Go Back   Forum 4Tuning > Masini & Tuning > Discutii generale masini > Generalitati tuning

Generalitati tuning Tuning, Sfaturi utile, Trend-uri, Noutati, Discutii, Generalitati

Reply

Thread Tools
Old 04-08-08, 22:47   #1
keatra`

Stage 2

Default rol rezonator admisie ?

salut

stiu ca am mai cautat si mai de mult pe net despre rolul acestui rezonator de pe admisie si nu am gasit nimic relevant.
mai exact, traseul este in felul urmator :
- cot continand clapeta acc, etc
- urmeaza acest rezonator ( dupa cum si scrie pe el : resonatore - parca )
- cot cu un senzor ( de temp cred, nu stiu )
- debitmetru
- filtru aer, si cot pana in aripa

voiam sa modif putin admisia, dar inainte de asta as dori sa stiu, cat mai exact posibil, care este rolul acestuia, pt ca degeaba sigur nu a fost pus. eu ma gandeam ca ar putea reprezenta o "rezerva" de aer pt anumite situatii, un fel de "condensator" poftim
am gasit o imagine, poate ajuta http://hyperinzercia.sk/inz/296/2968...ia-kappa-6.jpg ( rezonatorul este cel din dreapta motorului, destul de mare )

got any ideea ?
merci
keatra` is offline   Reply With Quote
Old 04-08-08, 23:09   #2
markizu

Stage 5

markizu's Avatar

Member of:
[VW]
[Honda]
Default Re: rol rezonator admisie ?

A resonator is one part in exhaust systems that works with the muffler to reduce noise, by making sound waves "cancel each other out" The "exhaust note" is an important feature for many vehicle owners, so both the original manufacturers and the after-market suppliers use the resonator to enhance the sound.

Acum legat de modificari ce ai vrea sa faci ? ca daca ai motorul ala 2.0 VIS e cam greu putin cu admisia
Golf III Rabbit 1.4 mic si rau..(gone )
Honda del Sol 1,6 soch vtec turbo on !!
markizu is offline   Reply With Quote
Old 04-08-08, 23:55   #3
Evil Yuri

Stage 5

Rezonatoru de pe adimisie face acelasi lucru pe care il face si cel de pe evacuare. Anume a reduce zgomotul. Rezonatoarele intalnite de mine pana acum sunt ca niste rezervoare goale. Daca scoti rezonatoarele, o sa respire ceva mai bine motorul, si o sa ai un sunet mai sportiv al admisiei. Care multora le place la nebunie
Old 05-08-08, 00:21   #4
markizu

Stage 5

markizu's Avatar

Member of:
[VW]
[Honda]

din pacate daca ai motorul ala VIS nu prea poti renunta la rezonator
markizu is offline   Reply With Quote
Old 05-08-08, 08:58   #5
keatra`

Stage 2

este 5.20, dar nu e cu admisie variabila ( din pacate )

oricum, traseul curent cred ca il voi scoate si il voi pune la pastrare in caz de surprize. apoi ma gandeam sa pun debitmetrul + celalalt senzor prin zona clapetei undeva mai sus fata de pozitia curenta a rezonatorului, iar in continuare un cod air, sau daca bugetul nu permite ceva bun, un k&n sport.

ps. stiu ca am avut intr`o zi admisia lipsa si se auzeau criminal cei 5zyl, dar nu stiam ca rezonatorul e cauza

merci fain
keatra` is offline   Reply With Quote
- Copyright 2026 4Tuning -