Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 31-01-07, 13:41   #1
PH-04-WPD

Stage 5

Default Trebuie RAR sau ITP?

Trebuie sa fac actele la masina care am cumparat-o in vara, un cielo. Si cand fac asta... trebuie sa fac RAR sau ITP?! ITP-ul este pana in septembrie anul acesta...Astept un raspuns...
PH-04-WPD is offline   Reply With Quote
Old 31-01-07, 13:52   #2
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
Default Re: Trebuie RAR sau ITP?

Trebuie sa faci identificarea la RAR.
Verificarea tehnica (ITP) o faci cand expira.
RoSonic is offline   Reply With Quote
Old 31-01-07, 13:56   #3
PH-04-WPD

Stage 5

Si cam in ce consta RAR ala? Poti sa imi spui? Si daca trebuie sa fac ceva la masina adica ceva de genul sa-i fac toba ca e sparta sau dastea? franele, directia?
Old 31-01-07, 14:20   #4
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

citat:

Identificarea unui vehicul este activitatea de importanta si responsabilitate maxime a Registrului Auto Român, fara de care nu este posibila nici o alta prestatie. Ea consta în stabilirea identitatii unui vehicul si, ulterior, în determinarea caracteristicilor sale constructive si de performanta. La prima prezentare a vehiculului la Registrul Auto Român, identificarea se materializeaza prin completarea si eliberarea Cartii de Identitate a Vehiculului.

Stabilirea identitatii unui vehicul se face exclusiv pe baza numarului sau de identificare. Numarul de identificare este atribuit de catre constructor, în mod unic, fiecarui vehicul si reprezinta o succesiune de litere si cifre care ofera informatii codificate despre acesta (producatorul, tipul caroseriei, motorizarea, seria de fabricatie si, în cele mai multe cazuri, anul de fabricatie). Numarul de identificare se afla poansonat (dupa caz, inscriptionat), pe o componenta nedemontabila a principalului element de rezistenta al vehiculului (caroserie sau sasiu), într-o zona accesibila (în compartimentul motor sau în habitaclu - sub scaunul pasagerului din fata), în plus fata de înscrierea lui pe placuta constructorului. Numarul de identificare poansonat este elementul de baza cu ajutorul caruia se determina anul de fabricatie al vehiculului.

Determinarea caracteristicilor constructive si de performanta ale unui vehicul se realizeaza pe baza datelor cuprinse în documentele acestuia, a celor inscriptionate pe vehicul, a celor din documentatia tehnica a Registrului Auto Român si a celor rezultate în urma masurarilor efectuate asupra vehiculului. In general, constructorul a prevazut în numarul de identificare anumite caractere ce ajuta la determinarea caracteristicilor constructive si de performanta.

Un vehicul care nu a putut fi identificat si pentru care Politia nu a putut stabili provenienta sa legala, nu se poate omologa pentru circulatia în România.

----------
RoSonic is offline   Reply With Quote
Old 31-01-07, 19:09   #5
PH-04-WPD

Stage 5

Nu prea am inteles... dar mai bine imi spuneai tu ... da trebuie sa faci aia sau nu trebuie .. oricum merci pt. efortul depus ....
Old 31-01-07, 19:32   #6
geani29
Oltcit Driver

Stage 4

Member of:
[Crazy Drivers]
[Oltcit]

Identificarea seriilor la RAR este obligatorie pentru înscrierea în circulaţie a unei maşini. Trebuie să te duci la RAR cu maşina, cartea de identitate, acolo plăteşti o taxă de aprox.40 ron, ei îţi fac fotografii la seria motorului şi a caroseriei, apoi îţi eliberează un certificat de autenticitate, cu care mergi la poliţie (împreună cu celelalte acte).
geani29 is offline   Reply With Quote
Old 31-01-07, 20:31   #7
Psycho
2 Roti

Stage 5

Psycho's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[Echipa de sprijin]
[2 Roti]

Quote:
Originally Posted by PH-04-WPD View Post
Nu prea am inteles... dar mai bine imi spuneai tu ... da trebuie sa faci aia sau nu trebuie .. oricum merci pt. efortul depus ....

hai k iti fac eu un rezumat

da .. te duci la rar .. si daca mashina a mai fost inmatriculata pe romania .. ii face o identificar e.. acuma depinde cum ai bulan si pile .. doar ti-o baga la identifificare .. sau daca nu .. ti-o baga pe stand .. pewla mea ... si ti-o chinuie .. ceea ce nu e indicat ..

Psycho is offline   Reply With Quote
Old 31-01-07, 21:48   #8
PH-04-WPD

Stage 5

Aham... pai e inmatriculata in ro... pai cand am fost un o masina inmatriculata pe germania, a urcat-o pe elevator si s-a uitat dupa o serie ceva... si apoi cu capota ridicata a facut actele. de ce sa mi-o puna pe stand? ca nu ii fac itp ca am inteles ca ala il fac cand o sa expire el, adica in septembrie.
Old 04-02-07, 10:46   #9
Psycho
2 Roti

Stage 5

Psycho's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[DACIA]
[Echipa de sprijin]
[2 Roti]

pai schimbi propietarul ... e la fel k aia din germania .. dar numai k fiind inmatriculata in Ro .. sunt doar nishte formalitati ..
Psycho is offline   Reply With Quote
Old 04-02-07, 15:39   #10
PH-04-WPD

Stage 5

aham.. ok merci... dar am auzit k vor astia sa bage taxa si pt. reinmatriculare? adica cand faci actele dupa ce ai cumparat o masina sh tot din ro inmatriculata in ro... voi ce stiti ?
Old 23-02-07, 03:02   #11
florin_cars
Old School Cars

Stage 5

florin_cars's Avatar

Member of:
[FORD]
[Old School Cars]
[BMW]
[MERCEDES]

da..e posibil sa introduca acea taxa..dar u grabeste-te si transcrie-o pe tine, k legea dk se adopta nu intra in vigoare din a doua zi..se va sti din timp..SPERAM sau ne frigem cu totii
florin_cars is offline   Reply With Quote
Old 24-02-07, 22:48   #12
MH-79-TUN

Stage 4

MH-79-TUN's Avatar

Nu s-a bagat nici o taxa cel putin pana acuma,am vandut eu o masina si nu au luat nimic in plus fata de ce era de plata.Cel caruia i-am dat-o e un prieten si de la el stiu.
MH-79-TUN is offline   Reply With Quote
Old 25-02-07, 01:10   #13
florin_cars
Old School Cars

Stage 5

florin_cars's Avatar

Member of:
[FORD]
[Old School Cars]
[BMW]
[MERCEDES]

pai normal k nu s-a bagat..k dk s-ar fi bagat tot statu si-o lua lu MU.IE, k doar nu exista prosti care sa achite acea taxa aberanta...
fiecare merge pe vechile acte..si gata balciu..dk statu' ne fu.te, atunci si noi il fu.tem..asta e...
Old 25-02-07, 17:34   #14
MH-79-TUN

Stage 4

MH-79-TUN's Avatar

Nu e chear asa,daca s-ar baga o taxa am cam ramane cu "marfa in soare"ca si asa e cam greu sa vinzi o masina cel putin cu cat ai bagat in ea.
Cu actele cine iti plateste impozitu'?!,trebuie sa te duci si sa te rogi de ala care a luat masina sa dea banu' si asta in fiecare an daca il mai gasesti sau daca o mai are.
MH-79-TUN is offline   Reply With Quote
Old 26-02-07, 02:11   #15
florin_cars
Old School Cars

Stage 5

florin_cars's Avatar

Member of:
[FORD]
[Old School Cars]
[BMW]
[MERCEDES]

pai ce o fi asa greu sa o declari furata? imediat ce noul proprietar nu "vrea" sa mai fie contactat pt plata impozitului..
dk se va introduce acea taxa, iti spun eu k toti vom umbla cu masini cumparate cu acte de mana, fiecare nou proprietar va plati impozitul vechiului proprietar sau va suferi consecintele prinderii in trafic cu masina furata.
Eu asa voi proceda..si ar fi bine k si altii safaca la fel..am vazut multi dobitoci care se plangeau k nu mai stiu ce sa faca k platesc impozitul pe masina/motocicleta vandute de x ani..
fraieri..suni la politie, declari furata si dupa ceva timp cred k o poti scoate de pe tine de la impozit, inainte se radia..acum nu mai stiu cum se face..sunt alte proceduri, nu se mai radiaza decat dk o exporti sau duci la Remat

cine-i vanzator prost...ramane cu banu' dat la impozit....
cine-i cumparator shmecher risca puscaria k a fost prins cu masina furata
vanzatoru destept declara masina furata imediat cum observa k nu mai primeste banii de la noul proprietar al masinii
cumparatorul destept..tine legatura cu vanzatorul si ii plateste la timp impozitul

asta va fi...dk se va introduce TAXA de Inmatriculare si la tranzactiile cu masinile deja inmatriculate in RO
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -