Go Back   Forum 4Tuning > Comunitati 4tuning locale > Comunitati locale si internationale 4Tuning > 4Tuning International

Reply
 
Thread Tools
Old 29-12-06, 22:49   #61
CJ-01-WOB
Observator 4tuning


Stage 5
 
CJ-01-WOB's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 5,269
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[4Tuning International]
[VW]
[Nissan]
[Mitsubishi]
[Toyota]
[MERCEDES]
Default Re: Romania Membra U. E.

De la 1 ianuarie 2007 romanii pot circula liber prin spatiul UE. ZIUA va prezinta drepturile si obligatiile pe care le avem in calitate de cetateni europeni
De luni, romanii pot umbla liberi prin Europa. Toate formalitatile, uneori frustrante, pentru a calatori pe continent vor disparea in noaptea de Revelion. Pe de alta parte, conditia de cetatean european impune responsabilitati si obligatii crescute. Mai mult, nerespectarea noilor reguli ne poate priva de libertatea de circulatie la care nici nu am fi visat cu niste ani in urma. Integrarea aduce cu ea si cateva ciudatenii, mai ales pentru cetatenii din sud-vestul Romaniei: daca acum putem sa ajungem pana in Irlanda cu buletinul din portofel, pentru a trece Dunarea la sarbi vom avea nevoie de pasaport si viza. Pe de alta parte, vamesul ungur nu mai are nici un motiv sa-si vare nasul in portbagajul nostru. Pentru o perioada scurta, este bine sa avem ambele acte in buzunar, carte de identitate si pasaport, pana se va obisnui si vamesul maltez cu buletinul de Mizil.
Ce ne asteapta la granita dupa 1 ianuarie!
Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana va aduce romanilor mai multa libertate de a circula in statele membre UE. Astfel, 24 din cele 25 de tari membre ale Uniunii Europene vor accepta intrarea cetatenilor romani pe baza cartii de identitate, iar acestia vor putea utiliza, in punctele de trecere a frontierei, fluxurile destinate cetatenilor UE.
Prin adoptarea, de curand a Ordonantei de Urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulatii a cetatenilor romani in strainatate, Guvernul a adaptat unele prevederi din legislatia romaneasca la prevederile Uniunii Europene. Astfel, potrivit Directivei 2004/38/CE, romanii vor putea circula pe baza cartii de indentitate in majoritatea tarilor membre UE. Trebuie subliniat ca termenul maxim de 90 de zile pe care cetatenii romani il pot petrece intr-un alt stat al Uniunii Europene ramane in vigoare si de la data de 1 ianuarie 2007. Aceasta regula se aplica, fara exceptii, tuturor cetatenilor europeni.
Directiva 2004/38/CE
Potrivit articolelor 4-5 din acest act, transpus in legislatia noastra, toti cetatenii Uniunii, deci si cetatenii romani, pot iesi de pe teritoriul unui stat membru pentru a intra pe teritoriul unui alt stat membru al Uniunii in baza cartii de identitate sau a pasaportului, valabile, care atesta cetatenia acestora.
Membrii de familie ai cetatenilor Uniunii, membri care nu au cetatenia unui stat membru, pot iesi de pe teritoriul unui stat membru pentru a calatori pe teritoriul unui alt stat membru al Uniunii in baza unui pasaport valabil. Dar, pentru a intra pe teritoriul unui alt stat membru, membrii de familie ai unui cetatean al Uniunii, care nu au cetatenia unui stat membru, trebuie sa aiba asupra lor fie o viza de sedere pe termen scurt, fie un permis de rezidenta. Statele membre pot cere persoanelor care au intrat pe teritoriul lor, cu indeplinirea conditiilor mentionate, sa isi semnaleze prezenta intr-o perioada de timp rezonabila si nediscriminatorie.
Pentru preintampinarea oricaror neplaceri, MAI recomanda romanilor sa aiba asupra lor si pasaportul
Cartea de identitate e valabila in 24 de state
Pana in acest moment, ca urmare a demersurilor facute de autoritatile romane, la 1 ianuarie 2007, cetatenii romani vor putea circula in baza cartilor de identitate in 24 din cele 25 de state membre ale UE.
Statele in care romanii vor putea calatori in baza cartii de identitate sunt: Austria, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovenia, Spania, Ungaria, Cehia si Cipru. Acestor state li se va adauga si Bulgaria. Pentru a preintampina eventualele neplaceri, in perioada necesara agentilor politiilor de frontiera din celelalte state membre pentru a se familiariza cu documentele romanesti de identitate, MAI recomanda cetatenilor romani sa aiba asupra lor si pasaportul in cursul deplasarilor in strainatate.
In Belgia si Slovacia, procedurile privind transpunerea in dreptul intern a prevederilor Directivei 2004/38/CE sunt in curs. In momentul in care aceste prevederi ale CE vor fi transpuse in legislatia interna a celor doua tari (Belgia si Slovacia), romanii vor putea calatori si in aceste tari cu cartea de identitate.
Singura tara in care, pentru moment nu s-a primit un raspuns favorabil in aceasta chestiune este Suedia, care a instituit conditia ca pe cartea de identitate sa fie mentionata in mod expres, in rubrica distincta, cetatenia titularului acesteia. Discutiile cu autoritatile suedeze continua iar in conditiile unui raspuns favorabil din partea Suediei, calatoria cu cartea de identitate va fi posibila pe intregul spatiu al Uniunii Europene. Calatoria pe baza cartii de identitate se va putea face numai in statele membre UE, pentru celelalte tari, trecerea frontierei urmand a fi facuta numai in baza pasaportului.
Regulile vechi raman in vigoare pentru Islanda si Norvegia
Deosebirea intre UE si Schengen
Statele care apartin spatiului Shengen sunt: Austria, Belgia, Franta, Germania, Grecia, Finlanda, Italia, Norvegia, Olanda, Portugalia, Spania, Suedia, Luxemburg, Islanda, Danemarca. Trebuie precizat ca sunt state (Islanda si Norvegia) care apartin spatiului Schengen dar care nu sunt membre UE. Pentru intrarea pe teritoriul acestror tari trebuie respectate prevederile in vigoare pentru spatiul Shengen. Astfel, la frontiera trebuie, prezentate urmatoarele acte: pasaportul valabil; asigurarea medicala; biletul de calatorie dus-intors sau Cartea Verde a autoturismului; o suma minima in valuta liber convertibila pentru fiecare persoana, intr-un cuantum corespunzator sumelor de referinta determinate de autoritatile nationale ale statelor de destinatie sau de tranzit, proportional cu durata sederii, dar nu mai putin de 5 zile.
Interdictia e valabila in tot spatiul
Cetatenii romani care au primit interdictie de intrare in vreunul din statele membre Schengen, nu vor avea dreptul sa intre in nici o alta tara din acest spatiu pana la finalizarea perioadei de interdictie si totodata, ca acestia trebuie sa faca diferentierea intre statele membre ale Uniunii Europene si cele semnatare ale Acordului Schengen. In cazul in care nu se respecta restrictia impusa, pot primi interdictia de a iesi din tara, indiferent de destinatia aleasa, pe o perioada intre 3 si 5 ani. Tarile care sunt membre UE dar nu sunt in Schengen sunt: Estonia, Letonia, Lituania, Malta, Marea Britanie, Polonia, Slovenia, Ungaria, Cehia Cipru si Slovacia.
Cu pasaport, fara viza
Romanii mai pot calatori fara a avea nevoie de viza de intrare in urmatoarele state: Albania, Andorra, Argentina, Chile, Columbia, Coreea de Sud, Costa Rica, Croatia, Elvetia, Filipine, Hong Kong, Liechtenstein, Macao, Malaezia, Maroc, Moldova, Monaco, San Marino, Singapore, Vatican, Tunisia, Uruguay, Venezuela.
Politia de Frontiera Romana recomanda tuturor cetatenilor romani ce vor sa efectueze o calatorie intr-unul din statele pentru care nu este necesara obtinerea vizei de intrare, precum si pentru tarile ce urmeaza a fi tranzitate, sa se adreseze reprezentantelor diplomatice ale acestor state in Romania in vederea documentarii asuprea conditiilor specifice de calatorie in fiecare dintre aceste tari.
__________________

Fresh Touring Origination
CJ-01-WOB is offline   Reply With Quote
Old 29-12-06, 22:49   #62
CJ-01-WOB
Observator 4tuning


Stage 5
 
CJ-01-WOB's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 5,269
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[4Tuning International]
[VW]
[Nissan]
[Mitsubishi]
[Toyota]
[MERCEDES]
Default Re: Romania Membra U. E.

Cu pasaport si viza
In continuare sunt necesare pasapoarte si vize pentru statele din fostul spatiu iugoslav: Serbia, Muntenegru, Bosnia, Macedonia si pentru Rusia si Ucraina.

Cardul European de Asigurat

Dupa aderare, in locul asigurarii medicale, romanii vor putea solicita Cardul European de Asigurat. Acesta va fi emis numai la cerere, de casele de asigurari de sanatate, si in baza lui vor primi acelasi tratament ca si cetatenii statului de destinatie.
Cardul va fi recunoscut in urmatoarele state: Austria, Belgia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Olanda, Polonia, Slovenia, Slovacia, Spania, Suedia si Marea Britanie, Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia.
Documentul se va emite tututor persoanelor aflate in sistemul asigurarilor sociale de sanatate din Romania. Astfel, cei care intentioneaza sa calatoreasca in spatiul comunitar vor trebui sa solicite Casei de Asigurari de Sanatate la care sunt inscrisi eliberarea Cardului European de Asigurat (EHIC) si sa achite contravaloarea documentului. Cardul este valabil sase luni si poate fi folosit numai in fata autoritatilor sanitare din tara de destinatie sau de tranzit, pentru a dovedi calitatea de asigurat in Romania. Cardul nu va acoperi si tratamentul in strainatate al afectiunilor existente anterior calatoriei respective, ci numai problemele de sanatate care apar in timpul sejurului. Tratamentul in caz de necesitate se va face in conditiile generale stabilite de sistemul public de asigurari de sanatate din tara respectiva, ceea ce inseamna ca unele tratamente care sunt gratuite in Romania ar putea fi doar compensate partial in statul unde survine problema de sanatate sau invers. Livrarea Cardului European de Asigurat va incepe dupa 1 ianuarie 2007, solicitantii urmand sa primeasca documentul prin curier, la adresa indicata de ei, in termen de sapte zile lucratoare de la data solicitarii.
Conditii de calatorie pentru minori
In ceea ce priveste minorii, avand in vedere ca acestora li se elibereaza carti de identitate doar dupa implinirea varstei de 14 ani, cei care nu au implinit aceasta varsta vor putea calatori in statele membre doar pe baza unui pasaport individual sau daca sunt trecuti in pasaportul unuia dintre parinti. Vor trebui respectate in continuare prevederile Legii 248/2005, care prevede ca minorii romani pot calatori in strainatate numai insotiti, cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali. Prin reprezentant legal se intelege persoana desemnata, potrivit legii, sa exercite drepturile si sa indeplineasca obligatiile parintesti fata de minor. Politistii de frontiera permit iesirea din tara a cetatenilor romani minori numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora in anumite conditii stabilite de Legea 248/2005.
Dreptul de rezidenta
Orice cetatean al UE poate ramane pentru o perioada mai mare de 3 luni pe teritoriul unui alt stat membru. Pentru aceasta trebuiesc indeplinite o serie de conditii
Rezidenta se acorda daca solicitantul: este angajat sau desfasoara o activitate independenta; are suficiente resurse si asigurare medicala; este inscris intr-o institutie de invatamant sau de instruire vocationala sau este student si are o asigurare medicala; este membru al familiei unui cetatean al Uniunii. Valabilitatea permisului de rezidenta este de maxim 5 ani de la data eliberarii, in functie de perioada solicitata de rezidenta.
Dreptul de rezidenta permanenta pe teritoriul unui stat se obtine dupa dupa o perioada de 5 ani de rezidenta legala neintrerupta. Dreptul de rezidenta permanenta este pierdut in cazul unei absente de pe teritoriul statului membru gazda pentru o perioada mai mare de 2 ani.
Asigurarile auto
Soferii romani vor fi obligati sa prezinte asigurarea tip Carte verde la iesirea din tara, pentru ca Marea Britanie si Italia nu au semnat inca acordul multilateral pentru integrarea Romaniei si Bulgariei in acest sistem. Acordul multilateral va cuprinde 32 de state de la 1 ianuarie 2007, inclusiv Romania si Bulgaria. Cetatenii romani vor arata in continuare la control cartea verde la frontiera pana cand cele doua tari vor semna acordul, iar acesta va fi publicat in Monitorul Oficial al Uniunii Europene. Asigurarea obligatorie RCA va fi insotita la incheierea politei de vigneta si de Cartea verde.
Dupa ce Marea Britanie si Italia vor semna acordul, polita de asigurare auto obligatorie va fi valabila pe intreg teritoriul Uniunii Europene, incluzand Romania ca stat membru, precum si pe teritoriul Islandei, Norvegiei si Elvetiei. Astfel, de la data aderarii, proprietarii de autovehicule trebuie sa plateasca o singura prima pentru asigurarea obligatorie auto valabila pe teritoriile mentionate. Cetatenii europeni isi pot asigura autovehiculul la orice societate de asigurari abilitata sa emita acest tip de polite in orice stat membru al Uniunii Europene. In cazul producerii unui accident din vina cetateanului, polita de asigurare constituie dovada ca acesta beneficiaza de o asigurare obligatorie de raspundere civila. Cetateanul UE trebuie doar sa notifice societatii de asigurare producerea accidentului. Victima se va adresa propriului asigurator, care va contacta Biroul national de asigurare a autovehiculelor; acest birou va prelua formalitatile intre cele doua societati de asigurare.
Reguli de circulatie
In toate statele Uniunii Europene, portul centurii de siguranta este obligatoriu, atat pe locurile din fata, cat si pe locurile din spate ale autovehiculului (daca este prevazut din constructie cu aceasta dotare), precum si in autocare. Pentru copii, trebuie utilizat un scaun special. Viteza pe autostrada este in general limitata la 110, 120 sau 130 km/ora, iar in localitati la 50 sau 60 km/ora. Folosirea telefonului mobil la volan sporeste considerabil riscul unui accident mortal si este interzisa - explicit sau implicit - in toate statele Uniunii Europene. Unele state permit utilizarea echipamentelor "maini libere". In cea mai mare parte a statelor Uniunii Europene, nivelul tolerat al alcoolemiei este de 0,5 mg/ml. In unele state, acest nivel variaza intre 0,2 mg/ml si 0,8 mg/ml (0,9 mg/ml in Cipru), in timp ce alte state nu permit deloc soferilor sa consume alcool.
sursa : ziua
CJ-01-WOB is offline   Reply With Quote
Old 31-12-06, 19:42   #63
turbojack


Stage 5
 
turbojack's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,768
Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]
Default Re: Romania Membra U. E.

Ca o adaugire la cele scrise mai sus:

După aderarea României la UE, accesul cetăţenilor români pe piaţa muncii statelor membre ale Uniunii Europene se va realiza în conformitate cu prevederile Tratatului de aderare a României la Uniunea Europeană, conform cărora cele 25 de state membre au posibilitatea de a introduce măsuri tranzitorii până la liberalizarea totală a accesului lucrătorilor români, potrivit schemei „2+3+2 ani”.
Astfel, în cazul statelor care vor decide aplicarea de măsuri tranzitorii, aplicabile vor fi măsurile de drept intern sau măsurile rezultate din acorduri bilaterale în domeniul circulaţiei forţei de muncă. Prin urmare, modalitatea de acces a lucrătorilor români pe piaţa muncii din statele UE va fi asemanătoare cu cea de acum, însă nu va mai fi necesară obţinerea vizei de lungă şedere pentru angajare în muncă de la misiunile statelor membre în România.
De asemenea, în virtutea principiului preferinţei comunitare, lucrătorii români vor avea prioritate comparativ cu lucrătorii din statele terţe.
Cu toate acestea, lucrătorii români vor fi supuşi obligaţiei de a obţine permise de muncă, eliberate de autorităţile competente din statul de destinaţie, sau celorlalte regimuri aplicate în statele membre (sistemul contingentelor - Italia).
În statele membre care isi vor deschide piaţa muncii pentru lucrătorii români de la data aderării, încadrarea acestora în muncă se va realiza în aceleaşi condiţii ca şi pentru cetăţenii statului membru în cauză. Prin urmare, puteţi folosi internetul pentru a identifica un loc de muncă şi, în cazul în care sunteţi acceptat de angajator, vă puteţi încadra în muncă fără a avea nevoie de permis de muncă.
Pentru informaţii suplimentare, vă puteţi adresa Centrului de informare şi documentare pentru lucrătorii migranţi din cadrul Oficiului pentru Migraţia Forţei de Muncă, Str. Valter Mărăcineanu nr. 1-3, sector1, Bucureşti, Tel.: 021- 315 88 44, 021- 312 46 70, E-mail: contact@omfm.ro, Site: www.omfm.ro
.Raspuns furnizat de: Liliana BOGDAN, Director, Direcţia Protecţia Drepturilor Cetăţenilor Români care Lucrează în Străinătate - Departamentul Pentru Muncă În Străinătate - Ministerul Muncii, Solidarităţii Sociale Şi Familiei.


Patron in Italia cu 8.400 euro
Oana Craciun
________________________________________
Romanii care vor sa-si deschida o firma in strainatate trebuie sa faca dovada unor cistiguri anuale minime in Romania.
Romanii care vor sa mearga in Europa si sa-si deschida propria firma acolo trebuie sa indeplineasca un set foarte precis de conditii, potrivit unui comunicat remis ieri de Departamentul pentru Munca in Strainatate (DMS) din Ministerul Muncii. Pentru Italia, cei care doresc sa puna pe picioare o afacere trebuie sa faca dovada ca au un venit mediu anual de 8.400 de euro, realizat in Romania, sa detina o locuinta, proprietate personala sau inchiriata pe teritoriul Italiei, precum si un atestat din partea Camerei de Comert competenta teritorial. In plus, pentru infiintarea unei societati comerciale trebuie solicitat Codul fiscal al firmei de la Agentia de Intrari din Italia, iar in 30 de zile de la inceperea activitatii este obligatorie inscrierea firmei la Registrul Firmelor din cadrul Camerei de Comert, se mai arata in comunicatul DMS. Pentru aceasta, sint necesare alte acte, cum ar fi o cerere, un document de identitate, permisul de sedere valabil si un timbru fiscal de 14,62 euro. Anual, firmele inscrise in acest registru au obligatia sa plateasca anual Camerei de Comert competente teritorial o suma stabilita in functie de cifra de afaceri.
Registre pentru fiecare activitate
In afara de inregistrarea afacerii la Registrul Firmelor, romanii vor trebui sa-si inscrie firma si in diferite registre, albume sau liste, specifice activitatii, cum ar fi, de exemplu, registrul mediatorilor, registrul agentilor si reprezentantilor de comert, registrul expeditorilor, registrul comisionarilor si mandatarilor, registrul estimatorilor si evaluatorilor publici. Insa cu trei luni inainte de a incepe activitatea propriu-zisa este necesar atestatul de la Camera de Comert teritoriala, din care sa rezulte ca nu exista motive care sa impiedice eliberarea autorizarii, licentierii, aprobarii sau inscrierii intr-un anume registru sau album prevazut pentru desfasurarea respectivei activitati, potrivit Departamentului pentru Munca in Strainatate.
Mai putine conditii pentru Germania
In Germania, oricine isi poate deschide o afacere dupa 1 ianuarie, indiferent de nationalitate sau de locul de resedinta, potrivit DMS. Romanii se pot lansa ca oameni de afaceri sau ca independenti. Ei se pot incadra in categoria oamenilor de afaceri cu activitati reduse daca obtin cistiguri de maximum 250.000 de euro anual si atunci afacerea se inscrie doar in Registrul Comercial al Oficiului de autorizare comerciala. Daca obtin cistiguri peste aceasta limita, devin oameni de afaceri cu activitati comerciale si trebuie sa-si inregistreze firma la Oficiul local de autorizare comerciala. Pentru afacerile pe domenii specializate, ca si in cazul Italiei, firma trebuie inscrisa si in registrele specifice.
__________________
turbojack is offline   Reply With Quote
Old 02-01-07, 02:03   #64
CJ-01-WOB
Observator 4tuning


Stage 5
 
CJ-01-WOB's Avatar
 
Join Date: Jul 2004
Posts: 5,269
Member of:
[Moderators]
[Observator 4tuning]
[REDACTOR 4TUNING]
[4Tuning International]
[VW]
[Nissan]
[Mitsubishi]
[Toyota]
[MERCEDES]
Default Re: Romania Membra U. E.

LA MULTI ANI EUROMANILOR !

CJ-01-WOB is offline   Reply With Quote
Old 02-01-07, 09:33   #65
zGb

Stage 5
 
zGb's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Posts: 1,999
Member of:
[Insomnia]
[Honda]
[SUBARU]
Default Re: Romania Membra U. E.

la multi ani
sa-mi bag **** cat de european ma simt ce pm
zGb is offline   Reply With Quote
Old 02-01-07, 13:24   #66
florin_cars
Old School Cars

Stage 5
 
florin_cars's Avatar
 
Join Date: Oct 2004
Posts: 10,674
Member of:
[FORD]
[Old School Cars]
[BMW]
[MERCEDES]
Default Re: Romania Membra U. E.

chiar asa....cine stie ca va merge din start mai bine...si ce anume cu ocazia aderarii la UE?
florin_cars is offline   Reply With Quote
Old 02-01-07, 17:36   #67
frozzen
BMW Driver

Stage 5
 
frozzen's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Posts: 409
Default Re: Romania Membra U. E.

Quote:
Originally Posted by zGb View Post
la multi ani
sa-mi bag **** cat de european ma simt ce pm
lol ...a fost tare asta!!!) europeni europeni dar tot cu fluturi in portofel!!))
frozzen is offline   Reply With Quote
Old 07-01-07, 11:40   #68
draculas


Stage 5
 
draculas's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,079
Member of:
[4Tuning International]
Default Re: Romania Membra U. E.

mai sa fie sunteti EUROPENII LU` PESTE un fel de piatza de consum pentru restu have fun
draculas is offline   Reply With Quote
Old 07-01-07, 13:32   #69
turbojack


Stage 5
 
turbojack's Avatar
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 2,768
Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]
Default Re: Romania Membra U. E.

Quote:
Originally Posted by draculas View Post
mai sa fie sunteti EUROPENII LU` PESTE un fel de piatza de consum pentru restu have fun

Da,dar "merem" la Paris cu buletinu'.
turbojack is offline   Reply With Quote
Old 12-01-07, 04:01   #70
draculas


Stage 5
 
draculas's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,079
Member of:
[4Tuning International]
Default Re: Romania Membra U. E.

si meri la paris cu buletinu la cersit sau la alte tiganii care se pot face simplu in ro in tunelu de la metrou din universitatii
draculas is offline   Reply With Quote
Old 20-01-07, 17:32   #71
3SGE


Stage 5
 
3SGE's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,077
Member of:
[4Tuning International]
Default Re: Romania Membra U. E.

Quote:
Originally Posted by draculas View Post
mai sa fie sunteti EUROPENII LU` PESTE un fel de piatza de consum pentru restu have fun
Ca te ***e grija? Dca esti in america ti-i se pare ca suntem batuti de soarta aici in europa? Uiti ca ai plecat din roamnia sit u? Mai las-o balta, nene, ca nu e chiar asa cum zici tu! Romanii au multe avantaje cu intrarea in UE.
__________________
3SGE is offline   Reply With Quote
Old 20-01-07, 22:22   #72
alex_g
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Romania Membra U. E.

Quote:
Originally Posted by draculas View Post
mai sa fie sunteti EUROPENII LU` PESTE un fel de piatza de consum pentru restu have fun


Si tu in america ce esti cu casa luata pe 15-20 de ani si masina pe 4 ani?

Nu uita de unde ai plecat!
  Reply With Quote
Old 21-01-07, 22:34   #73
draculas


Stage 5
 
draculas's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,079
Member of:
[4Tuning International]
Default Re: Romania Membra U. E.

alex numa casa mi luata pe 20 de ani dar masinile toate cate le-am avut si le am sunt platite cash asa ca hai sa nu vorbim despre ce nu stim ok ? poate tu ti-ai luat masina pe X ani eu nu , pentru ca dupa parerea mea masina in sua este lucrul ce se depreciaza cel mai repede si nu merita sa platesti inca jumate de masina ca intr-un final sa nu scoti pe iei la sfarsitul ratelor nici macar jumate din cat ai bagat , in acest sens imi place sa-mi cumpar masinile CASH
draculas is offline   Reply With Quote
Old 21-01-07, 22:39   #74
draculas


Stage 5
 
draculas's Avatar
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 1,079
Member of:
[4Tuning International]
Default Re: Romania Membra U. E.

3SGE si spunemi si mie adevaratele avantaje ? eu sincer pana acum am vazut numa gunoi ? sau consideri un avantaj faptul ca poti mere la berlin sau la londra cu buletinu ? alea nu sunt avantaje nene stai linistit eu stiu mai bine ca si tine ce inseamna romania si de aceea o dispretuiesc din toate punctele de vedere si nu esti in masura sa-mi critici mie comentariile din simplu fapt ca nu ai nici pe juma experienta mea da !
si cu privire la avantajele pe care o sa le primim de la eu m-as mira , italieni isi plang in pumni faptu ca au intrat in eu , englezi se considera europeni integrati dar nu isi schimba lira nici sa-i pusti si sunt multe alte tzari asa ca LAS-O MOARTA cu eu si avantajele iei, incearca sa privesti pe termen lung nu acu ca le-o dat drumu la toate haimanalele in europa sa ne faca de minune cum s-a mai intamplat , remember lebedele din austria
draculas is offline   Reply With Quote
Old 22-01-07, 04:17   #75
alex_g
Guest
 
Posts: n/a
Default Re: Romania Membra U. E.

Quote:
Originally Posted by draculas View Post
alex numa casa mi luata pe 20 de ani dar masinile toate cate le-am avut si le am sunt platite cash asa ca hai sa nu vorbim despre ce nu stim ok ? poate tu ti-ai luat masina pe X ani eu nu , pentru ca dupa parerea mea masina in sua este lucrul ce se depreciaza cel mai repede si nu merita sa platesti inca jumate de masina ca intr-un final sa nu scoti pe iei la sfarsitul ratelor nici macar jumate din cat ai bagat , in acest sens imi place sa-mi cumpar masinile CASH

NU ma luam de tine in postul ala dar am vrut sa-ti arat ca suntem toti o societate de consum,inclusiv tu.Nu am masina luata noua,ba mai mult face pc decat actuala masina,in rest de acord cu tine,numai cash as plati masina noua fara sa ma lungesc la rate si sa dorm noapte cu griji.Plates-tei mai rpd casa si lasa masinile ca oricum vad ca le schimbi ca pe sosete
  Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -