Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Closed Thread

Thread Tools
Old 27-12-06, 13:38   #1
Mugurel

Stage 1

Default Filtru aer

Salutare.Sunt nou pe aici si as vrea sa va intreb ce fel de filtru de aer conic si toba finala de esapament mi-ati recomanda pt o Vectra 1.8i,'92,hatchback, motor C 18NZ si poate stiti si la ce preturi sunt ele .Asa orientativ.Daca a mai tunat cineva o astfel de masina poate imi zice si mie ce as putea sa fac si poate are poze sa-mi trimita si mie.Multumesc.Sarbatori Fericite in continuare!!!
Mugurel is offline  
Old 09-05-07, 23:50   #2
cristi_x

Stage 1

cristi_x's Avatar

Thumbs up Re: Filtru aer

nush ce sa-ti raspund...ce te intereseaza? firma?
oricum am niste sfaturi care poate te ajuta...cred ca vrei sa faci modificarea ptr performante sporite si eu iti recomand sa-ti schimbi tot sistemul de evacuare, incluzand galerie,serpisori,catalizato,toba intermediara si toba finala.Dak iti schimbi doar finala nu vei castiga nimic in afara unui sunet mai agresiv.
Iar la faza cu filtru conic eu zic sa-ti iei ceva de firma k acelea sunt de obicei bune,dar iti recomand sa le montezi undeva cat mai departe de motor,cu o aerisire buna, ptr. a-l feri de aerul cald de la motor,care contine o cantitate de oxigen mai mica decat aerul rece si astfel,la detonare explozia devine mai mica si deci putere scade.Un filtru performant montat gresit poate cauza chiar scaderea puterii masinii.
Iti recomand sa-ti iei unul aflat in cutie (de plastic sau fibra de carbon) care te scuteste de problema asta.Sunt mai scumpe dar rezultatele obtinute sunt mai bune.
Sper k te-am ajutat si ... succes cu tunatu`...
cristi_x is offline  
Old 10-05-07, 02:34   #3
FIGHET

Stage 5

FIGHET's Avatar

Member of:
[Opel]
Default Re: Filtru aer

Asai Dai Un Ban Dar Stai In Fata !
FIGHET is offline  
Old 10-05-07, 09:00   #4
Mugurel

Stage 1

Multumesc mult pt informatii.Sper sa fac cae ceva.dca nu asta e.Dinero sunt o problema pt mine Bafta!
Mugurel is offline  
Old 11-05-07, 01:21   #5
turbojack

Stage 5

turbojack's Avatar

Member of:
[Moderators]
[4Tuning International]
[PEUGEOT]

Quote:
Originally Posted by FIGHET View Post
Asai Dai Un Ban Dar Stai In Fata !

Cit de in fata crezi ca poti ajunge doar cu aceste mici modificari costisitoare?

O galerie sport chiar daca incepe cu serpisori ,si o aspiratie directa este doar o investitie inutila ,fara a face si alte interventii asupra motorului ,iar in final mai exista un lucru foarte important de care prea putini tin seama: nu orice motor se preteaza la asa ceva (in sensul rentabilitatii).
Old 11-05-07, 07:35   #6
Mugurel

Stage 1

Mai bine schimb motorul.Un SFI de 2.0l si vreo 150 de hp ar fi super.Numai ca mie nu imi place sa iau totul dea gata.putina munca nu strica.
Mugurel is offline  
- Copyright 2026 4Tuning -