Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 14-04-15, 02:06   #1
george82

Stock

Default Noul Cod Fiscal in dezbatere publica - petitie modificare pragurilor de impozitare

Salut, nu stiu unde sa scriu, dar cred ca am ajuns bine in comunitatea pasionatilor de masini.

Proiectul noului Cod Fiscal este in dezbatere publica, iar una dintre prevederile pe care le vedeam schimbate este modificarea pragurilor de impozitare in functie de capacitatea cilindrica. Nu este vorba despre schimbarea in jos, chiar daca multora li se pare mult, este normal sa platesti un impozit pentru masina (in toate tarile Europene este la fel), este vorba despre sumele si pragul de peste 3000 cmc.

Este normal ca aici sa intre si masinile de lux, dar aici intra si masinile vechi sau pentru pasionati, masini care nu costa foarte mult, dar impozitul le face prohibitive. In cazul meu este noul Mustang cu motor de 5000 cmc, la un pret de 45000 Euro (cat un hot hatch), care devine prohibitiv daca ma gandesc ca trebuie sa platesc spre 10.000 RON impozit. Alte exemple as putea sa dau Golf r32, Alfa 147 GTA sau un simplu A4 3.2, masini oricum foarte rare care nu cred ca vor modifica absolut deloc incasarile bugetare.

Masinile de genul asta nu merita impozite exagerate, in Germania pragurile de impozitare fiind decente.

In concluzie: noul Cod Fiscal este in dezbatere publica, lucru care inseamna ca publicul poate sa vina cu sugestii si modificari. Haideti sa facem o petitie, sau sa gasim o ONG care sa ne sprijine in demersul de schimbare a modului in care se calculeaza pragurile de impozitare.

Eu nu ma pricep, nu am carisma, nu am nici timp, dar poate cineva de aici se gaseste sa se ocupe de o astfel de initiativa.
george82 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -