Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 27-02-04, 20:32   #1
mad_oviddiu

Stage 4

mad_oviddiu's Avatar

Default navigatie GPS pt Europa centrala si de V in special ROMANIA

aveti idee daca s-au facut ceva miscari in acest sens la noi in tara..........

la mine la masina, desi am ultima \"fitza\" de sistem de navigare imi apare k sunt pe camp la 1800KM de granita cu austria

nu imi arata nimik mai mult..........!!!!!!
sa fie de vina softul de p CD-ul de la navi (masina e cumparata din germania). ma gandesc k poate nemtii nu au pus romania pe hartile de la ei din tara.......................
de unde pot sa fac rost de CD-ul complet de navi???????????? se potriveste de la BMW , Mercedes si Porsche CAYENNE. (asa am auzit)
mad_oviddiu is offline   Reply With Quote
Old 27-02-04, 20:43   #2
Anonymous

Stage 5

Pai navi ala al tau are dreptate..ca Romania e c-am pe camp...in comparatie cu occidentul....
Anonymous is offline   Reply With Quote
Old 27-02-04, 21:05   #3
xbogdanel

Stage 3

Romania chiar e pe camp...si din pacate acel camp aluneca in Marea Neagra...Parerea mea e k nu prea curand o sa apara punctul ala roshu pe GPS
xbogdanel is offline   Reply With Quote
Old 27-02-04, 21:08   #4
imarius

Stage 2

imarius's Avatar

Am auzit anumite noutati in aceasta privinta si anume : in decursul anului curent se vor face miscari in aceasta privinta ,iar tariful lunar pentru acest serviciu va fi in jur de 30-40 EURO.Si eu sper sa se faca ceva ...
imarius is offline   Reply With Quote
Old 27-02-04, 22:36   #5
mad_oviddiu

Stage 4

mad_oviddiu's Avatar

Quote:
Originally Posted by \"imarius\"
Am auzit anumite noutati in aceasta privinta si anume : in decursul anului curent se vor face miscari in aceasta privinta ,iar tariful lunar pentru acest serviciu va fi in jur de 30-40 EURO.Si eu sper sa se faca ceva ...

k .....sunt de acord cu tine in mare masura.......................
eu unul as da 40 euro k sa imi mearga GPS-ul dar marea problema este k \"ei\" (care ei?) nu vor avea cum sa contorizeze cine a dat banu si cine nu.............
mai mult ........sistemele de GPS ale fiecarei masini corespund unui anume satelit cu care lucreaza individual........
deci nu vad cum s-ar putea face acest servicu contra-cost.....................
intr-adevar se poate taxa cu 30-40 EURO pt. dispozitive GSM , sau PDA-uri etc.etc.......... dar nu cred k la maini se va face asa ceva
in fond , in momentul de fata mie (tuturor) imi trebuie doar CD-ul cu harta pt k mie imi arata satelitu coordonatele geografice si directia masinii (daca ma intoc la 90 de grade se intoarce si sageata ) ceea ce imi demonstreaza k computeru meu de bord se conecteaza in satelit................

noi sa fim santosi k pana o sa mearga GPS-ul in romania mai avem de umblat cu \"Pagini Aurii\" in torpedo.
mad_oviddiu is offline   Reply With Quote
Old 28-02-04, 09:26   #6
xbogdanel

Stage 3

e poate face taxarea si prin satelit,k sa zic asa....de ce?pai cum se taxazeaza si internetul prin satelit...totul se refera la transimia de date,care poate fi contorizata...

logic...va fi nevoie de existenta unui operator de GPS in romania....am o intrebare: GPS transmite in vreun fel vreo data catre satelit?sau doar primeste date?
cred k in cazul dak doar primeste intr-adevar nu se poate face taxarea...
Old 28-02-04, 11:14   #7
Anonymous

Stage 5

Quote:
Originally Posted by \"xbogdanel\"
e poate face taxarea si prin satelit,k sa zic asa....de ce?pai cum se taxazeaza si internetul prin satelit...totul se refera la transimia de date,care poate fi contorizata...

logic...va fi nevoie de existenta unui operator de GPS in romania....am o intrebare: GPS transmite in vreun fel vreo data catre satelit?sau doar primeste date?
cred k in cazul dak doar primeste intr-adevar nu se poate face taxarea...
om trai si om vedea.............
GPS-ul functioneaza pe baza comunicarii permanente intre masina si satelit.............
astfel exista tot timpul un schimb permanent de informatii........................
Attached Files
File Type: rar schema.rar (0, 13 views)
Old 29-02-04, 00:04   #8
xbogdanel

Stage 3

da...inseamna k mere treaba cu taxarea......
Old 29-02-04, 11:38   #9
Hondarul
Super Moderator

Stage 5

Hondarul's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4 Speed Squad]

Ce masina ai Ovidiu ?????
Hondarul is offline   Reply With Quote
Old 29-02-04, 17:49   #10
Anonymous

Stage 5

mah , eu am un speedster din 2002 ...........
pe talonul din romania scrie clar 141 CP 2.5 l

eu am cumparat-o ca fiind motor de 2.2l cu 144 CP

acuma ................. 3 cai in plus sau minus nu mai conteaza dar sunt curios care dintre ele este pt ca exista ambele variante de motorizare
- Copyright 2026 4Tuning -