Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 19-03-08, 20:25   #1
Liviujosceanu

Stock

Default un sfat pt faruri de scuter aprilia sr50

salutari... fratilor am un aprilia sr 50 si am skimbat becurile de la faruri
( 2becuri 12v-15w ) si am pus 2 becuri12 v pe 32w ... dar lumina este aceiasi.. dece nu lumina mai puternic? sau ce trebuie sa fac ca sa lumine mai puternic? pls help daca stiti .. multumesc.
Liviujosceanu is offline   Reply With Quote
Old 19-03-08, 20:41   #2
Bobytzul

Stage 4

Default Re: un sfat pt faruri de scuter aprilia sr50

O parere personala scuze nu ma pricep la scutere .Dar eu stiu asa P=UxI in cazul tau 15W+15W=30 W I=P/U I=35/12=cam 3A Dar tu ai pus 32W+32W=64W I=64/12=cam 5,3 A Oare instalatia ta electrica nu este cam la limita .nu stiu ce cap are bateria ? citi A/h ,curentul de incarcare =? Te mai gindesti ca mai ia si sistemul de aprindere 1-2 A poate mai mult .
Bobytzul is offline   Reply With Quote
Old 19-03-08, 22:58   #3
Liviujosceanu

Stock

eu nu acum am pus decat un bec de 12v32w si unul de 12v15w ... si lumina lor este lafel .. adica cel de 32w face aceiasi lumina ca si ala de 15 ... in cazul asta ce trebuie sa fac? sau sa le las tot cum sunt ele de 15w? as vrea o lumina mai puternica
Old 20-03-08, 15:56   #4
Liviujosceanu

Stock

nimeni ?
Old 20-03-08, 17:40   #5
Bobytzul

Stage 4

Mai omule stai asa sa ne pricepem .Ce soi de bec aveai initial 12V/15W era cu halogen era bec ordinar .Este la mintea copiilor ia si tu acasa un bec de 50W si il inlocuieste cu unul de 75 dar sa nu fie din piata ,si daca nu observi nici cea mai mica diferenta este betesugul tau ,daca vei vedea ca cel de 75W lumineaza mai bine ca cel de 50 atunci e ok. La fel si la tine la scuter Eu as incerca cam asa
a) 1 buc ap de masura pus pe V
b) aprins becuri exact cum mergi noaptea
c)inainte sa le aprinzi masori ce tensiune ai pe soclu
d)refaci masuratoarea si cu ele aprinse
e)idem si cu cele de 32 W si daca vei vedea ca ai cadere de tensiune cind le pui pe cele de 32 W este clar ca nu duce instalatia electrica
Nici tu nu dai niste date ai magnetou ? ai dinam si baterie ? citi A/h are bateria ?citi amperi da dinamul ,Ca solutia este simpla daca ai baterie mai cumperi una sau cumperi una de capacitate mai mare si ziua incarca la ea si noaptea tragi din ea ,poate o merge sursa de la UPS ca sunt pe 12 V o pui si pe aia
Bobytzul is offline   Reply With Quote
Old 03-10-08, 12:07   #6
ionut87

Stock

Quote:
Originally Posted by Liviujosceanu View Post
salutari... fratilor am un aprilia sr 50 si am skimbat becurile de la faruri
( 2becuri 12v-15w ) si am pus 2 becuri12 v pe 32w ... dar lumina este aceiasi.. dece nu lumina mai puternic? sau ce trebuie sa fac ca sa lumine mai puternic? pls help daca stiti .. multumesc.
sal mah omu.eu am unu la fel si iam modificat facurrile si miam pus 2 becuri h3 de 55w.eu nuti recomand sa-ti pui becuri mai mari in alea orginale ca tii se topeste farul(carcasa) mii sa int.daca vrei becuri mai puternice trebuie sa-ti modifici si faruriele de ex sa le pui metalice.eu mi-am gasit faruri de subaru cu lupa.se vede super beton.deci daca vrei sa tii le faci iti trebuie si faruri mai rezistente la caldura.din ce ai scris tu.poate sa mearga si asa dar forte putin ca puterea e mare si atunci si caldura este mai mare.uitate la releu.si din el bagi mai mult sau mai putin.si asa o sati meraga.daca vrei mai multe detalii.id de mes savaionut87 sal
ionut87 is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -