Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 10-07-11, 16:20   #1
maryus25

Stage 2

Default Ce preferati? Service sau ...

Salut, am ales sa deschid acest topic pentru a afla parerile voastra despre alegerile pe care le faceti atunci cand vreti sa schimbati, sa modificati ceva la masina voastra.

In general ce preferati sa faceti de exemplu schimbul de ulei, sau alte consumabile la un service, va descurcati si singuri sau apelati la persoane particulare?

Ma confrunt cu aceasta dilema de ceva vreme, va confera mai multa siguranta cei de la service sau nu puneti un accent mare pe acest lucru?
maryus25 is offline   Reply With Quote
Old 10-07-11, 16:24   #2
BULLDOG

Stage 5

BULLDOG's Avatar

Member of:
[VW]
[Old School Cars]
Default Re: Ce preferati? Service sau ...

Eu personal tot am facut singur, dar la o masina noua nu m-as baga eu la mesterit. Consumabile iarasi, se pot face acasa, depinde si de masina aici. Ai putea avea nevoie de SDV-uri speciale.
BULLDOG is offline   Reply With Quote
Old 10-07-11, 16:30   #3
maryus25

Stage 2

da corect, eu mi-am schimbat singur placutele de frana acum cateva saptamani si imi trebuia un imbus special (noroc ca am gasit destul de repede).

Acum cateva luni am avut o problema cu pompa servo (opel astra H), s-a dus, am fost cu ea la service au urcat-o pe tester sa vada sigur de unde este buba si cand mi-au zis cat ma costa o pompa noua am ramas mut, imi spuneau ceva de 4000 de lei ... si nu am cumparat-o, am mers la un dealer care dezmembra masini aduse din Anglia si am cumparat de la el o pompa de la un opel din anglia mai nou ca al meu cu 1 an si i-am dat 150 de euro pe ea,i-am inlocuit cablul care facea legatura cu calculatorul pentru ca il avea mai mic decat al meu si acum merge super bine.
Old 10-07-11, 17:16   #4
lord_wader

Stage 5

lord_wader's Avatar

Varianta "sau" e de preferat atunci cand stii ce faci si nu ai masina noua in garantie. Placutele de frana, ferodouri, cablu frana de mana, chiar si discuri de frana, ulei , filtre, becuri, antigel, etc toate se pot schimba "sau" daca stii cum fara sa strici nimic. Sunt care isi repara sau schimba singuri si distributia, pompa de injectie, injectoare, capete de bara, etrieri dar deja e nevoie de ceva cunostinte mecanice. Si mai sunt si meseriasii, unii si aici pe forum, care isi demonteaza singuri masina si o fac la loc.
lord_wader is offline   Reply With Quote
Old 11-07-11, 15:39   #5
maryus25

Stage 2

Quote:
Originally Posted by lord_wader View Post
Varianta "sau" e de preferat atunci cand stii ce faci si nu ai masina noua in garantie. Placutele de frana, ferodouri, cablu frana de mana, chiar si discuri de frana, ulei , filtre, becuri, antigel, etc toate se pot schimba "sau" daca stii cum fara sa strici nimic. Sunt care isi repara sau schimba singuri si distributia, pompa de injectie, injectoare, capete de bara, etrieri dar deja e nevoie de ceva cunostinte mecanice. Si mai sunt si meseriasii, unii si aici pe forum, care isi demonteaza singuri masina si o fac la loc.
multi dintre cei cu care am vorbit au zis ca nu risca sa se arda pe mana lor asa ca prefera sa apeleze la cei autorizati pentru ca se simt mai in siguranta...
- Copyright 2026 4Tuning -