| Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente |
11-06-13, 02:29
|
|
Stage 3
|
Restaurare Alfasud Sprint 1.7 1979
De curand , mai precis acum aproape un an am achizitionat cu ultimii bani inainte sa dau faliment o masina.Am petrecut ultimele zile ale contractului de inchiriere cautand pe aces site un lighean corespunzator la maxim 1000 de euro.
Fiind foarte mare fan al Alfa Romeo am zarit un Alfasud minunat la 700 de euroi.
3 zile pana eliberez apartamentul , aveam de mutat mobila , tzoale , oale , strachini si izmene dar eu imi pierdeam vremea in sedinte cu diversi cunoscatori incercand sa aflam ce are minunatia aia de masina de e 700 si in Germania e 7000.
2 zile pana la eliberat , imi fac curaj si il sun pe proprietar , imi zice ca masina e inca valabila ...... 25 milioane ultimul pret ...... fara itp .....
1 zi pana la eliberat stateam cu morcovu in cur ca o sa taie Enelu curentu inainte sa plec (magarii manarisera factura cu vreo 100 de euro si aveau pretentia sa o platesc) , imi mut posesiile lumesti in viitoarea locatie de domiciliu (unde au ramas si acum desii eu stau in alta parte) si imi cumpar o frumusete de bilet de autocar spre Constanta de unde intelesesem ca e masina.
Aterizez in autogara Constanta si evit cetatenii care vindeau bucati de gresie in huse si fraiereau turisti ca defapt e un Iphone acolo , ma asez la Kauflandul din zona si incep sa ingerez o portie de mici.
Stiind ca am dupa un drum de 900 de km si ca o sa termin pe la 16:00 mi-am gasit un loc de cazare si tot incerc disperat sa dau de proprietar.
Intr-un final dau de el ma intreaba unde sunt si eu ii spun ca la Hotel x langa faleza , atunci s-a aprins un beculet in capu nostru , o mare problema al 4tuning este ca in anunturi se specifica doar judetul , nu si localitatea.
Si in cazul meu Constanta judetul nu batea cu Cernavoda orasul.
A doua zi m-am intors in celebra autogara si m-am suit intr-un maxi taxi al carui sofer tot repeta pe un ton aproape teatral : ”Cernaaaavooda , Medgidiia , Cernaaavoda”.
Trecem peste momentul vanzarii despre care vreau sa spun ca s-a facut in conditii civilizate , mi s-a spus tot ce era in neregula mecanic si estetic , am acceptat si s-a finalizat.
|
|
|
11-06-13, 05:36
|
|
 Stage 5
|
Re: Restaurare Alfasud Sprint 1.7 1979
Frumoasa povestea  .
Sa ai parte de masina si bafta cu ceea ce ti-ai propus pentru ea.
E o masina frumoasa, cred ca e prima pe care o vad.
11-06-13, 06:13
|
|
 Stage 5
|
Arata fain, greu o sa fie tocmai pt ca sunt rare, atat masinile cat si piesele. Nu stiu in ce masura se potrivesc de la succesoarea 33 elemente de mecanica.
Dar cum pana mea sa tai tara in 2 fara sa fi vb cu proprietarul ce si cum?!? Sunt localitati cu denumiri identice la distante mari, astea sunt chestii elementare...
|
|
|
11-06-13, 07:28
|
|
Stage 3
|
O sa continui in seara asta ca s-au intamplat multe intr-un an
|
|
|
11-06-13, 07:29
|
|
Stage 3
|
Aia e , sti cum e , intrebi de ulei de cauciucuri , de frane da uiti sa il intrebi daca sigur e de acolo , oricum mai am de scris
|
|
|
11-06-13, 09:15
|
|
 Stage 5
|
E frumoasa masina inclusiv culoarea. Daca acoperi farurile si emblema juri ca e un Scirocco cam din aceeasi perioada 
Sa o stapanesti sanatos!
|
|
|
11-06-13, 09:43
|
|
 Stage 5
Member of: [RENAULT] [Old School Cars] [4Rally]
|
Frumoasa, multa bafta cu ea pe viitor. Si eu am vrut sa iau una in 2007 (rosie) dar pana la urma am luat un R5 Alpine. Spune-ne cum merge, ce e bun si ce e rau.
PS. Cred ca ai putea sa muti topicul la "old school"
|
11-06-13, 22:33
|
|
Stage 3
|
Diverse
Dupa ce am adus-o la garaj am dezmembrat-o si dai cauta solutii tehnice.
Am incercat sa repar franele care intamplator se aflau pe cutia de viteze , cu tot cu frana de mana , si dupa ce am rupt niste discuri in mers si am ramas fara frane complet am renuntat , apropo daca cineva vrea discuri noi de alfasud le dau la 100 de lei perechea de fata absolut noi in cutie , au fost 210 , caci dupa experienta cu discurile originale nu le-am mai montat si am schimbat puntea , cutia , planetare etc de pe alfa 33.
Caroseria a stat la tinichigiu 2 luni si am schimbat ambele praguri care ruginisera de la pragurile ”tuning” de fibra lipite cu spuma si mici ajustari .Masina a fost in acelasi timp foarte bine protejata cu vaselina , si dezastruos umpluta in niste locuri cu spuma , dar in afara de o balama rupta care am cumparat-o din dezmembrari si de praguri masina a fost lipsita de rugina majora.
Motorul a fost reconstruit aproape complet , nu am schimbat pistoanele si arborele cotit pentru ca erau in stare foarte buna , doar segmentii .In rest set complet de garnituri , arbore cu came , chiuloase reconstruite , totul spalat , semeringuri ....
Am avut noroc pentru ca motorul nu este cel original de 1.3 ci unul de 1.7 de pe ultima serie de 33 din 1991 , identic dar mai fiabil si foarte important merge pe benzina fara plumb.Este inclusiv trecut in carte.
Franele sunt acum destul de puternice , am gasit pe un forum alfa din strainatate o solutie tehnica destul de buna , pe butucul de 33 se potrivesc printre altele etreierii de Opel Calibra V6 cu discurile de 284x22 mm de alfa.
Si vopseaua este recent (02.06) facuta , culoarea este de BMW si arata foarte bine fiind si metalizata.
Acum incerc sa mai strang niste bani ca sa fac interiorul si ce mai trebuie cumparat mecanic.
Nu am detaliat aici dar am schimbat cu piese noi absolut tot ce am putut , de la esapament cap coada , bucsi , rulmenti , furtune , amortizoare ... , masina o sa fie cam 85% noua.Am avut noroc in ultimele 12 luni ca nu am avut cheltuieli mari si ce banuti ramaneau plecau in lighean.
|
|
|
11-06-13, 23:17
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Alex_91
O sa continui in seara asta ca s-au intamplat multe intr-un an
|
am avut asa ceva prin 1999 era rosie motor 1.6 mare grija cu lonjeroanele ca e foarte fragila la capitolul asta...de fapt e mult spus lonjeroane,sunt niste table ambutisate,,,,daca pui un motor mai greu in timp s-ar putea sa ingenuncheze ....problema mare la bucsile pe spate...nu am reusit sa le gasesc pe nicaieri....franele destul de slabe...articulatia la fel.
Pt anii aia era o masina fitoasa...dar ca orice alfa nu este deloc fiabila.
Mult succes in continuare.
|
12-06-13, 00:07
|
|
Stage 3
|
De 1.6? era boxer? stiam de 1.5 si apoi 1.7 fara 1.6 , nu neg ca exista doar sunt curios .
E destul de fragila caroseria , pai daca are 890 de kg toata iti dai seama ce tabla subtire are.Ma uitam la punti cand le reconditionam , aveam senzatia ca sunt de jucarie cat de subtiri erau , dar am pus punti de pe diesel care teoretic ar fi mai rezistente , motorul fiind mult mai greu , hai sa zicem ca am facut o mica imbunatatire ca am mutat bateria in porbagaj .
Motorul de 1.7 care il am eu a fost pus de fabrica dar in anii 80 , caroseria fiind identica si din ce am scarmat e diferenta de vreo 10-15 kg intre 1.3 si 1.7 , franele oricum le am noi si pe roata , problema este la frana spate ca nu am definitivat ce etrieri pun ca sa mut frana de mana , ori de 75 ori de 33 16v
|
|
|
12-06-13, 10:55
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by Alex_91
De 1.6? era boxer? stiam de 1.5 si apoi 1.7 fara 1.6 , nu neg ca exista doar sunt curios .
E destul de fragila caroseria , pai daca are 890 de kg toata iti dai seama ce tabla subtire are.Ma uitam la punti cand le reconditionam , aveam senzatia ca sunt de jucarie cat de subtiri erau , dar am pus punti de pe diesel care teoretic ar fi mai rezistente , motorul fiind mult mai greu , hai sa zicem ca am facut o mica imbunatatire ca am mutat bateria in porbagaj .
Motorul de 1.7 care il am eu a fost pus de fabrica dar in anii 80 , caroseria fiind identica si din ce am scarmat e diferenta de vreo 10-15 kg intre 1.3 si 1.7 , franele oricum le am noi si pe roata , problema este la frana spate ca nu am definitivat ce etrieri pun ca sa mut frana de mana , ori de 75 ori de 33 16v
|
da de 1.5 era motorul..am gresit eu....incearca pe cat posibil sa usurezi fata....
|
|
|
|
|