Salutare tuturor,
Ma gandeam ca poate voi ati incercat sau folositi mai mult decat mine celule HHO.
Am vazut pe net ca se folosesc sisteme cu PWM sau generatoare pe frecventa 42.7 KHz pentru disocierea apei in hidrogen si oxigen.
Eu folosesc inca metoda traditionala conectata direct la + si - baterie 12v.
Dati-mi voie sa detaliez putin pentru cei care vor sa incerce si ei.
Gasiti in poze cam tot ce aveti nevoie:
circa 800-1000 lei pentru:
papuci, soricei, releu, fire groase, placi de plexiglas, placi de inox, apa distilata si mai ales soda caustica, vas de expansiune, fir de cauciuc pentru garnituri, etc.
Si neaparat spatiu sub capota, motiv pentru care nu poate fi pus pe orice masina.
De mentionat ca in varianta preliminara am incercat cu bicarbonat de sodiu dar a ramas pe fundul borcanului.
Prima versiune de celula avea din pacate suprafata prea mica pentru electroliza si conectasem doar 2 elemente.
A doua versiune este facuta intr-o casoleta cu 7 electrozi conectati ...
Sunt necesare neaparat 3 bucati de furtun: unul pentru a duce apa cu amestec in celula, unul pentru a intoarce spuma care se creeaza inapoi in vasul de expansiune si de acolo de la suprafata se pleaca cu un furtun in galeria de aer a masinii intre filtrul de aer si motor.
Gasiti atasate pozele va rog si comentati.
In planurile viitoare:
- avand in vedere ca celulele fac hidroliza incepand de la 3v se pot pune maxim 4 in serie, numar la care vreau sa ajung;
- sa masor amperajul pe ansamblu;
- realizarea unui generator pe 42,7 KHz, frecventa Keely la care apa disociaza fara a fi nevoie sa consumi atat de multa energie electrica;
- sa masor debitul de amestec oxigen si hidrogen rezultat;
Daca voi ati facut deja ceva din lista mea de proiecte de viitor dati-mi va rog ceva sfaturi.
Cele bune.
Teo