver

Stage 5
 
CT99WUW's Avatar
 
Join Date: Oct 2005
Posts: 1,317
Member of:
[Honda]
Default hy

mai......te rupe la preturi.....opel >>>>>cel mai ieftin la intretinere.......stai in banca ta cu piesa d muzeu din 80 c dracu ...la 300 iti iei astra vectra dupa 1992.........o fii bmw da are 20 d ani si opelu e vechi da' totusi....12- 13ani ar fii ......faci c vrei eu opel as lua
__________________
Hang On, Not Done Accelerating
CT99WUW is offline   Reply With Quote
Old 29-10-05, 19:16   #3
Strafe

Stage 2
 
Strafe's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 60
Default

Pai sincer, chiar nu inteleg care e marea diferenta intre un BMW din sa zicem 89 si un Opel din 92. Trei ani fac diferenta la o masina care este veche deja de peste 10 ani ? Si oricum aceasta piesa de muzeu (care nu este din 80) este mult mai buna din multe puncte de vedere decat multe masini mai noi, inclusiv Opel sau cel putin de aceeasi generatie.
Stiu ca Opel este marca ta preferata, doar ai o Vectra B hatchback (argintie, nu ? sau confund eu :P)... e frumoasa foc, ce pot sa spun, daca as avea banii mi-as cumpara-o pe loc si as renunta la ideea de BMW. Dar ma gandesc ca si asa cu un Vectra A sau Astra F o sa am cam aceleasi probleme, din cauza \"batranetii\". Sau gresesc ?
Daca mai are cineva pareri de impartit, chiar va rog
Strafe is offline   Reply With Quote
Old 29-10-05, 23:36   #4
georgeb

Stage 5
 
georgeb's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 517
Member of:
[Observator 4tuning]
Default

te va rupe la intretinere un BMW . ia in calcul doar RCA ul obligatoriu. la masina mea , 2.5i , a fost 5.5 mil la un 3000 cc .... cam multicel . ti-l poti permite ? la intretinere ma refer .

daca vrei amsina straina neaparat iti recomand tot un opel . daca vrei ceva chiar usor de intretinut iti recomand o supernova .
georgeb is offline   Reply With Quote
Old 30-10-05, 00:40   #5
Strafe

Stage 2
 
Strafe's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 60
Default

Deci sa inteleg ca n-am fata de BMW
Bun, voi merge pe variante mai ieftine si mai usor de intretinut. Incetul cu incetul o sa aduc viitoarea masina pe care o voi cumpara in stadiul in care mi-l doresc Am deja o SuperNova, dar este masina parintilor si ... mai bine lasa Oricum nu sunt adeptul lucrurilor autohtone, mai ales cand vine vorba de masini.
Multumesc pentru tot. Restecp
Strafe is offline   Reply With Quote
Old 31-10-05, 10:50   #6
georgeb

Stage 5
 
georgeb's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 517
Member of:
[Observator 4tuning]
Default

ia in calcul si noua grila de impozitare a masinilor

care ii omoara pe toti ce au masini de la 2000 cc in sus
georgeb is offline   Reply With Quote
Old 31-10-05, 20:44   #7
CT-82-PWR

Stage 5
 
CT-82-PWR's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 438
Member of:
[X-Team Racing Club]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
Default

Pana la urma numai conteaza ce masina iti iei important e sa iti iei una si sa ne zici si noua intr-un final ce achizitie ai facut si ce ai de gand sa ii modifici.
__________________
CT-82-PWR is offline   Reply With Quote
Old 01-11-05, 04:00   #8
fishbone

Stage 5
 
fishbone's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 643
Member of:
[Moderators]
Default

Uite si o parere de un om mai conservator.
Ia-ti o masina mai noua care sti ca te poti baza pe ea. Apoi stai cuminte si mai acumulezi informatii, macar pana ti se usuca cerneala de pe carnet, vorba vine. Nu te judec pentru ca nu te cunosc, dar tin sa-ti spun ca destui pustani am vazut morti implantati in copac. Obisnuieste-te cu masina in primul rand si apoi mai ramane de vazut.
__________________
Subaru Legacy GT Stage 2
fishbone is offline   Reply With Quote
Old 01-11-05, 18:17   #9
Strafe

Stage 2
 
Strafe's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 60
Default

Imi imaginez ce parere aveti voi despre \"pustani\" (si eu ma incadrez in aceasta categorie, dupa cum vedeti am doar 19 ani), dar aceeasi o am si eu. In primul rand NU SUNT un baiat de bani gata d-ala caruia sa-i ia taticul un seria 3 si el sa intre cu masina in pom fara nici un regret.
BMWurile imi plac la nebunie, tocmai de aceea mergeam pe ideea de seria 7. Si ma gandeam ca decat sa-mi iau un seria 3 rechin (E21 - sau gresesc ?) cu motor 1.6-2.0 pe la 1000 de euro, mai degraba imi luam ceva cu 10 ani mai \"tanar\" si de nenumarate ori mai bun Totusi, vorbesc de alta clasa de masini.
Btw, banii de care vorbesc vor fi munciti de mine din greu in urmatoarele luni Si masina mai noua de anii 92-93 maxim nu am de unde, deja imi depaseste bugetul si n-am de gand sa mai merg mult pe jos pana strang o suma mai mare.
Oricum, este posibil sa ma opresc pe la un model Renault mai vechi (am inteles ca se intretin usor, la fel ca Opeluri) sau pe la un Opel. Ramane de vazut cand o sa am banii in mana
Si ca tuning, va spun de acum ce mi-am propus si ceea ce o sa-mi fac cu siguranta: jante din aliaj (nu prea conteaza modelul, orice janta din aliaj schimba total aspectul masinii fata de un capac \"pimp style\" aplicat pe o janta din tabla), o vopsea metalizata (culoarea variaza in functie de masina), tapiteria refacuta (ma gandeam sa cos niste huse d-alea \"de bazar\" imitatie piele pe scaune, cat de greu poate fi ? o pun pe prietena mea daca e ), toba Powerful (am vazut ca au preturi acceptabile si materialul este de calitate, nu se oxideaza ca finalele alea care le regasesti pe toate Daciile), spoilerele fata si spate lucrate doar undeva de calitate, sunt impotriva tuningului ala \"pur romanesc\" cu prelungiri si praguri \"Renault GT\". Interiorul (am mentionat tapiteria, dar ma rog) ramane de vazut: pt. un sistem audio performant gen Pioneer sau Magnat nu am bani, dar o s-o iau cu incetul (sa pornesc de la Domotec si Eurotec in alte cuvinte - si in nici un caz n-o sa fac ca toata lumea, sa tin muzica la maxim sa hârâie si sa bâzâie ca naiba boxele si geamurile jos ca sa auda toti ca eu ascult manele. Apoi ma gandesc la geamuri electrice pe fata (daca nu are masina din dotare, am eu asa un fix cu geamurile astea), un volan mai sport, un bord mai vopsit, un cap de schimbator etc
Bine, banul face legea si nu se stie cu ce Trabant o sa ajung. Dar chiar si cu Trabant, o sa ma gasiti pe forum laudandu-mi modificarile aduse masinii
Strafe is offline   Reply With Quote
Old 01-11-05, 20:19   #10
fishbone

Stage 5
 
fishbone's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 643
Member of:
[Moderators]
Default

OK, deci reformulez ce-am vrut sa spun ca sa nu se inteleaga gresit.
O vreme stai cuminte pana esti incepator. Cele mai multe si nasoale accidente se intampla in primii 4 ani dupa ce ti-ai luat carnetul.
fishbone is offline   Reply With Quote
Old 01-11-05, 21:10   #11
Strafe

Stage 2
 
Strafe's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 60
Default

Stai linistit, chiar nu am luat-o ca o insulta, daca asta crezi
Sunt incepator, e adevarat, dar nu visez la masina sport cu motor turbo sau mai stiu eu ce - vreau masina mea pe care sa o conduc ceva vreme de acum incolo si pe care sa o \"aranjez\" cum imi place (nu ma prea intereseaza performantele motorului - ma refer exterior si interior). In rest, nu stiu ce accidente as putea face altele decat din urma neatentiei in oras - oricum cu mai mult de 50 nu merg, nu-mi sta in fire
Strafe is offline   Reply With Quote
Old 01-11-05, 21:44   #12
IS 18 BOG

Stage 5
 
IS 18 BOG's Avatar
 
Join Date: Feb 2004
Posts: 913
Default Re: Visele unui adolescent ;)

Quote:
Originally Posted by \"Strafe\"
visez sa am masina mea, in orice stadiu ar fi ea, si sa imi prind nasul acolo. Sa ii refac tapiteria, sa ii pun niste boxe, sa ii schimb o toba, sa ii pun o janta (poate chiar 4) etc.
Din pacate avand niste parinti incuiati la minte (eh, eu ii iubesc asa cum sunt ei), scoala de soferi o fac din banii mei
in aceasi situatie ma aflu si eu ..... iaca eu am 20 ani ... si e cam ca la mine .... dar am promis ca-mi dau silinta si in curand sper sa-mi iau si eu ceva .... depinde de fondurile si de ceea ce-mi mai nazare mintea ... si de timpul pe care-l il dedic lucrului .....

OFF TOPIC la mine nu e chestia de vis e vb de rabdare ... f mare rabdare .. e nasol ca pt fumatori sa mai si economiseasca bani .... :P
__________________
Moldovean incurabil si ma mandresc cu asta !
IS 18 BOG is offline   Reply With Quote
Old 02-11-05, 02:42   #13
All-X

Stage 4
 
Join Date: Jun 2004
Posts: 211
Default *

bay.. vad ca tu te-ai orientat la BMW-uri.. ce pot sa zic decat ca ai facut cea mai buna alegere din punctul meu de vedere. Prima masina pe care am avut-o, pe care am vandut-o acu cateva luni a fost un urs, 318i. Eu zic ca in mom in care am luat-o am facut cea mai buna alegere de pe piatza. Intradevar... intretinerea unei masini vechi costa mult dar si satisfactiile au fost pe masura. Daca te incumetzi ca incepator sa iti iei ceva cu tractiune spate insemna una din doua.. ori esti inconstient ori esti nebun de-a dreptu. Si daca vei merge zilnic cu ea... pe timp de iarna si vei iesi din anotimpul rece fara nici o zgarietura o sa iti dai seama cat sofat ai invatzat cu masinutza aia.
Eu te-as putea sfatui sa iti iei un 318i e 30 ca nu o sa te rupa la gaz si la taxe. Acum in functie de starea in care o sa o iei o sa sau nu o sa te rupa la intretinere in general. Iar piese sa stii ca sunt cacalau si nu sunt scumpe.
Apropo.. ca sa nu se comenteze, masina mi-am luat-o din banii munciti de mine, si intretinarea tot eu am muncit-o, si mi-a mai ajuns salariul si de chirii.
Hai bafta si la mai mare
__________________
e36 coupe 318is
All-X is offline   Reply With Quote
Old 02-11-05, 04:03   #14
fishbone

Stage 5
 
fishbone's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 643
Member of:
[Moderators]
Default

Personal nu m-as arunca la un BMW vechi. O masina veche e masina veche. Nu sti cum a fost dus si te risti sa-ti cada pe mana un motor obosit. Plus ca ajungi sa-ti iei BMW pentru ... ce? Sa poti plati un plus la piese? Ca prima masina incearca sa-ti iei ceva cat mai nou si bun. Dupa aceea mai faci o varsta, mai vine un ban si-ti iei ceva mai apropiat de visul tau. Si tot asa, in pasi mici.
fishbone is offline   Reply With Quote
Old 02-11-05, 17:09   #15
Strafe

Stage 2
 
Strafe's Avatar
 
Join Date: Jan 2005
Posts: 60
Default

Serios, nu sunt nici nebun nici inconstient.
Inteleg ca o masina mai veche necesita o mai mare investitie in ea, dar totusi, daca vad Dacii din 79 in picioare, de ce n-ar tine si viitoarea mea masina inca vreo cativa ani, cat sa o conduc si eu ?
Corect, cu timpul adun si eu experienta la volan, bani si pot sa imi cumpar o masina de generatie mai noua. Si experienta aia oricum nu vreau s-o fac pe vreo Dacie, fie ea si din 99-2000. E o chestie asa, de-a mea, masina aia nu-mi ofera nici o placere cand o conduc

OFFTOPIC @IS 18 BOG
M-am lasat de fumat de ceva vreme. Nu a fost deloc greu, este vorba doar de vointa; multa lume spune ca e o necesitate fiziologica, dar de unde atat Si eu mai ma gandesc cateodata sa trag o tigara asa mica, dar mai degraba fac altceva cu banii aia, cand stiu la ce se poate ajunge
Strafe is offline   Reply With Quote
- Copyright 2024 4Tuning -