Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini

Discutii generale masini Discutii generale despre masini : Colt Legislativ, Taxa Inmatriculare, Intrebari-Raspunsuri, Recomandari, Accidente

Reply

Thread Tools
Old 20-02-10, 01:01   #1
iulian2476

Stage 5

iulian2476's Avatar

Default Gropile din Romania: urmari si daune

Salut forum!

M-ar interesa sa aflu experientele celor care au luat in primire gropi, mai mari-mai mici, si ce urmari a avut trecerea prin aceste gropi si daca au existat avarii, daune.

Eu am luat cateva destul de mari in 4 ani de cand am masina (si in ultima luna, evisent).
Masina e drepta si nu misca nimic la ea momentan, sau cel putin nu am observat eu. In vara asta am luat una urata de tot de a facut galma anvelopa pe fata-stanga. Am inlocuit-o. Iar, ca la fiecare sfarsit de iarna am mai luat cateva si anul acesta. Ma intereseaza sa stiu daca afecteaza directia aceste gropi si geometria rotilor. Nu stiu de ce, dar dupa ce am luat groapa aceea in vara am impresia ca trage usor dreapta masina. Sa fie asta de la faptul ca e putin inclinata strada spre marginea drumul, pentru a colecta apa in rigola, sau are ceva directia masinii. Daca merg pe strazi inclinate spre stanga, trage usor spre stanga, dar parca trage mai mult dreapta, atunci cand e strada inclinata spre dreapta.
Astept impresii si pareri, experiente, etc.
iulian2476 is offline   Reply With Quote
Old 14-03-10, 15:42   #2
couzin

Stage 5

couzin's Avatar

Default Re: Gropile din Romania: urmari si daune

4 jante indoite si aruncate la gunoi (
couzin is offline   Reply With Quote
Old 14-03-10, 15:48   #3
Geo_ZGA
Daewoo Driver

Stage 5

Geo_ZGA's Avatar

Member of:
[Moderators]
[DAEWOO]

Iulian... da, afecteaza si geometria rotilor. Orice soc mai puternic o afecteaza.
Eu am... geometrie facuta de vreo 2 ori, jante aliaj+tabla indreptate de cateva ori, o anvelopa de vara + una de iarna rupte + o anvelopa de vara cu galma.
Pe langa toate astea... distrug si bucsi, pivoti, capete de bara...
Old 14-03-10, 16:01   #4
Bogdan_mb

Stage 5

Bogdan_mb's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

Un caz concret, acum vreo 3-4 ani am avut in familie un eveniment de genul asta, din cauza unui crater nesemnalizat s-a dus puntea spate (reparatie de 2000-3000euro). S-a dat in judecata Drumurile Nationale, s-a platit un expert (a carui raport, fara sa fie influentat in vreun fel, spunea clar, chiar daca s-ar fi circulat cu o viteza mai mare de 11 km/h s-ar fi produs daunele in cauza), s-a castigat la Judecatorie, la Tribunal, iar la Curtea de Apel au pierdut pe baza unui motiv dea dreptul hilar, caci nu s-au adus probe in timp util la dosar. Asta este realitatea in care traim.
Old 15-03-10, 00:36   #5
amber2joker

Stage 5

Nu s-a putut(s-ar putea) rezolva pe CASCO o asemenea dauna?
amber2joker is offline   Reply With Quote
Old 15-03-10, 01:06   #6
Bogdan_mb

Stage 5

Bogdan_mb's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

La momentul respectiv masina nu avea casco, ghinion, daca avea era mult mai simplu, il lasi pe asigurator sa se spele pe cap cu astfel de probleme.
Bogdan_mb is offline   Reply With Quote
Old 15-03-10, 01:13   #7
iulian2476

Stage 5

iulian2476's Avatar

Bun! Acuma ca sunteti mai multi care ati trecut prin diferite gropi ca marime, daca eu am luat o groapa ~60 km/h) si pe interiorul anvelopei pe talonul ei cum s-ar zice s-a zdrobit anvelopa si s-a ajuns la ate + galma exterioara, dar janta nu a patit nimic, trebuie sa imi fac griji?
Masina se comporta parca ca inainte. Adica volanul nu are joc, uzura uniforma a anvelopelor pana acuma, etc. Am uneori senzatia ca trege dreapta, dar s-ar putea sa fie datorita faptului ca e sosea putin inclinata spre rigola, eu asa ma gandesc. Daca masina ruleaza pe sosea inclinata spre stanga, trage spre stanga, desi mie mi se pare ca trage mai mult dreapta la sosea inclinata (cand e inclinata spre dreapta ma refer). Poate este o autosugestie de cand am luat gropa aia si am aruncat anveopa. Cred ca numai pe o pista de avioane, undeva unde e foarte drepata strada pot sa imi dau seama mai bine, ca altfel nu reusesc deloc sa ma lamuresc.

Last edited by iulian2476; 15-03-10 at 01:19.
Old 15-03-10, 01:19   #8
Bogdan_mb

Stage 5

Bogdan_mb's Avatar

Member of:
[MERCEDES]

Pentru linistea si siguranta ta , fai un test la geometrie, nu trebuie sa coste foarte mult (In Oradea este sub 50 lei). Deci anvelopa avariata s-a schimbat ? Doar cea uzata ? Daca da, probabil trage intr-o parte de la uzura ne-uniforma
Bogdan_mb is offline   Reply With Quote
Old 15-03-10, 01:22   #9
iulian2476

Stage 5

iulian2476's Avatar

Da, am aruncat anvelopa pentru ca avea o galma mare si pronuntata. Era la stanga-fata. Le-am luat pe cele din spate si le-am mutat pe fata, iar pe spate am pus-o pe cea de pe dreapta uzata dar nu foarte mult (21000 km) si am luat una aproape noua, acelas model aproape noua si le-am pus pe spate. Deci in circumferinta am dreapta-spate mai mica putin decat stanga-spate. E vorba de cel mult mm diferenta. Pe fata sunt uniforme ca uzura, doar pe spate e diferenta. Eu am avut pe masina anvelope Sport Maxx Japonia. Pe aceasta pe care am luat-o la ocazie (ca noua pot sa zic) este Made in Germania. Nu cred ca difera ca tipo-dimensiune. Scrisul de pe talon e diferit ca marime intre ele. Ma gandesc ca sunt identice ca parametrii, desi am impresia ca cea noua are canelurile mai late. Dar poate e doar datorita faptului ca nu e asa de uzata.

Last edited by iulian2476; 15-03-10 at 01:49.
- Copyright 2026 4Tuning -