Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 03-02-08, 15:21   #1
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
Default Ce-ar urma daca s-ar elimina taxa pentru prima inmatriculare?

Se discuta in toate mediile despre binecunoscuta taxa de inmatriculare si majoritatea suntem de parere ca aceasta ar trebui eliminata de tot.
Cei care si-au luat masini in 2007 si doresc restituirea banilor platiti, cei care au o masina adusa pe care inca nu au inmatriculat-o asteptand sa vada ce se intampla, sau cei care au in plan sa-si cumpere o masina sunt impotriva acestei taxe si doresc renuntarea la ea.
Unii dintre ei nici n-au inteles macar ca scopul taxei a fost unul cat se poate de simplu - si anume aducerea de bani la buget... nu pentru mediu, nu ca sa-si vanda Citroenurile lui Tariceanu... sau sa vanda Loganul... Dar trec peste asta, ca e mai putin important...

Deasemenea, si pe plan politic se "tipa" impotriva taxei. Si nu-i de mirare, avand in vedere ca urmeaza alegeri si da bine sa fii alaturi de popor! Si probabil asta este ceea ce va duce la eliminarea taxei la prima inmatriculare.
Se va elimina si toata lumea va fi bucuroasa ca a sistemul a fost "invins"...

DAR sa nu uitam ca de fiecare data cand se scoate/reduce o taxa aceasta este inlocuita cu altceva pentru a umple golul...
Si sunt putini care discuta despre ce ar putea "inlocui" aceasta taxa... lucru care se va intampla mai mult ca sigur dupa alegeri.

Asa ca hai sa ne punem imaginatia la contributie si sa ne gandim la ce ar putea urma... si cat de digerabile vor fi noile solutii in urma eliminarii taxei... si daca nu cumva n-ar fi mai bine sa se ceara reducerea taxei la valori suportabile si nu eliminarea totala a ei.

Variante care imi vin mie in minte:
- or sa creasca impozitul anual pe masini (deci se va plati pentru orice masinia... si nu va mai putea fi considerata discriminare)
- ar putea introduce o taxa ecologica anuala... undeva de cateva zeci-sute de euro (adica in loc de platit de exemplu un 500-1000 de euro la prima inmatriculare se va plati la orice masina aflata in circulatie in fiecare an 100-200 sau mai mult de euro... )
- ar putea introduce o taxa in pretul benzinei, pentru a se pastra principiul "poluatorul plateste", si evident pretul benzinei se va majora

Deci, ce credeti ca s-ar mai putea introduce?
si ar fi mai dorite acele variante decat taxa actuala (la aceleasi valori, sau mult redusa)?
RoSonic is offline   Reply With Quote
Old 03-02-08, 15:26   #2
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
Default Re: Ce-ar urma daca s-ar elimina taxa pentru prima inmatriculare?

ps: rog sa fiti la subiect, sau sa nu postati!!!
legat de taxa in sine se discuta si s-a discutat pe alte threaduri.
Asa ca incercati sa fiti cat mai la subiect: "Ce ar putea urma?"! Si nu "ce este?"/"de ce este"/"ii injur pentru ca este"/etc.
Old 03-02-08, 15:41   #3
brownshark

Stage 5

singura taxa REALA e cea care ar fii introdusa in pretul carburantului. nu poti sa pui aceeasi taxa pt un pasionat de masini mai vechi care are una de 3000 si merge cu ea decit vara si cind are chef (max 3 luni pe an) si un utilizator zilnic de masina de 3000...plus ca legea privind masinile clasice in romania nu e la fel cu cea din EU...
brownshark is offline   Reply With Quote
Old 03-02-08, 16:16   #4
FIGHET

Stage 5

FIGHET's Avatar

Member of:
[Opel]

la noi in tara ca la nimeni
taxe peste taxe si tot felul de taxe
cred ca daca se elimina taxa auto apare la putin timp o alta taxa care nu mai are treaba cu UE si atunci va trebui sa suportam tot este foarte greu sa te pui cu statul roman care este bandit si rau
Old 04-02-08, 20:53   #5
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

Nu poti obliga o masina aflata in circulatie sa plateasca aceleasi taxe cu una care va fi inscrisa. Ma rog, nu poti obliga masinile sa plateasca orice, in general, ca n-au bani si nici servici

Ce sa se intample... vor fi mai multe masini in Romania iar moralul populatiei va creste simtitor
ionut_cluj is offline   Reply With Quote
Old 05-02-08, 17:19   #6
SDrg

Stage 2

mai baieti, va credeam oameni seriosi, in ultima perioada am inceput sa-mi schimb impresia ...ce naiba mai, nu gasiti modalitati prin care puteti fi excrocati de stat? Pai sa va spun eu:
- rovignieta OBLIGAORIE anuala
- asigurari mai mari
- amenzi mai mari, date pentru absolut orice...cineva zicea ca se propune o lege de genul urmator: daca ocupi locul de parcare cuiva (loc platit la ADP) si ala te reclama la politie, te alegi cu dosar penal . daca o lasi in strada, te captusesti cu amenda. va recomand sa le luatzi in casa, cum voi face si eu cu a mea, pentru ca parcari nu o sa se faca.
Eu m-as intreba (ca tot vin alegerile si banii tot o sa-i dam dam), ce se va face cu banii in folosul nostru, ca obiective putem gasi multe: parcari, drumuri, iluminat si multe altele ce nu tin neaparat de domeniul auto, ci de un standard de viata (ca tot ne vrem europeni). Ce se va face? NIMIC, pentru ca acceptam sa-si bata toti joc de noi, ne meritam soarta de sclavi care doar comenteaza pe forumuri, vorba aia vom fi shi fu*uti si cu banii luatzi. Bafta maxima!
Old 05-02-08, 18:04   #7
FIGHET

Stage 5

FIGHET's Avatar

Member of:
[Opel]

Quote:
Originally Posted by SDrg View Post
mai baieti, va credeam oameni seriosi, in ultima perioada am inceput sa-mi schimb impresia ...ce naiba mai, nu gasiti modalitati prin care puteti fi excrocati de stat? Pai sa va spun eu:
- rovignieta OBLIGAORIE anuala
- asigurari mai mari
- amenzi mai mari, date pentru absolut orice...cineva zicea ca se propune o lege de genul urmator: daca ocupi locul de parcare cuiva (loc platit la ADP) si ala te reclama la politie, te alegi cu dosar penal . daca o lasi in strada, te captusesti cu amenda. va recomand sa le luatzi in casa, cum voi face si eu cu a mea, pentru ca parcari nu o sa se faca.
Eu m-as intreba (ca tot vin alegerile si banii tot o sa-i dam dam), ce se va face cu banii in folosul nostru, ca obiective putem gasi multe: parcari, drumuri, iluminat si multe altele ce nu tin neaparat de domeniul auto, ci de un standard de viata (ca tot ne vrem europeni). Ce se va face? NIMIC, pentru ca acceptam sa-si bata toti joc de noi, ne meritam soarta de sclavi care doar comenteaza pe forumuri, vorba aia vom fi shi fu*uti si cu banii luatzi. Bafta maxima!
asta se intampla de cind lumea
FIGHET is offline   Reply With Quote
Old 05-02-08, 21:42   #8
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

tin sa va reamintesc ca suntem SINGURA tara din europa care plateste si Vigneta si taxa de autostrada.
Old 07-02-08, 01:05   #9
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

Unde platesti tu taxa de autostrada?
Old 07-02-08, 12:28   #10
ionut_cluj

Stage 5

ionut_cluj's Avatar

pe autostrada asta a soarelui cica. n-am circulat inca pe ea, da` vazusem la stiri ca cica se plateste taxa.
Old 07-02-08, 16:21   #11
Sindrom

Stage 5

Sindrom's Avatar

Member of:
[PEUGEOT]
[FORD]

asta nu e nici terminata de unde draq sa plateasca taxa....hai ca am ras juma de ora....

referitor la topic(inca rad cu taxa de autostrada): ar fi o idee sa fie introdusa in impozit...sa o platesti macar pe 2 semestre si SA O MICSOREZE pentru masinile euro 1 si non euro

De ce sa-ti iei audi????? Cand exista ALFA ROMEO
si pentru ca n-am avut bani nici de audi nici de Alfa Romeo, mi-am luat Peugeot.
Sindrom is offline   Reply With Quote
Old 08-02-08, 00:09   #12
Cosmin255

Stage 5

Cosmin255's Avatar

Member of:
[Moderators]
[AUDI]

Quote:
Originally Posted by brownshark View Post
singura taxa REALA e cea care ar fii introdusa in pretul carburantului. nu poti sa pui aceeasi taxa pt un pasionat de masini mai vechi care are una de 3000 si merge cu ea decit vara si cind are chef (max 3 luni pe an) si un utilizator zilnic de masina de 3000...plus ca legea privind masinile clasice in romania nu e la fel cu cea din EU...
Foarte corect , sunt de acord cu tine
Cosmin255 is offline   Reply With Quote
Old 09-02-08, 23:09   #13
D.K.Smoke

Stage 5

D.K.Smoke's Avatar

Quote:
Originally Posted by ionut_cluj View Post
tin sa va reamintesc ca suntem SINGURA tara din europa care plateste si Vigneta si taxa de autostrada.
Nu cumva ai vrut sa zici taxa de drum ??? Poi fratilor si daca se scoate TAXA astia o sa ne rupa cu altceva pentru ca , asa e ROMANIA ... taxe peste taxe. O sa fie asigurarile mult mai mari , taxa de drum la fel si asa mai departe. Nu stiu ce sa zic dar macar sa ne recuperam macar o parte din banii pe care i-am dat pe inmatriculare.
D.K.Smoke is offline   Reply With Quote
Old 11-02-08, 11:50   #14
ERY

Stage 5

ERY's Avatar

Member of:
[Observator 4tuning]
[PARTICIPANT CURSE]
[Hyundai]
[AUDI]

DAca se scoate taxa oricum scumpesc "nemtii" masinile...asa ca..
ERY is offline   Reply With Quote
Old 15-02-08, 16:09   #15
Nautilus

Stage 5

1. Taxa inclusa in pretul carburantului exista deja
2. Taxa prin plata rovinietei exista deja
3. Impozitele anuale vor creste treptat in viitor, cu sau fara taxa de prima inmatriculare
4. Amenzile rutiere sunt legate de valoarea unui punct amenda definit ca 10% din salariul minim pe economie... deci nu vor sta unde sunt
5. Taxa de prima inmatriculare nu a fost conceputa pentru a aduce bani la buget, deoarece a adus putini bani, si era logic sa fie asa, fiind prohibitiva. O taxa mai suportabila ar fi adus mai multi bani, fiindca ar fi permis mai multe inmatriculari

Este un pic evident pentru cine are urechi de auzit ca regulile in aparenta absurde la inmatricularea vehiculelor din Europa (maxim 8 ani, Euro 3 etc) care erau in vigoare pana la adoptarea taxei nu aveau natura fiscala si nu aduceau in mod direct bani la buget. Poate indirect, fortand publicul sa cumpere un vehicul de la un dealer, platind TVA si accize.

Motivatiile care stau in spatele unor asemenea restrictii nu sunt in mod direct de natura financiara, ci mai degraba sociala. Exista un interes de natura sociala ca automobilismul sa fie pus la colt, si asta se vede nu numai datorita taxelor si impozitelor: procedurile birocratice sunt excesiv de complicate si te obliga sa lipsesti de la serviciu pentru a le indeplini (autentificare RAR, coada la Udriste etc), se adopta legi impotriva curselor de strada, omologarea unor modificari, atunci cand iti fac favoarea de a o face, iti scoate peri albi, pana si presa auto si-a schimbat orientarea cu 180 de grade, e de ajuns sa deschizi o revista din 1997 si una din 2007 ca sa vezi diferenta de idei. Nu mai vorbim de ziaristii de trei parale care fac albie de porci orice are legatura cu noi, nici de populatia civila care ii citeste si se comporta cum stim

Singura categorie de masuri pe care derbedeul de Tariceanu o poate lua fara a afecta viata economica (scumpirea produselor ca urmare a cresterii costurilor de transport) este accea a sicanelor: inasprirea controalelor RAR si ITP pana cand si masinile noi-noute le pica, radare peste tot, asmutirea latrailor din presa, controale politienesti fara sau cu motiv, distrugerea brumei de locuri de parcare pe care unii primari le-au incropit, perturbarea aprovizionarii cu piese de schimb, complicarea procedurilor birocratice de inmatriculare etc. Si cel mai probabil asta va face, daca are ambitie, iar daca n-o face el o va face succesorul lui, fie el PNList, PDist, PSDist sau orice altceva, fiindca interesele de natura sociala nu tin seama de partide.

~Nautilus
Nautilus is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -