Go Back   Forum 4Tuning > Comunitati 4tuning locale > Comunitati locale si internationale 4Tuning > 4Tuning International

Reply
 
Thread Tools
Old 28-10-08, 07:52   #1
Evoluzione
Saab Pilot


Stage 5
 
Evoluzione's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,635
Member of:
[Moderators]
[Freehand Design Usergroup]
[4Tuning International]
[FOTO]
[PEUGEOT]
Default Reputatie de roman!

Ce zic strainii despre noi?
Ce barfesc ei despre romanasii nostri?
Ce prejudecati au despre tara nostra?
Cum reactioneaza lumea cand afla ca esti roman?


> Idea de topic mi-a venit cand am vazut ca doi romani au fost alesi consecutiv "Cretinul saptamani" in noua rubrica a emisiunii "Turbo" (cea mai cunoscuta si tare emisiune de masini din Franta, audienta de 19 000 000 de persoane) si mai trebuie sa stiti ca a fost alesa o romana "Cretina lunii" si Gigi Becali e dat favorit pentru editia de Octombrie!

> Am auzit de toate despre Romania aici... O data ma uitam pe planisfer si ma autosatisfaceam "Ce frumos e amplasata Romania..."
Tipu' de langa mine intreaba "Unde e exact?" si in acelasi timp cauta cu degetu' in Africa
__________________
JET GALORE

˙qɐɐs ʇɐ op ǝʍ sɐ ʇsnɾ `ǝʌıʇɔǝdsɹǝd ʇuǝɹǝɟɟıp ɐ ɯoɹɟ sƃuıɥʇ ǝǝs noʎ uǝɥʍ sʞoo| ʇı ʍoɥ sı sıɥʇ
Evoluzione is offline   Reply With Quote
Old 18-12-08, 17:05   #2
NONE
4Tuning International Member


Stage 5
 
NONE's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 837
Member of:
[4Tuning International]
[2 Roti]
[4Rally]
Default Re: Reputatie de roman!

bro' ,strainii vad romānii ca pe tigani...deoarece s-a dus vestea de tigani ca fura , violeaza ,si asa mai departe.
mie de exemplu , asta vara am vrut sa ies cu o fata , nemtoaica...
a iesit bine toata treaba...si peste vre-o 2 sapt. ma intreaba ce sunt ca nu vorbesc germana foarte bine.ii zic ca-s romān...si ea imi zice "atunci pa,ca nu stau cu tigani".
Nu trebuia sa fac o criza de nervi ?
si eu nu arat a tigan deloc...de acum in colo am zis , cum ma deranjeaza un "african" īi dau sa se sature...
__________________
Hobby: Fotografiile mele
NONE is offline   Reply With Quote
Old 21-12-08, 20:59   #3
Evoluzione
Saab Pilot


Stage 5
 
Evoluzione's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,635
Member of:
[Moderators]
[Freehand Design Usergroup]
[4Tuning International]
[FOTO]
[PEUGEOT]
Default Re: Reputatie de roman!

Naspa si penibil...

Eu acu' zic: Uitati-va la Transporter 3 sa aflati cum sunt Romanii!
Evoluzione is offline   Reply With Quote
Old 27-12-08, 14:04   #4
CyberCSX
Banned

Stage 5
 
Join Date: Dec 2008
Posts: 2,237
Default Re: Reputatie de roman!

Prin 1991 cīnd am īnceput munca īn DE, am īnceput ca vatman pe tramvai si metrou īn loc. Duisburg unde stau si acum dealtfel.

Dupa scurtele prezentari, m-au īntrebat noii colegi de unde vin deoarece anm un accent aparte īn germana pe care o vorbesc. Le-am spus ca vin din Resita - Romānia, sectorul banatean nemtesc.

La un moment dat sare o tipa īn sus si ma īntreaba cum de sīnt asa de...... ALB ca majoritatea romānilor sīnt TUCIURII / MULATRI, put si fura de rup.

Cīnd am auzit asta, am ramas eu ca la dentist si simtzeam cum mi se īncalzesc vīrfurile urechilor. M-am calmat īnsa repede si m-am apucat sa-i povestesc " cu ce se manīnca" natia Romāna sie cea de "RR", ca nu sīnt acelasi lucru etc.
A urmat o discutie de vreo 30 de minute īn contradictoriu si o serie de lamuriri pīna ce colegii mei "nemtzoci" au priceput īnsfīrsit sa nu mai bage romānii īn aceasi oala cu tuciurii RR ce fac Romānia de rīs pe unde apuca.

Vreo 4 ani de zile am locuit si īn DÜSSELDORF la 43 km de Duisburg īn cardierul HERD / HANDWEISER unde e plin de Romāni, aprox. 300 de familii.

Am plecat de acolo si m-am mutat īnapoi īn Duisburg de raul MANELISTILOR, a boxelor puse-n geam cu manele, a nuntilor tziganesti īn strada, din cauza vizitelor aplicate de polizia germana chiar de 4 - 5 ori pe zi din cauza deranjarii linistii publice, a scandalurilor si batailor ce au loc acolo. Pur si simplu nu mai aveam chief sa fiu pus īn aceasi oala cu acele specimene cu toate ca conditiile de locuit sīnt excelente si este un cartier cu toate ca aproape periferic destul de nobil.

Paharul s-a umplut dupa ce din cauza unui tīmpit din Resita care facea TRAFIC DE PERSOANE, facea pe calauzul contra cost si transporta īn mod ilegal romāni īn Anglia cu acte false, am īnfundat NEVINOVAT puscaria tot īn ANGLIA si am stat īn ELMLEY PRISSON o luna de zile pt. cercetari si fica-mea a ajuns plīngīnd pe scarile ambasadei germane din Londra.

Tip-ul n-e invitase cu masina īn Anglia īntr-un weekend sa mergem īn DOVER sa vedem castelul si catacombele subterane. Tipul fiind Resitean ca mine am avut īncredere īn el, mai eram si vecini acolo, fica-mea prietena cu fica-sa etc.. Nici prin cap nu mi-a trecut ca n-e invita ca sa-si acopere transportul clandestin al unei femei din Resita (pe care mi-a prezentat-o ca VARA-SA), si a vrut defapt doar sa PAREM CA FAMILIE la posturile de control din DOVER.

Ei bine, cīnd ne-am dat jos de pe Ferriboat cu masina īn Dover si am ajuns la punctul de control, tipa s-a fīstacit brusc, s-a descoperit ca avea un buletin german fals si ne-a umflat pe toti. Pīna m-am dezmeticit sa realizez ce s-a īntīmplat, m-am trezit cu catusele pe mīna.

De la patania asta, trebuie sa fiu sincer, cu toate ca sīnt nascut īn Resita, sīnt ca toti romānii din minoritatea germana plecata din tara, am ajuns vreau nu vreau ................sa cam pastrez distanta cīnd este vorba de Romāni stabiliti pe aici. E dureros sa trebuiasca sa trag concluzii din astea.

Da. Stiu ca nu toti sīnt la fel, si nici n-am de gīnd sa-i bag pe toti īn aceasi oala dar..............asta este.

Īn toti anii astia de cīnd ma aflu aici, am avut deaface cu fel de fel de natii dar de la nici una n-am avut parte de nasolii din astea. Nimeni nu s-a īncumetat sa profite de īncrederea si de bunatatea mea, de copii mei īn halul asta cum a facut-o desteptul din Resita.

Last edited by CyberCSX; 27-12-08 at 14:12.
CyberCSX is offline   Reply With Quote
Old 27-12-08, 15:20   #5
Evoluzione
Saab Pilot


Stage 5
 
Evoluzione's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,635
Member of:
[Moderators]
[Freehand Design Usergroup]
[4Tuning International]
[FOTO]
[PEUGEOT]
Default Re: Reputatie de roman!

Anul trecut... Zicea una despre o carte "Povestea a fost scrisa in Romania, probabil ca autorul a fost inspirat de context. Vegetatie mare, ploii torentiale, frig de numai, tintari si diverse insecte..."
Parca a fii jungla
Evoluzione is offline   Reply With Quote
Old 27-12-08, 15:56   #6
NONE
4Tuning International Member


Stage 5
 
NONE's Avatar
 
Join Date: May 2008
Posts: 837
Member of:
[4Tuning International]
[2 Roti]
[4Rally]
Default Re: Reputatie de roman!

Quote:
Originally Posted by CyberCSX View Post
......
si pe mine era sa ma prosteascä un "african"..
eu am firma de Import-Export Legalä...si ce a zis...i-o vand lu' asta am scapat...avea un Ford Mustang furat,,fara acte fara nimic...el mi-a zis ca le-a pierdut...am vorbit cu el la telefon...sa il cred...bine ca era din Berlin ca mine si n-am condus prea mult...cānd m-a vazut la fata locului a mai chemat inca 3 prieteni sa ma batä si sa imi i-a banii care vroiam sa ii dau pe masina...l-am sunat repede pe cumnatul meu,el are 2 m. si 130 kg eu vre-o 2 m. si vre-o 115-120 kg...i-am batut si chinuit ca pe hotii de cai...sa invete ce inseamna Al Qaeda...daca mergeam prin München sau Frankfurt sa fac 500-700 km sa imi faca ce mi-a facut aici...de nu apaream la stiri ca i-am dat drumu' in mare cu o janta legata de gat...
Oricum am zis ca-s pe cont propriu...nu ajut dar nici nu vreau sa primesc ajutorul lor,asa la o cafea un suc ceva da...dar afaceri nu...

Evo,ce jungla frate?,am fost in majoritatea tarilor arabe..si cum se zice ca-s inapoiati aia...dar ca intelect sunt cu mult mult inaintea romaniei...nu or avea ei electronice de ultima ora..dar ei au creier...

Last edited by NONE; 27-12-08 at 15:59.
NONE is offline   Reply With Quote
Old 03-01-09, 14:30   #7
pHlow
4Tuning International Member


Stage 5
 
pHlow's Avatar
 
Join Date: May 2006
Posts: 610
Member of:
[4Tuning International]
Default Re: Reputatie de roman!

Eu sunt de aproape 2 ani in Franta,Strasbourg (chiar la granita cu Germania-Kehl). Si aici unii considera ca romanii ar fi "rr", dar asta doar cei care nu au intrat in contact cu un roman. Suntem foarte multi romani in Strasbourg, in toate domeniile.
Ex concret: Aveam o problema cu masina, nu stiam de ce imi batea roata pe spate. Asa ca m-am dus la un service in "cartier". Cand am parcat masina, am parcat-o langa un golf 5 cu numere de cluj(parca). Cand m-am dus inauntru vorbeam in romana cu prietena mea, o instruiam ce sa zica(la momentul ala nu ma descurcam bine cu franceza,cu toate ca eram student in Franta ), iar mecanicul ne-a auzit. Si era romana. Mi-a facut treaba la masina(nu era mare lucru dar a durat vreo 15-20 minute) si apoi cand am intrbat cat ma costa, mi-a zis ca "sanatate si succes". Am insistat sa ii dau ceva dar degeaba.
Alt exemplu: m-am operat la deget (mi se infectase si mi se facuse cat pepenele) si tipul care mi-a facut radiografia, avea o parere foarte buna despre romani(pentru ca aparent lucreaza f. multi in medicina, si fac treaba buna) iar unul din doctorii care m-au tratat era romanca. La fel, s-a comportat foarte frumos cu mine. In rest, in oras sunt abordat destul de des de romani(eu circul cu masina cu numerele de romania), la facultate profesorii au o parere buna despre noi (anul trecut 2 romani au fost "sef de promotie"). Au mai fost cazuri in care unii francezi nu stiau ca Romania e in Europa sau mai stiu eu ce, dar in general este OK...
__________________
I am free, no matter what rules surround me. If I find them tolerable, I tolerate them; if I find them too obnoxious, I break them. I am free because I know that I alone am morally responsible for everything I do.
pHlow is offline   Reply With Quote
Old 08-04-09, 21:27   #8
Lik_focus

Stage 4
 
Lik_focus's Avatar
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 200
Member of:
[VW]
Default Re: Reputatie de roman!

Halllo!O intrebare pentru cei care locuiesc in Deutschland.Cum este munca acolo,in ziua de azi se mai gaseste ceva,se merita??Astept un raspuns.Multumesc mult und O seara Buna
Lik_focus is offline   Reply With Quote
Old 10-04-09, 11:38   #9
EaGle
Banned

Stage 5
 
Join Date: May 2007
Posts: 4,131
Default Re: Reputatie de roman!

Depinde foarte foarte mult de cum te integrezi in tara lor. Eu dupa ~7 ani m-am integrat perfect, dar totusi inca-mi mentin spiritul de Roman si nu mi-e rusine sa spun ca, DA, sunt ROMAN !
Tin minte o vorba care mi-a spus un prieten bun: "Tu deja esti de`al nostru, nu mai esti Roman".
Tin sa va spun ca desi ei stiu ca sunt Roman, nu dau importanta...e ca si cum as fi de`al lor. Uneori mai fac si ei glume luand la misto unii Romani, dar totusi pe buna dreptate, deci nu-i bai.

Oricum, am dat si peste fascisti care au capul lui Mussolini ca bibelou si asa mai departe care in general sunt mai rasisti...dar personal nu am avut niciodata probleme cu ei, din contra...

Conteaza OMUL, nu originea ... apoi, un alt proverb italian spune: "Toata planeta este un sat", adica toti suntem oameni si facem parte dintr-un mare oras numit "Pamant".

PS: Stiim cu toti ca italienii au raspandit mafia, asa ca nu prea au ce comenta.
EaGle is offline   Reply With Quote
Old 10-04-09, 21:31   #10
Evoluzione
Saab Pilot


Stage 5
 
Evoluzione's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,635
Member of:
[Moderators]
[Freehand Design Usergroup]
[4Tuning International]
[FOTO]
[PEUGEOT]
Default Re: Reputatie de roman!

Noi suntem luati la nisto pe aici... In cea ce priveste reputatia.
Nu ca francezii ar fi rasisti. Dar pentru ca au impresie proasta de tara noastre. Azi de exemplu:
Mergeam pe strada cu o prietena si vorbeam de program pentru vacante. La un moment dat am zis ceva de "Bucarest" una doua sare un rrom ce vindea ziare "Bucarest? yeah! Esti si tu roman?"...
Si am avut o faza similara cu un rrom ce cersea in fata la Mc Donald's.

PS. Va-ti facut careva acte romane la Ambasada Romana din tara in care stati? Si daca da, ce acte ati adus, cat va costat si cat timp a durat?
Evoluzione is offline   Reply With Quote
Old 10-04-09, 21:37   #11
morpheusmaster

Stage 5
 
morpheusmaster's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 5,966
Member of:
[NoSpeedLimit Romania Club]
[PARTICIPANT CURSE]
[Fiat]
[SKODA]
Default Re: Reputatie de roman!

Ma...romanii au reputatie proasta in europa in mare parte din cauza tiganilor si a celor care sau dus acolo la furat si altele...De ex....daca la noi vine unu si spune ca e american...toata lumea...moaaaaamma...moaaaaammaa...e american!!! Fie ca ala e puscarias american sau diplomat american...nu mai conteaza...este al tau best ffriend...ca e american...na....la romani e exact opusul ...oriunde te duci daca te papa limba si rostesti cuvantul magic...Roman...sau Romania...gata...dusmanu'...hotzu'...violatoru'... spargatoru'...deci

Si acum vorbind ceva mai concret...am fost intrun schimb de experienta si am stat 1 sapt intro familie germana. El german Ea poloneza. Tipul foarte rece si...rigid asa...ea mult mai intelegatoare cu mine...si cu romanii in general...pentru ca povestindui istorie si prezent a zis ca seamana cu a poloniei...oricum...1 sapt cat am stat acolo am dus o campanie de promovare a romaniei )...am vrut sa ii fac sa inteleaga ca Romania nu e Africa (ei credeau ca la noi carutza e baza...si tot asa...jungla...)....si multe altele...oricum...si in magazine cand am intrat in Munich...unii se uitau lung la noi cand am inceput vb. noi intre noi in romana...na...ce sa zic...a fost totul deja spus...
morpheusmaster is offline   Reply With Quote
Old 10-04-09, 22:06   #12
EaGle
Banned

Stage 5
 
Join Date: May 2007
Posts: 4,131
Default Re: Reputatie de roman!

Ma sincer si mie la inceput mi s-a intamplat sa mai comenteze cate un nesimtit, dar cum s-a ivit ocazia...i-am adus aminte de vremurile cand ei mancau pisici (pe bune si fara misto), de faptul ca majoritatea abia au terminat scoala generala, nu mai spun de liceu si asa mai departe...
Eu personal i-am ars la puncturile slabe cand ei au fost nesimtiti, in schimb am dat si peste oameni care rar gasesti in Romania...oameni de oameni..


Aaa..si sa nu mai spun de faptul ca orice reportaj arata la stiri la tv despre Romania, filmeaza doar casele alea jegoase ale tiganilor si tot ce poate fi mai urat in Romania, nu arata si ei partea frumoasa...asta e..
EaGle is offline   Reply With Quote
Old 11-04-09, 12:39   #13
haky01
Opel Driver

 
haky01's Avatar
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 231
Member of:
[4Tuning International]
[Opel]
[ALFA ROMEO]
Default Re: Reputatie de roman!

sa stiti k francezii adevarati nu toate ciorile, arabii, portughezii si alte natii pe care ii intalnesti prin paris( parisul e 90% format din strainii si ceii care provin din colonii franceze care au fost adusi pt a sapa metrourile) au o parere destul de buna despre romani si stiu sa faca diferenta intre romani si rromi.

si pe acei "francezi" care mai comenteaza le mai aduc si eu aminte de cata cultura generala au,de cum nu de mult au cazut din bananier si cum unchiul benladen este cautat de interppol.

oricum cei care au avut deaface cu romani stiu sa ne respecte, iar cei care nu, or sa invete.
haky01 is offline   Reply With Quote
Old 11-04-09, 13:29   #14
Evoluzione
Saab Pilot


Stage 5
 
Evoluzione's Avatar
 
Join Date: Mar 2008
Posts: 2,635
Member of:
[Moderators]
[Freehand Design Usergroup]
[4Tuning International]
[FOTO]
[PEUGEOT]
Default Re: Reputatie de roman!

Cam asa.
Francezi originali aproape ca au disparut, au ramas doar cativa batrani. Dar e adevarat ca ei, in general nu judeca romanii. Insa nu poti nici sa spui ca au impresie buna despre noi.

Incerc sa schimb opinia persoanelor din jurul meu dar... greu sa schimbi prejudecti asa de bine intemeiate.
Evoluzione is offline   Reply With Quote
Old 27-06-09, 21:17   #15
D.Y ¬

Stage 5
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 1,490
Member of:
[2 Roti]
Default Re: Reputatie de roman!

Prietena lu.. fratemio trebuia să se angajeze īn Anglia..

Şi i-a plăcut la patron de ea. A intrebat-o de facultate de note, i-a plăcut, vorbea foarte bine engleza după o conversaţie de 10 minute..o intreabă " de unde eşti??" ea.. " din Romānia ".. īi zice dintr-o dată.." ne pare rău da numai avem locuri ".
D.Y ¬ is offline   Reply With Quote
Reply



- Copyright 2024 4Tuning -