Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 06-05-10, 18:42   #1
nestea69

Stock

Thumbs down DE ce isi iau ROMANII, mercedes in loc de bentley/maserati/porsche

hello
in romania gindirea generala e ca un mercedes ii 1.5mil euro, si cas cele mai bune/rapide/de lux masini din lume....... un pic incorecta gindirea asta..

de ce vad pe autovit mercedes c class 63 amg cu 80 de mii de euro si chestii de genu ala cind tot pe autovitsunt bentley continental cu 40, flying spur cu 45, ferrari modena cu 60 de mii, porsche 911 cu 30, maserati cu 30de mii ( inmatriculate desigur )

pretul de intretinere la un sclass 63 ii mai mult ca la un ferrari, sau la un porsche, maserati....etc.

de ce isi iau romanii mercedes amg ,cind nu iei nici 10% din respectul/atentia care o primesti intrun supercar. sau performanta..

de exemplu am un prieten care are un cl63 amg si un mustang
cl65 ii can 150 de mii de euro.( o costat atit ca ii una din primele din ro, si pe vremea aia o fost mai scumpe)
oricum,lam condus, si io as da cam 30 de mii de euro pe el. nimic special, nimic...extraordinar.

dupaia am condus mustangul ... cu 11.000 de euro lo luat
si aia da masina, poate ii un ford, poate se strika, da lumea se uita , experienta era mult mai bogata si mai reala.auzeam motorul, se baga in seama. da cl cu geamurile inchise era ... parka cu motoru uprit.

aia ii intrebarea mea. de ce dau romanii 2x mai mult decit pt un bentley de ex. care are de 10x mai mult ca orice mercedes in primu rind. si pe una zice mercedes, pe una zice bentley

ca poate esti tu in s63 ul tau da linga tine parcheaza un mercedes sprinter... amandoua is mercedes

sami dati va rog motive sa iei un mercedes in loc la un bentley de jumate pretu.
**( sa nu ziceti performanta ca un amg nui mai rapid ca un continental)
**( si sa nu dati exemplu ca benz ii mai de lux ca un bentley... ca..lol)
nestea69 is offline   Reply With Quote
Old 07-05-10, 09:46   #2
ZaNe94

Stage 5

Default Re: DE ce isi iau ROMANII, mercedes in loc de bentley/maserati/porsche

poate unii o iau ca e masina nemteasca si arata cel mai bine luxul si grosimea portofelului datorita siglei (mai ales), iar in cei care nu stiu prea multe despre masini cu mercedesul iti faci intrare si arati ca ai bani, masinile astea si-au facut respect in romania, cred ca incepand cu cobrele ce aveau o tabla pe ele ca un tanc si cred ca oricine visa la masini de alea (tata stiu ca avea un coleg de servici prin anii 90 care avea o cobra si zicea ca nu ruginea masina aia deloc, era bestiala, mergea ca noua, si cel omu a mai avut inainte un mercedes mai vechi de prin anii 70, parca, oricum si ala era si mai tare in tabla). la fel unii mai prefera chrysler 300 ca limuzina, mie sincer imi par uratele.

apropo chiar daca nui prea ma dau in vant dupa mercedes-uri unele miar placea (in general in 4 portiere)
ZaNe94 is offline   Reply With Quote
Old 08-05-10, 23:12   #3
fiderzen

Stage 5

fiderzen's Avatar

Member of:
[VW]
[Old School Cars]

..poate ca fiecare isi cumpara ce vrea.
Este o porcarie sa iti iei un bentley sau porsche sau mercedes (etc) doar ca sa fii in trend, sau sa fii "smecheras"...
Fiecare isi ia ce vrea, ce isi permite, si ce crede ca il reprezinta.

Sunt X cazuri in care vezi oameni care au Q7, mercedesuri, bmw si altele, dar ei locuiesc intr`o garsoniera de la periferie :-j
mentalitatea romanului este una proasta...prefera sa aibe o masina smechera si scumpa doar ca sa se faleasca cu ea...
Intreaba-l pe prietenul tau de ce a ales sa dea atatia bani pe amg, si apoi intreaba-l de ce nu a ales un ferrari sau stiu eu ce alt avion din asta ...poate o sa intelegi ce l-a atras sa dea atatia bani pe masina aia.
Old 09-05-10, 00:06   #4
mihai88

Stage 5

mihai88's Avatar

Member of:
[4Tuning International]

in primu rand invata sa scrii cum trebuie

si in al 2-lea rand fiecare cumpara ce vrea si ceea ce ii place
nu stiu unde ai vazut tu ca e mai usor de intretinut un ferrari decat un s classe

in general e vb de gusturi

in fine....ar fi multe de zis da e 1.06 si nu isi are rostu
mihai88 is offline   Reply With Quote
Old 09-05-10, 14:42   #5
bano

Stage 5

bano's Avatar

masinile care au un pret sub piata sigur sunt dubioase, nu te ai intrebat bentley cu 40 si ferrai 60 hmm , astea bat repede la ochii. masini de dorobanti
bano is offline   Reply With Quote
Old 09-05-10, 14:59   #6
Bogdan_mb

Stage 5

Bogdan_mb's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

Nestea, ai avut vreo experienta neplacuta cu vreun CITARO si iti versi frustrarea aici ?
Bogdan_mb is offline   Reply With Quote
Old 10-05-10, 23:10   #7
PORSCHE Lover

Stage 2

Quote:
Originally Posted by mihai88 View Post
in primu rand invata sa scrii cum trebuie

si in al 2-lea rand fiecare cumpara ce vrea si ceea ce ii place
nu stiu unde ai vazut tu ca e mai usor de intretinut un ferrari decat un s classe

in general e vb de gusturi

in fine....ar fi multe de zis da e 1.06 si nu isi are rostu

te-am, intrebat cumva de lectii de gramatica?
Invata sa citesti,ca nu prea ai inteles nimic din ce am zis.
PORSCHE Lover is offline   Reply With Quote
Old 11-05-10, 17:32   #8
JunKer_hP
Old School Cars

Stage 5

JunKer_hP's Avatar

Member of:
[VW]
[2 Roti]
[Old School Cars]

Quote:
Originally Posted by fiderzen View Post
..poate ca fiecare isi cumpara ce vrea.
Este o porcarie sa iti iei un bentley sau porsche sau mercedes (etc) doar ca sa fii in trend, sau sa fii "smecheras"...
Fiecare isi ia ce vrea, ce isi permite, si ce crede ca il reprezinta.

Sunt X cazuri in care vezi oameni care au Q7, mercedesuri, bmw si altele, dar ei locuiesc intr`o garsoniera de la periferie :-j
mentalitatea romanului este una proasta
...prefera sa aibe o masina smechera si scumpa doar ca sa se faleasca cu ea...
Intreaba-l pe prietenul tau de ce a ales sa dea atatia bani pe amg, si apoi intreaba-l de ce nu a ales un ferrari sau stiu eu ce alt avion din asta ...poate o sa intelegi ce l-a atras sa dea atatia bani pe masina aia.

Nu e neaparat mentalitatea romanului , am fost in Italia , am cunoscut multi italieni care stau in chirie si au masini de peste 30.000 euro , sunt foarte multi si ei au zis ca prefera sa-si traiasca viata dar e o diferenta de ex. o familie de acolo sot si sotie , castiga in jur de 4-5000 euro pe luna depinde de meserie si vreo 5-6-700 euro pe chirie nu li se pare mult si prefera sa steie in chirie sau sa se imprumute de la banca si sa-si iei o casa/apartament , putini au rabdare sa-si stranga banii din salar pana sa cumpere o casa , asa e mentalitatea la majoritatea acolo
Old 11-05-10, 19:36   #9
ZaNe94

Stage 5

asta e si la americani.
ZaNe94 is offline   Reply With Quote
Old 11-05-10, 20:15   #10
dreaq

Stage 5

dreaq's Avatar

Cum sa compari mertz cu porsche? Sunt 2 lucruri total diferite . Una pune accent pe lux ,imagine,confort iar cealalta pe sportivitate. Ca fiecare au modele ce se intersecteaza asta face parte din economia de piata. Ca idee ,bentley a deschis prima reprezentanta la noi in septembrie 2008. Spune-mi cine cumpara o masina de zeci,sute de mii de euro doar din pozele de pe google , fara s-o vada live sau s-o testeze?
Old 13-05-10, 19:24   #11
turbojack

Stage 5

turbojack's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]

Cine are banii aia,poate merge oriunde sa o vada.
turbojack is offline   Reply With Quote
Old 07-02-12, 23:01   #12
andrey_clk

Stage 2

andrey_clk's Avatar

de ce isi iau un mercedes?!..parerea mea ca mercedes totusi in comparatie cu bentley si alte supercar au o experienta proprie ca brand...aceste supercar in ultimii ani s-au salvat datorita nemtilor ex(bentley e sub conducerea volkswagen facut pe platforma de la phaeton....rolls royce e facut de bmw)is doua firme celebre care ar fi fost in faliment daca nu erau preluate de ei...mercedes au o experienta de 125 de ani in care au demonstrat foarte multe in lumea automobilelor....e marca cea mai compacta incepand de la A class pana la S class,plus camioane,tir etc!!!si daca vrei un test comparativ cauta pe youtube emisiunea top gear cu un test intre rolls royce phantom si s-class 65 amg...mercedes e un exemplu pt multi!!!asa gandesc eu...salutare!!!
andrey_clk is offline   Reply With Quote
Old 07-02-12, 23:31   #13
cangri
Opel Driver

Stage 5

cangri's Avatar

Member of:
[Opel]

@nestea69 certat mai esti cu Limba Romana.
Probabil si de aici ura ca lumea are bani, dar i-si ia Mercedes si nu Bentley.
cangri is offline   Reply With Quote
Old 08-02-12, 07:34   #14
maverick1508

Stage 5

Member of:
[Fiat]
[RENAULT]
[2 Roti]
[SEAT]

@nestea: Stii cum e cu ghicitul gandurilor femeii ? Eh, asa si aici. Problema rezolvata. Next?!
In alta ordine de idei, ai prea mult timp liber! Oi fi eu mai nebun sau din contra, dar nu vad rostul sa te gandesti la ce face un necunoscut (romanul), atata timp cat n-ai nici o treaba cu el si nici n-ai avut vreodata. Sunt pasaricile lui, banii lui, capra lui, treaba lui. Fiecare din noi avem probleme (mai multe sau mai putine) si in loc sa ne gandim cum sa le rezolvam, noi ne pierdem timpul cu tot felul de treburi inutile...

Last edited by maverick1508; 08-02-12 at 07:37.
maverick1508 is offline   Reply With Quote
Old 08-02-12, 20:02   #15
adrianpaul

Stage 4

In acest topic nu s-a mai scris de 2ani.

dar, trebuia sa se trezeasca cineva dupa atata timp, care sa raspunda la intrebare
adrianpaul is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -