| Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati |
19-10-09, 21:49
|
|
Stage 1
|
turbina pe motor non-turbo
salut la toti
am lancer din 1994 cu motor de 1.6 cu 113 cai.. cutie manuala ... masina fuge ff bine eu cred ca fuge mai bine ca alta masina si cu motor de 1.8 ...ma rog
as vrea sa pun turbina ,., ce tr sa modific la motor ca am auzit ca nu e asa pur si simlu ..
la masina nu este nimic facut nici filtru nici ,,,,
doar tuning exterior ..
poate imi spune cineva care stie bine ce tr sa fac
apropo eu am fost student in romania . am terminat si am plecat ......
Last edited by milanocito; 19-10-09 at 21:52.
|
|
|
20-10-09, 14:36
|
|
|
4Tuning International Member
Member of: [4Tuning International]
|
Re: turbina pe motor non-turbo
pe orice masina merge turbo...astta fiind spus modelul tau de lancer a fost produs si intro varianta mai sport-MIVEC 1.6 170hp(un fel de vtec) cauta pe net una trosnita din afara si fa transplant(cea mai ieftina posibilitate)
pentru mai multe detali PM me
|
|
|
20-10-09, 22:37
|
|
Stage 1
|
salut
merci ca m ai raspuns
dar am un prieten care a pus asa pur si simplu turbi9na .. dar motorul nu a rezistat mai mult de 5 luni
eu vreau sa pun dar corect sa nu am probeleme in vitor
daca stii te rog sa imi zici
|
|
|
20-10-09, 22:53
|
|
|
BMW Driver
 Stage 5
Member of: [BMW]
|
si pe mine m-ar interesa.....precizez ca am un xsara VTR 1,6 16v 110cp 2001....daca stie cineva ce se poate face pt a avea turbo ....scuze ca m-am bagat asa in topic
|
|
|
21-10-09, 21:05
|
|
Stage 1
|
Quote:
Originally Posted by RIcKO
si pe mine m-ar interesa.....precizez ca am un xsara VTR 1,6 16v 110cp 2001....daca stie cineva ce se poate face pt a avea turbo ....scuze ca m-am bagat asa in topic
|
salut ricko
esti bine vinit
dar ne ajuta cineva ?
|
|
|
21-10-09, 21:18
|
|
 Stage 5
Member of: [Colectionar Machete] [PEUGEOT] [PARTICIPANT CURSE]
|
salut,
sunt in aceeasi situatie ca voi, eu vreau sa pun turbo pe un ford ka. mi-am luat turbina si acum ma documentez si de restul. in principiu, daca se regleaza turbina in 0,5-0,bari nu trebuiesc modificate internele, gen biele, pistoane etc. eu asta am de gand sa fac, sa montez turbo fara sa modic internele pentru moment. trebuie facuta modificare la evacuare pentru turbo, trebuie facuta ungerea pentru ea, la fel si traseul.
|
|
|
24-10-09, 00:02
|
|
|
BMW Driver
 Stage 5
Member of: [BMW]
|
cat tea costat turbina?
|
|
|
27-10-09, 21:11
|
|
  Stage 5
Member of: [Moderators] [4Tuning International] [PEUGEOT]
|
Quote:
Originally Posted by Gica
... daca se regleaza turbina in 0,5-0,bari nu trebuiesc modificate internele, ...
|
   .
Pentru turbina,un aspirat trebuie decomprimat,altfel benzina detoneaza,adica face autoaprindere .
Odata facute calculele stoechiometrice,se trece la recalcularea debitului de benzina necesar lucru care cere implicit reconfigurarea ECU.
Turbina=mai mult aer.
Mai mult aer trebuie echilibrat cu mai multa benzina,lucru ce poate fi gestionat doar electronic si de aici incep problemele adevarate.
28-10-09, 08:17
|
|
 Stage 5
Member of: [Colectionar Machete] [PEUGEOT] [PARTICIPANT CURSE]
|
turbina nu m-a costat nimic, am primit-o cadou. sunt de accord cu decomprimarea. iar cea mai usoara modalitate la noi,este de a pune o garnitura de chiuloasa mai groasa sau chiar 2. corecteaza-ma daca gresesc
|
|
|
02-11-09, 22:40
|
|
 Stage 5
Member of: [RENAULT]
|
|
|
|
03-11-09, 08:16
|
|
 Stage 5
|
are dreptate turbojack...nu este simplu,bani multi bagati si munca multa
in primul rand trebuie sa aflati raportul de compresie al motoarelor pe care le aveti,pe urma trebuie facuta decomprimarea motorului in raport de 8:2...8:6.daca nu faceti decomprimarea turbina nici macar nu urca in presiune.
pe urma aveti nevoie de elctronica,pentru arderea fiecarui gram de benzina este nevoie de 5 grame aer,este nevoie de un senzor de detonatie sa nu distrugi motorul si astea toate pt. o presiune de numai 0.6bar.nu mai punem la socoteala constructia unei galerii pe care se monteaza turbosuflanta,un wastegate extern,intercooler,tubulatura,furtune siliconice de legatura plus alte maruntisuri.
in afara de asta trebuie aleasa o turbosuflanta optima pt. cilindrea motorului,sunt turbosuflante cu volum de aer diferit.etc.
in cazul motoarelor de litraj mic este nevoie de schimbarea pompei de benzina cu una de debit marit..injectoare...
|
|
|
03-11-09, 20:11
|
|
 Stage 5
|
decomprimarea prin punerea a 2 garnituri de chiuloasa mi se pare idee proasta , mai degraba inventie strict romaneasca. Vrei sa maresc camera de ardere atunci prelucreaza chiuloasa.
|
|
|
03-11-09, 20:35
|
|
|
Ford Driver
 Stage 5
Member of: [FORD] [FOTO]
|
Ati putea lua in considerare si un compresor. Necesita mai putine modificari ca si o turbina.
|
|
|
04-11-09, 10:23
|
|
 Stage 5
|
Quote:
Originally Posted by RA_2fast4u
Ati putea lua in considerare si un compresor. Necesita mai putine modificari ca si o turbina.
|
corect..este departe de o turbosuflanta,dar pt. cei care nu vor performante deosebite este cea mai buna alegere.
|
|
|
|
|