Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 22-03-05, 00:47   #1
SpeedeR

Stage 5

SpeedeR's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]
Default Masini mai proaste pt Europa de Est!?

Masini facute special pt Europa de Est, care ajung implicit si in RO,de catre anumiti producatori auto!?!?! se pare k da...

de ce unele modele sunt mai ieftine ( si cu multe multeee probleme,adik mai proaste) decat cele la oferta pt Vestul Europei, care sunt mai scumpe dar mai calitative!!??! o fi pt ca producatorul foloseste unele materiale de proasta calitate , omite niste dotari standard/optionale,etc ?! Stim ca se fabrica masini special pentru europa de est, dar chiar suntem atat de prosti incat sa stim asta si tot sa le cumparam masinile lor?!

as da ca exemplu problemele ce le au masinile Peugeot....

un prieten care lucreaza la un importator mia zis k masinile pt noi se fac cu alte materiale, mai slabe dpdv al calitatii decat acelea folostie pt cele ce se vand in vest... doar k sa fie aici mai ieftine... nu e bataie de joc asta?!

stiti voi mai multe? ati auzit de asa ceva?!

SpeedeR is offline   Reply With Quote
Old 22-03-05, 00:58   #2
SpeedeR

Stage 5

SpeedeR's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

am uitat sa zic...

cati dintre voi au avut probleme la masina desi masina era nou noutza ( sub 15.000 km sa zicem ) ?!

stiti care dintre producatorii auto produce masini special pt Europa de Est si care nu?!
SpeedeR is offline   Reply With Quote
Old 22-03-05, 09:15   #3
ffocus

Stage 5

ffocus's Avatar

eu nu cred ca este posibil asa ceva...cel putin la ford am vorbit cu cineva care mi-a spus ca in linia de fabricatie nu se stie unde se va duce aceea masina...germania...romania

cred ca sunt alti factori care determina o uzura mai accentuata a masinilor in romania....gropile...poluarea din aer...calitatea combustibilului...semafoare din metru in metru

si sa nu uitam ca unii dealeri mai \"umbla\" pe la piese cand te duci la revizie cu o masina noua...am si un exemplu dar mai bine nu
Old 22-03-05, 16:44   #4
ZanDer

Stage 5

ZanDer's Avatar

Member of:
[PARTICIPANT CURSE]

eu sjtiu de skoda ca fac special masjini pt europa de est da din cate sjtiu eu numa in privintza gazrii la sol parca ...
ZanDer is offline   Reply With Quote
Old 22-03-05, 17:48   #5
teddy

Stage 5

teddy's Avatar

turkish renault cars
teddy is offline   Reply With Quote
Old 25-03-05, 07:18   #6
disco3

Stage 5

asta este cea mai mare aberatie pe care am auzit-o.Credeti ca exista vre-un producator de autoturisme care sa investeasca sa faca o linie speciala de asamblare si productie numai pt Romania??????????. Si ce face acolo sa le aduca aici? Sau ca le testeaza pe toate care ies din fabrica si pe cele mai proaste le aduc aici? Sa va zic un secret , de obicei o masina pe comanda are numar de productie si propietar cu mult inainte ca ea sa intre pe linia de productie.In fine....,
Honda NX 650..
disco3 is offline   Reply With Quote
Old 25-03-05, 09:02   #7
Bogdan_16v
Guest

Nu e nici o prostie. Treaba asta e deja cunoscuta. Masinile asamblate cu destinatia Est au componente mai ieftine, in general care tin de articulatii, electronica sau mici rahatisuri. Pai componente VDO se fabrica la Timisoara. Daca iti aduc dovezi concrete cu masini noi noute si defectiuni de Dacie, te sperii. Si nu Clio Symbol sau mai stiu eu ce, ci BMW, Volvo, Audi, VW, Skoda, Peugeot...Ti se pare normal sa schimbi toate amortizoarele la un V70 sau S60 sau Passat dupa nici 40.000 km? Mie nu.
  Reply With Quote
Old 25-03-05, 09:10   #8
disco3

Stage 5

ba mi se pare f normal avand in vedere ca a rulat pe drumurile din Romania, ia sa fi mers cu el 400.000 KM in Germania sa fi vazut ca nu avea nici pe draq. Iar la faza cu componentele ai perfecta dreptate dar aceleasi componente se pun pe toate masinile deoarece aici e mana de lucru mai ieftina, si este si normal. Ce nu ai vazut niciodata Panasonic made in China? Dar dupa cum am mai scris nimeni nu se apuca sa puna pe cele 100 de BMW-uri noi care se vand in Romania pe an niste piese mai speciale decat pe altele. Dupa cum ziceam de multe ori de abia dupa ce se fabrica masina se stabileste clintul sau tara unde va pleca. Dar ma rog fiecare crede ce vrea. Cel putin eu unul pot sa iti spun nu din auzite ci pt ca lucrez in domeniul vanzarilor de autoturisme germane in Romania, si mai mult am fost acolo la fabrica si am vazut cu ochii mei liniile de asamblare cu ies din fabrica si unde stau toate teanc gramada pana se stabileste care unde incotro o apuca.
Old 25-03-05, 09:14   #9
disco3

Stage 5

Aaaa, si am uitat , ca mai e o treaba, pe care la fel am sesizat-o la toti clientii de masini cu pretentii ca sa zic asa, cand se vad in BMW sau Mercedes nou nu mai iau in considerare gropi si alte nimicuri ci blana maxima, ca doar de aia a dat pe ea 50.000 E. Ca masina de 50.000 nu are voie sa se strice, iar daca se strica clar nu e din vina soferului ci a masinii. Dar gandeste-te ca si ea tot bucsi are tot amortizoare ca toate altele.
Old 25-03-05, 09:24   #10
the_mav

Stage 5

the_mav's Avatar

in principiu sa zicem ca sunt de acord cu ce-a zis mms mai sus....
insa...eu am un exemplu exceptional... nu ma mai apuc sa mai dau marca, modelul, etc, etc...dar sa zicem asha...o mashina cu o marca pe care o stiu si cei de 3 ani ca fiind foarte buna calitativ, super meseriasha, luata direct de la reprezentanta, anul trecut, facuta comanda pentru a fi adusa exact cum vrea proprietarul, are o nota de plata finala de vreo 48.000 Euro.

Buuuuuunnn.... viitorul proprietar al mashinii are bani, nu-i nici o pb, plateste avansul cat l-au cerut respectivii si se pune pe asteptat... intarzie aia vreo 3 sapt cu termenul de livrare...in sfarsit ajunge mashina si mergem la ei s-o vedem, sa semnam niste acte si sa luam mashina...surpriza: ne pare rau, dar am omis din cererea dvs farurile adaptative... in skimb v-am instalat scutul la motor shi ca urmare a acestui lucru nu s-a mai putut onora comanda dvs de suspensie supersport , pt ca odata cu montarea scutului nu mai poate fi coborata garda la sol...
- pai noi nu am cerut scut, noi am vrut suspensie si faruri ... ma rog, pana la urma, cu amenintari ca nu se va mai ridica mashina respectiva facuta pe comanda si insotiti de 2 avocati, cei de la reprezentanta au preluat mashina, au demontat scutul si au pus numai suspensia... la faruri s-a renuntat pana la urma

surprizele au urmat numai dupa ce mashina respectiva a inceput sa fie folosita normal... eu cred totusi ca daca nu exista linii de productie speciale pentru europa de est, atunci cu siguranta exista cel putin repere de o calitate indoielnica care se regasesc pe mashini importate in Romania, chiar si la producatori renumiti ca ofertanti ai unor mashini de calitate superioara.

pana pe la vreo 40k de km, s-au schimbat suspensia fatza de 2 ori, jantele, bucsaraia, spoikerul fata de 2 ori si bara spate revopsita de 3 ori in reprezentanta (de fiecare data o faceau atat de bine, incat sarea lacul de protectie si se exfolia vopseaua la max 2 luni)... toate pe casco...
mai mult, odata cu mashina shi-a comandat si de la unul din partenerii oficiali de tuning al producatorului shi un kit complet de exterior superb... surpriza totala: reprezentanta de aici i-a interzis sa il monteze la ei pentru ca se pierde garantia... ...dadusem cateva detalii despre astea printr-un topic mai vechi pe la mashini si tuning....

parerea mea: europa de est difera calitativ la autoturismele importate de restul europei...
the_mav is offline   Reply With Quote
Old 25-03-05, 09:50   #11
Bogdan_16v
Guest

mms, crede-ma ca acele masini de care am vorbit NU au fost bagate prin toate gropanele si multe din ele au fost rulate 50% in AFARA Romaniei. Nici macar nu a fost rulate prea mult prin Bucuresti. Asa ca nu mi se pare normal deloc. Si nu cred din auzite, ci am aflat sigur asta de la oameni de la Opel, Skoda, VW si Volvo. Ce, nu se poate ca in depozitele lor sa stea 2 siruri de pachete, unul pt V si unul pt E? Vine comanda din E, comenzile alea au un anumit cod, oamenii vad codul si comunica mai departe: \"Luati componente din lotul X pt masina respectiva\". Lotul X cosntand din componente mai ieftine si implicit mai proaste. Treaba cu Panasonic made in China e o chestie veche, 95% din componentele electronice de casa se fabrica in China si Taiwan. Au dat si ei rasoale multe, insa s-au mai perfectionat intre timp. Insa cu componentele fabricate in E Europei e altceva. Imi povestea un neamt odata cat de jalnici sunt est-germanii cand vine vorba de munca, deci asta la ei acasa. Mentalitate care se va mentine mult timp de acum incolo. Practic, pentru masinile care vin la noi tot noi muncim pentru ele. Insa cele care se comercializeaza in V trec prin niste teste de calitate riguroase, daca te apuci si-i dai neamtului un Audi si dupa 1 an i se intampla ceva grav, da cu tine de pamant la tribunal. La noi, \"lasa ca merge\". Ca exemplu, vezi Logan-ul, romanii nu-si mai incap de fericire cu tentativa asta si habar n-au ca aliajele sunt de cea mai proasta calitate. D-aia si ne aduc cele mai proaste masini la noi, ca inghitim si nu comentam prea mult, ne bucuram la orice *** daca e ieftin.
  Reply With Quote
Old 25-03-05, 10:41   #12
ffocus

Stage 5

ffocus's Avatar

unii nu'sh ce sa zic...au ghinion cu masinile...eu am focus din '99....o masina ieftina...98.000 km...primul focus adus in romania la expozitie...piese toate americane motorcraft...pana acum nu am schimbat decat consumabile...bujii, placute frana, filtre, ulei & shit...aaa..si un rulment la roata...nici o componenta a trenului de rulare
ffocus is offline   Reply With Quote
Old 25-03-05, 10:51   #13
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

Nu stiu de ce aveti voi impresia ca numai in Romania apar probleme la masini.... Chiar credeti ca in tarile vestice nu sunt masini cu probleme similare celor de la noi?

Atat la noi cat si in afara, zic eu, e o chestie de ghinion sa nimeresti o masina cu probleme (ghinion amplificat la noi doar de starea drumurilor, si eventual de proasta pregatire a unor mecanici ce intervin in remedierea problemelor)!
RoSonic is offline   Reply With Quote
Old 25-03-05, 11:06   #14
LaMishto
Crazy Drivers Members

Stage 5

LaMishto's Avatar

Member of:
[Crazy Drivers]
[Mitsubishi]

@ffocus:
Quote:
eu am focus din '99....o masina ieftina...98.000 km...primul focus adus in romania la expozitie
poate din cauza ca a fost printre primele, si probabil ca a fost \"cules\" de printre exemplarele comerciate in Vest..

@RoSonic:
Quote:
e o chestie de ghinion sa nimeresti o masina cu probleme
si cand dai peste 30k pe masina, nu te duci la reprezentatnta si ii omori pe toti? gandeste`te ca unii oameni nu aduna o astfel de suma in viata lor.. cred ca ar trebui testate mai riguros, totusi.. eu daca as fi fost in locul prietenului lui the_mav nici nu ma uitam la masina aia.. simplu: \"N-am comandat asa ceva\"
Latest News on Supercars
Romanian Mitsubishi Enthusiasts
LaMishto is offline   Reply With Quote
Old 25-03-05, 11:09   #15
RoSonic
4 Speed Squad Member

Stage 5

RoSonic's Avatar

Member of:
[Super Moderators]
[Moderators]
[4 Speed Squad]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[PARTICIPANT CURSE]
[VW]

Quote:
si cand dai peste 30k pe masina, nu te duci la reprezentatnta si ii omori pe toti?
Pai nu am zis sa nu te duci... ci am zis sa nu mai fim asa masochisti sa credem ca doar romanii o patesc (ca la asta se referea topicul).... se intampla peste tot...
RoSonic is offline   Reply With Quote
Reply

- Copyright 2026 4Tuning -