Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 08-03-08, 18:48   #1
edyedy

Stage 1

Default hoti de numere straine

va salut.ma gandeam sa va expun patania unei cunostinte care si-a achizitionat de curand o pisica inmatriculata in germania,si acum 2 seri iau furat numerele.din vorba in vorba am aflat ca pe la noi e la moda sa-ti fure numerele si subit te suna un "binevoitor" care iti spune ca ti-a gasit numerele si pentru suma de 100 eur le inapoiaza.la politie nu are cum sa mearga, ca omu nare chiar toate actele in regula nah.singura posibilitate ar fi sa mearga in germania la proprietar sa ceara alte numere?a-ti mai auzit de asa ceva..cam care e solutia.?si culmea e ca nici nu l-a sunat nimeni pana acum
edyedy is offline   Reply With Quote
Old 08-03-08, 20:59   #2
Bodala

Stage 1

Smile Re: hoti de numere straine

...si "binevoitorul" ala de unde are numarul tau de telefon?
Bodala is offline   Reply With Quote
Old 08-03-08, 21:49   #3
chitzi
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 3

chitzi's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
Default Re: hoti de numere straine

mda.....cred ca i le-a furat un prieten sau o cunostinta daca are si nr de tel )
si cum face daca zice sa ii dea bani? ii lasa bani undeva si numerele la fel )
sau poate daca i le da in schimbul la bani i le mai fura inca o data )
e aiurea
Old 08-03-08, 22:01   #4
JUST-DO-IT

Stage 5

JUST-DO-IT's Avatar

Member of:
[DACIA]
[RENAULT]

daca vrei orice se poate....nu ma mai mira chiar nimik la noi in tara....e asa greu de obtinut un nr de tel?ii pui o tipa in brate si ti-l da singur!da nu e mai usor un biletel la stergator cu un nr de tel(cartela)iar de cargus nu ati auzit frate??i le pui colet postal...sper sa nu dau ideei cui nu trebe dar,nu tre sa fi geniu p assemenes gainarii,nu?mi se pare josnik sa faci cuiva asa ceva....mai ales unei"cunostinte" ...eu personal nu as fi in stare de as ceva,dar hei nu toti sunt ca mine...Drive Safe

-----Cumpar Gotti R17------
Cumpar 2 gume 195 50 15--Urgent !!!
Bmw 318 i---------Own
Dacia 1310---------Own
Old 08-03-08, 22:06   #5
°SFC°

Stage 4

°SFC°'s Avatar

Numerele de inmatriculare se fura cu un scop: hotii iti fura numerele, le monteaza pe o alta masina (care in 80% din cazuri e furata), apoi se duc fac spargeri,etc... sau altii se duc isi fac plinul se plimba apoi abandoneaza masina. In modul acesta este foarte greu de prins infractorii.
In Marea Britanie furtul de placute de inmatriculare este foarte "utilizat" de infractori.
Problema e ca si in alte state printre care si Romania aceste "actiuni" i-au amploare.
De aceea este f. bine ca in cazul in care iti fura pacutele de inmatriculare sa te duci repede la politie si sa declari, in acest mod daca hotii fac belele nu esti tu responsabil.
Old 08-03-08, 22:07   #6
°SFC°

Stage 4

°SFC°'s Avatar

Eu cred ca le-a furat cineva care il cunoaste de indata ce are numarul sau de telefon.
°SFC° is offline   Reply With Quote
Old 08-03-08, 22:31   #7
chitzi
NoSpeedLimit Romania Club Member

Stage 3

chitzi's Avatar

Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]

bine ca la dastea ii duce capu....mai greu e la munca
da e aiurea sa se ajunga sa se fure si numerele de la masinii
chitzi is offline   Reply With Quote
Old 09-03-08, 05:43   #8
!41!
Banned

Stage 5

Member of:
[Freehand Design Usergroup]
[Honda]

la fel mi se pare hotie ce face RAR-ul sau firmele de intermedieri la inmatriculari
am inscris o masina si mi au luat numerele provizorii... cu ce drept im i iau numerele pe care le am platit in germania si nici macar nu sant emise de romania????? e hotie!!!
!41! is offline   Reply With Quote
Old 09-03-08, 10:57   #9
edyedy

Stage 1

hmm,eu l-am sfatuit sa nu mearga la politie,ca nu vad sa aiba asigurarea prea buna,acte&shit si la o verificare atenta s-ar putea s-o dea mai nasol decat e.ala care i-a vandut masina ia zis ca ar fi indicat sa mearga in germania la proprietar si sa faca rost de alte nr,ca el in baza procurii n-are drept sa ceara alte numere...foarte aiurea.eu ma gandeam sa-mi inmatriculez ceva in bulgaria,dar cred ca am sa zic pas nu cred ca sunt dispus dupa o saptamana sa merg in bulgaria sa-mi iau alte numere,sau mai rau sa ajung sa le cumpar de la niste hoti...deocamdata poate apare vreun bilet in parbriz,sau il acosteaza vreunu pe strada(cu niste numere de vanzare)..si asa bmw-ul sta nervos pe dreapta si proprietaru
Old 09-03-08, 21:57   #10
Marson
4Tuning International Member

Stage 5

Marson's Avatar

Member of:
[Observator 4tuning]
[4Tuning International]
[KATANA TEAM]
[Opel]
[RENAULT]

Toata lumea "se arde" atunci cand cumpara o masina cu numere "permanente" din alt stat decat cel in care isi are domiciliul.
Daca cititi un thread despre cum este cu "vanzarea cu numere de Germania" veti vedea faptul ca acestea sunt radiate in maxim 3 zile de la vanzare (in cazul in care vanzatorul nu e cumva ruda cu dumneavoastra)... prin urmare Hotul in cazul de fata a furat niste numere care in mod cert erau "expirate", motiv pentru care presupun ca si actualul proprietar ezita sa se prezinte la politie.
Solutia: inmatriculati masina in Romania (cel putin cu numere rosii de proba) sau transmiteti (doar) actele unei cunostinte (firme de intermedieri) in Germania sa radieze masina si sa va trimita prin curier acte pe numele dumneavoastra, inclusiv numere de vama (300 de euro costa toata afacerea cu numere pe 3 luni, sau in cazul in care vreti, daca se plateste Steuer la masina, numerele de vama pot fi prelungite pana la 1 an de zile).
Succes.
Marson is offline   Reply With Quote
Old 11-03-08, 10:43   #11
edyedy

Stage 1

mersi marson pentru sfat..avem o alternativa acum,dar era de preferat sa mai fi mers in continuare in starea aia,nah,macar cateva luni.alta cheltuiala in plus cu masina, asta e!poate ne auzim.ciao
- Copyright 2026 4Tuning -